motyleqq Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 jestem :) west to jedna z dwóch małych ras, która mi się podoba. resztę odrzucam :evil_lol: ale jak patrzę na Etnę, to się cieszę, że nie jest biała, i tak wraca wystarczająco brudna :cool3: Quote
Yuveza Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 heehe tak z tym myciem to jest:D ale trymowana sierść sie mniej brudzi wiec tu jest plus;) Quote
izatemka Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Moja Xsara ostatnio była kapana 8 marca, a jest jasniejsza od golonej Angie, kapanej na razie co tydzien ;-) Quote
motyleqq Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 widziałam że dawno temu w jednej galerii pytałaś o sztuczkę 'wstydź się', nauczyłaś tego Doti? :D Quote
Yuveza Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 yhym:D tak udało się:D nawet chyba wstawiałam zdjęcia i filmik;) w sumie szybko się nauczyła:) Quote
barberry Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Hej, dawno mnie tu nie było ;) Dotka ślicznie wygląda no i gratuluję nowych sztuczek :D Quote
Yuveza Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 No właśnie co nie przychodzicie:mad: hehe tą sztuczkę zna akurat już dawno;) Quote
motyleqq Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 westie_justa napisał(a):yhym:D tak udało się:D nawet chyba wstawiałam zdjęcia i filmik;) w sumie szybko się nauczyła:) fajnie :) widziałam, że też przypatrujesz się aussie i borderom, jak ja :D i do tego też Ci się rudziaki podobają :) Quote
Yuveza Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 no tak:p red merle zobaczyłam i sie zakochałam:loveu: a Ty też chyba o takowych piesach myślisz;)? Quote
Qeeriefire Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 To i ja się witam wieczorem :D Nadrabiam dniowe zaległości u Toma to i tu zaglądnęłam ;) Quote
Yuveza Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 A witamy witamy:D I co z Tomem znalazł dom? Quote
Qeeriefire Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 westie_justa napisał(a):A witamy witamy:D I co z Tomem znalazł dom? Niestety nie, wątek na DGM i wydarzenie na FB coraz mniej ludzi odwiedza. odkąd psiak wyzdrowiał :( Quote
motyleqq Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 westie_justa napisał(a):no tak:p red merle zobaczyłam i sie zakochałam:loveu: a Ty też chyba o takowych piesach myślisz;)? wcześniej odpisywałam i mi się wyłączyło, wkurzyłam się i poszłam :D ale już piszę :) też myślę, albo aussie, albo border, coś z rudym właśnie, choć kolor nie najważniejszy. polecam forum o rasach, warto sobie poczytać wcześniej :) i fajnie się czyta tego bloga: http://wenabc.blox.pl/html/1310721,262146,14,15.html?5,2010 Quote
Yuveza Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 oczywiscie że nie najważniejszy ale w red marle się zakochałam:loveu: musze porównac te rasy bo i BC i Aussie występują w maści red marle, blue marle itp.;) ale BC jest trochę drobniejszy mniej masywny i chyba taki by mi bardziej odpowiadał;) teraz sobie o nich czytam no i jak wybiorę się na wystawę to złapię jakiegoś i pogadam z hodowcą;) Quote
motyleqq Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 ja bym właśnie chciała na żywo zobaczyć oba psy :) ale dopiero we wrześniu. aj i tak dużo minie nim będę mogła sobie pozwolić na drugiego psiaka :( Quote
Yuveza Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 a myślisz zę ja to co ze 2-3 lata jak nie więcej;) zresztą ja jestem zależna od rodziców więc wiesz:D ale chcę teraz już wiedzieć bardzo dużo żeby nie było tak jak z Doti że nic nie wiedziałam o westikach;) no to życzę sukcesu z drugim psiakiem;) oby się spełniło ja wierzę ze się spełni[SIZE="1"] (i zobaczę te błękitne oczęta) Quote
motyleqq Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 ja już wprawdzie sama o sobie stanowię :D ale to wcale nie ułatwia sprawy, bo zwyczajnie na psa trzeba mieć kasę i nie chodzi mi wcale o zakup, tylko o utrzymanie ;) a ja stety albo niestety jestem zakręcona na punkcie jakości i wszystko musi być najlepsze, co zwykle równa się drogie... mój facet ma już tego dość :lol: aczkolwiek jak ostatnio chciałam szynszyli zmienić karmę na droższą, to tylko powiedział, żebym w necie znalazła taniej niż w Kakadu, czyli postęp jest... :roll: a już prowadzisz rozmowy z rodzicami o psie? moi całe życie obiecywali, że gdybyśmy mieszkali w domu z ogrodem, to moglibyśmy mieć tych psów do woli... już ze 3 lata temu była przeprowadzka, i psa ani widu, ani słychu... :roll: ale już mi nie zależy, bo się wyniosłam :lol: Quote
Kasi i Lena Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Aussie moja niespełniona miłość:loveu: Jak miałam tylko Lenę to się zastanawiałam nad zakupem takiego pięknego psiaka. Myślałam i myślałam jak się pastuch potrzebujący przestrzeni odnajdzie w 60m w bloku. Bałam się że nie podołam potrzebie ruchu i pracy tego psiaka. Ostatecznie trafiła do nas Fifka. czego oczywiście nie żałuję i kocham ją i wielbię. Jednak miłość do aussie pozostała:loveu: Quote
Yuveza Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 motyleqq napisał(a):ja już wprawdzie sama o sobie stanowię :D ale to wcale nie ułatwia sprawy, bo zwyczajnie na psa trzeba mieć kasę i nie chodzi mi wcale o zakup, tylko o utrzymanie ;) a ja stety albo niestety jestem zakręcona na punkcie jakości i wszystko musi być najlepsze, co zwykle równa się drogie... mój facet ma już tego dość :lol: aczkolwiek jak ostatnio chciałam szynszyli zmienić karmę na droższą, to tylko powiedział, żebym w necie znalazła taniej niż w Kakadu, czyli postęp jest... :roll: a już prowadzisz rozmowy z rodzicami o psie? moi całe życie obiecywali, że gdybyśmy mieszkali w domu z ogrodem, to moglibyśmy mieć tych psów do woli... już ze 3 lata temu była przeprowadzka, i psa ani widu, ani słychu... :roll: ale już mi nie zależy, bo się wyniosłam :lol: Mówią coś w tym stylu no i jeszcze kasa ale ani to ani to jeszcze się nie zmieniło więc może jeszcze wszystko przede mną Rozmawiac.. to gadam im różne żeczy o tych psach głównie mamie ale oni wiedzą że ja to mam takie fazy chociaż to już fazą nie jest:D Pewnie gdybyśmy mieli miejsce i kasę to tak, no ale tak się składa że jednego psa to mam ja, Doti ale na podwórku mamy jeszcze 2 podwórkoce a to też psy więc w sumie 3 psy ja zajmuję się moim osobistym a podwórkowcami zajmuję sie pod wzgędem wyprowadzania i np: szkolenia bo one jednak mieszkają ze mną;) Quote
motyleqq Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 no widzisz... 3 to już całkiem sporo :) dobrze, że się nimi zajmujesz :) a drugiego psiaka zawsze możesz sobie sprawić jak się usamodzielnisz :D moi rodzice mają 3 koty i to ich głównie odwodzi od psa, chociaż mój tata ma hopla na punkcie ONków i jak przyjeżdżam z Etną, to potem przegląda hodowle:D Quote
Yuveza Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 hehe no tak.. ale jak mam się nimi nie zajmowac kocham psy a to są bądź co bądź także moje psy, tylko Dotka jest akurat moją osobistą psiną ze ja opowiadam za jedzenie itd. a u czarnuchów rodzice ale ja też zwracam na to uwagę tyle ze w tym nie mogę 'działać' a o Doti to rodzice nie mają głosu o jakichś decyzjach jej dotyczących ;) tylko ja:D Quote
A&L Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 motyleqq napisał(a):mój facet ma już tego dość :lol: Skąd ja to znam :evil_lol: Mój twierdzi, że wolałabym sama nie jeść i Lenie kupować najlepszą karmę i w sumie ma trochę racji. Piszę to wszystkim, ale z Tobą jeszcze nie gadałam, więc napiszę: jak chcesz znaleźć tańszą karmę i akcesoria, to polecam http://www.krakvet.pl/ . Chociaż lepiej jest u nich kupować na allegro, bo nie płacisz za wysyłkę. Ja za 8,5 kg Royala Juniora daję 139 zł, gdzie w Kakadu widziałam 4 kg za 110 zł. Także można sporo zaoszczędzić ;) Quote
motyleqq Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 A&L napisał(a):Skąd ja to znam :evil_lol: Mój twierdzi, że wolałabym sama nie jeść i Lenie kupować najlepszą karmę i w sumie ma trochę racji. Piszę to wszystkim, ale z Tobą jeszcze nie gadałam, więc napiszę: jak chcesz znaleźć tańszą karmę i akcesoria, to polecam http://www.krakvet.pl/ . Chociaż lepiej jest u nich kupować na allegro, bo nie płacisz za wysyłkę. Ja za 8,5 kg Royala Juniora daję 139 zł, gdzie w Kakadu widziałam 4 kg za 110 zł. Także można sporo zaoszczędzić ;) ja akurat kupuję na animali bo za 5zł mi dostarczają w Wawie, ale i tak kupuję tylko dla Leona i akcesoria psu, bo my to na BARFie jesteśmy :) Quote
Kasi i Lena Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Ja kupuję w miejscowym zoologu, mam tam 10% rabatu. Wychodzi niewiele więcej niż w necie. Chociaż przy tachaniu do domu 7,5 kg worka karmy przysięgałam sobie że następnym razem net z dostawą pod same drzwi;) Quote
Recommended Posts