Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest papillonek
Posted

No wiesz może dlatego,że kiedy wejdziesz na allegro wpisując york to wyskakuje masa cukierkowych zdjęć w kolorrze różowym.To samo jeśli chodzi o blogi...A twojej yorce co się stało w oko??Ja stoje przy swoim terrier to nie różowa zabawka.Czytaj i staraj się rozumieć.Tu nie chodzi o kucyka!Chodzi o to ,że tak nie wygląda wystawowy west.

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak kucyk był krótki ale urósł, teraz go trochę zetnę:) Ale czy Doti nie może mieć różowych rzeczy, bo jest Westem - to tylko yorki mogą mieć róż i kokardki:)
Przecież Różowe akcesoria są ogólnodostępne dla każdego psa, chyba bez względu na rasę? A ja sobie małą Dotkę skojarzyłam z różem:) jak by była facetem to nic z tych rzeczy;)

Posted

Niech sobie chodzi w czym chcesz :) dziwnie to wygląda,ale tak samo ktoś powie ze jestem dziwna skoro mam cały pokoj w plakatach westików, przywieszkę do komórki,naklejki i tapete w telefonie i w laptopie :P

Guest papillonek
Posted

Hahahaha ja też,a to trochę dziwne byc zakochanym we własnym psie ,dumnie paradując z koszulką I love papillon i zdjęciem:P
Miałam czasami nieprzyjemności z tego powodu,ale od tego się nie umiera.
Co do różowego i terrierów,mam prosty przykład policjantki.niby kobiety ,ale mundur mają.Tak samo doti suczka,ale terrier nie rób z niej laleczki i nie ubieraj na różowo proszę zrób to dla niej :D dziwnie wygląda w kucyku ,bo to nie jest fryzura dla westa i w różowym bo to nie kolor dla twardzielki-terrierki.Jeśli bez przerwy porównujesz ją do yorka i żałujesz,że dziwnie wygląda w kucyku,po co kupowałam psa w typie terriera??Zrobiłas to ze względu mody na rasę??

Posted

[quote name='papillonek']No wiesz może dlatego,że kiedy wejdziesz na allegro wpisując york to wyskakuje masa cukierkowych zdjęć w kolorrze różowym.To samo jeśli chodzi o blogi...A twojej yorce co się stało w oko??Ja stoje przy swoim terrier to nie różowa zabawka.Czytaj i staraj się rozumieć.Tu nie chodzi o kucyka!Chodzi o to ,że tak nie wygląda wystawowy west.

To Ty czytaj przynajmniej co piszesz. Rozumienia już nie wymagam... Nie wiem ile masz lat ale z Twoich wypowiedzi wynika że najwyżej 12. Wszędzie udzielasz innym rad ale weź pod uwagę, że na tym forum mogą być też osoby starsze/mądrzejsze od Ciebie. Teksty typu: czytaj i staraj się rozumieć są nie na miejscu.
Ale wracając do tematu.
Nadal uważam, że Twoje skojarzenia są conajmniej dziwne. Żaden pies nie jest zabawką.
Od samego początku pisałam, że kucyk u westa mi się nie podoba ale bez przesady. Jeśli dziewczyna chce to niech robi - psu się krzywda od tego nie stanie. Tak samo jak w przypadku ubierania na różowo.
Może dziwić jedynie fakt, że justa twierdzi, ze nie lubi różowego :crazyeye: ale jej sprawa - może rodzice lubią i dlatego kupują psu takie rzeczy ;)

A co się miało stać mojej psicy w oko? :confused:

Guest papillonek
Posted

Przepraszam ,ale nie uważam ,że tekst czytaj i staraj się rozumiec jest obrźliwy.Co w nim obraźliwego tym bardziej ,że nie ma tam wykrzyknika.Lepiej napisać:,, Człowieku skończyłes szkołę??" Ale tekst typu masz góra 12 lat jest obraźliwy,bo widzisz tak się składa,że mam 17,5.Lepiej dawać rady,niż obrażać wszystkich po koleji.Nie życzę sobie takich komentarzy w moim imieniu .Nie wiem co jej się stało w oko,ale wydawało mi się ,że ma przymrużone ,więc się pytam.

Posted

Dziękuję, że przeprosiłaś. Jeśli poczułaś się urażona moim komentarzem też przepraszam.
Nie ma przymróżonego, włosy się tak ułożyły ;)

Może nie róbmy więcej spamu w galerii justy :p

Posted

Ok, nie gniewam się, kucyk jest u Doti rzadko, zaraz go skracam żeby miała ładną główkę;) i na serio nie lubię różowego (mój kolorek to turkus:loveu:) a po prostu Dota mi się skojarzyła z różową panienką:) Ale nie chciałam robić psa pod mój kolor, (chociaż wcześniej miałam takie plany) a fryza okej może dziwna jak ma kucyk ale kolor to tylko kolor - nic dziwnego w tym nie widzę że jest różowa:roll:

[SIZE="1"]Ale następna galeria moich 2 psisk nie będzie już różowa-może uwierzycie że to nie jest mój kolor;)

Posted

Mnie tam się westy kojarzą jakie sprytne terriery, kiedyś jakby nie było , zabijały szczury, z różowym psem w sensie kubraka,sweterka lub innego ubranka bym nie wyszła nie ważne czy byłby to york, pudel czy dog niemiecki ;) akceptuje derki dla psów ale już nie udziwnianie, z tym że jak ktos to lubi a psu to nie szkodzi to jest okej ;) moi znajomi mają yorka ma ponad rok, waga ok 2 kg. i nie ma nia gumeczek ani dereczek i śmiga po śniegu tak że do domu wracać nie chce :)

Guest papillonek
Posted

Może z powodu takich zdjęć kojarzą mi się z pseudohodowlą,bo wiem,że te psy są w nieodpowiednich rękach.I nie będziemy robić więcej spamu :)To samo z yorkami też polowały na szczury,a teraz...ach...co pseudo z nimi zrobili na allegro 500 yorków,a z rodowodem tylko pięc.Ja też bym nie wyszła z różowym psem ,bo ile ja mam lat,żeby psa pod kolor robić.mi się westy kojarzą jak psy z charakterem,zacięte terriery,a nie z czymś takim ,ręce opadają...

Posted

Cóż, to Wasze zdanie;) To że west ma zacięty charakter to nie zmienia tego kolor różowy:) A takie zdjęcia są po prostu ze sklepu internetowego z tego typu rzeczami dla psów no i wiadomo że wezmą malutkie yorki. Do białego różowy pasuje a Doti to suczka więc wypada jej nosić taki kolor;) A zresztą jak kupicie obrożę/szelki danego koloru to smycz też raczej kupujecie w tym samym kolorze, a ja kupiłam Doti różowe szelki to i smycz - i to jest jej kolorek:) i nie widzę żadnego podobieństwa między róż-pseudohodowla :):)
róż-zabaweczka
I nie odbierzcie tego jako kłótnia;) ja po prostu chcę powiedzieć że charakter i west mimo że w różowych szelkach, pozostanie;)
A na lato kupuję jej chyba błękitne szelki ;)

Posted

Moja poczwarka też chodzi w różowym i jakoś nie widzę w tym nic złego. :D
A oprócz tego w zielonym, niebieskim, pomarańczowym, czerwonym, teraz zamówiłyśmy też czarne szelki. :]

Suczka ładna, ale faktycznie zgadzam się z innymi, kucyk jej nie pasuje, ładniej westy wyglądają z okrągłą główką. :)

Posted

ja jak tylko wzielismy suke polecialam do zologicznego po rozowa obroze...
12 lat mialam psa i zawsze chcialam kupic mu cos rozowego ale jakos mnie to odpychalo troche
teraz tez moja suka ma rozowa obroze , jedna :) ale ma i bardzo lubie moja suke i wsumie psa tez w rozu

bardzo ladna Doti :)

Posted

Moja Luna też chodzi w różowym, nie jest psem ani typowym kanapowcem ani wytrawnym sportowcem, ale ma i różową obroże i szelki i smycz, bo jest dziewczynką i irytuje mnie, że ludzie mówią o niej jak o chłopcu. W cale nie uważam, by była w złych rękach rozwijamy się sportowo, przymierzamy się do PT i różowa obroża nie jest jej kulą u łapy.
Dodatkowo trymujemy się, utrzymujemy westowy wygląd, więc uważam, że jest spełniona terierowo;)

Posted

No właśnie dobrze mówisz Ewooosiek a moja westka już nie ma tej kity bo z cięłam (jak jej zawiąże to będzie miała:)) Ja też nie lubię jak mówią o niej jak o chłopcu np: "jaki ON ładny"
A co to jest PT bo my ćwiczymy Agility;)

Posted

Dobrze, że ścięłaś jej tego kucyka :D Zawsze była śliczna ale teraz to już musi być cudowna :loveu: ;) pokaż zdjęcia!

O właśnie, może Ty się orientujesz w klubach agility w Warszawie. Poszukuję takiego, który posiada halę na zimę. Kurs chciałabym zacząć jakoś w lutym ale nie mam kompletnie rozeznania :roll: