Guest papillonek Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 No wiesz może dlatego,że kiedy wejdziesz na allegro wpisując york to wyskakuje masa cukierkowych zdjęć w kolorrze różowym.To samo jeśli chodzi o blogi...A twojej yorce co się stało w oko??Ja stoje przy swoim terrier to nie różowa zabawka.Czytaj i staraj się rozumieć.Tu nie chodzi o kucyka!Chodzi o to ,że tak nie wygląda wystawowy west. Quote
Yuveza Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Doti nie jest wystawowym westem;) ale terierem anie yorkiem tak Quote
Pieseczkowo Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 jak by miala ładnie obcieta główkę to by nic nie trzeba bylo wiazac :) ja mam westikowego faceta więc on nie wie co to rózowy :P ale za to on dumnie chodzi w czerwieni i niebieskosci :) Quote
Yuveza Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Tak kucyk był krótki ale urósł, teraz go trochę zetnę:) Ale czy Doti nie może mieć różowych rzeczy, bo jest Westem - to tylko yorki mogą mieć róż i kokardki:) Przecież Różowe akcesoria są ogólnodostępne dla każdego psa, chyba bez względu na rasę? A ja sobie małą Dotkę skojarzyłam z różem:) jak by była facetem to nic z tych rzeczy;) Quote
Pieseczkowo Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Niech sobie chodzi w czym chcesz :) dziwnie to wygląda,ale tak samo ktoś powie ze jestem dziwna skoro mam cały pokoj w plakatach westików, przywieszkę do komórki,naklejki i tapete w telefonie i w laptopie :P Quote
Yuveza Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Ale dziwnie wygląda w różu czy w kucyku?;) Quote
Guest papillonek Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Hahahaha ja też,a to trochę dziwne byc zakochanym we własnym psie ,dumnie paradując z koszulką I love papillon i zdjęciem:P Miałam czasami nieprzyjemności z tego powodu,ale od tego się nie umiera. Co do różowego i terrierów,mam prosty przykład policjantki.niby kobiety ,ale mundur mają.Tak samo doti suczka,ale terrier nie rób z niej laleczki i nie ubieraj na różowo proszę zrób to dla niej :D dziwnie wygląda w kucyku ,bo to nie jest fryzura dla westa i w różowym bo to nie kolor dla twardzielki-terrierki.Jeśli bez przerwy porównujesz ją do yorka i żałujesz,że dziwnie wygląda w kucyku,po co kupowałam psa w typie terriera??Zrobiłas to ze względu mody na rasę?? Quote
Pieseczkowo Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 wyglada dziwnie i w kolorze i fryzurce,ale może to moje/nasze przyzwyczajenie do fryzury prawidlowej wystawowej :) Quote
barberry Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='papillonek']No wiesz może dlatego,że kiedy wejdziesz na allegro wpisując york to wyskakuje masa cukierkowych zdjęć w kolorrze różowym.To samo jeśli chodzi o blogi...A twojej yorce co się stało w oko??Ja stoje przy swoim terrier to nie różowa zabawka.Czytaj i staraj się rozumieć.Tu nie chodzi o kucyka!Chodzi o to ,że tak nie wygląda wystawowy west. To Ty czytaj przynajmniej co piszesz. Rozumienia już nie wymagam... Nie wiem ile masz lat ale z Twoich wypowiedzi wynika że najwyżej 12. Wszędzie udzielasz innym rad ale weź pod uwagę, że na tym forum mogą być też osoby starsze/mądrzejsze od Ciebie. Teksty typu: czytaj i staraj się rozumieć są nie na miejscu. Ale wracając do tematu. Nadal uważam, że Twoje skojarzenia są conajmniej dziwne. Żaden pies nie jest zabawką. Od samego początku pisałam, że kucyk u westa mi się nie podoba ale bez przesady. Jeśli dziewczyna chce to niech robi - psu się krzywda od tego nie stanie. Tak samo jak w przypadku ubierania na różowo. Może dziwić jedynie fakt, że justa twierdzi, ze nie lubi różowego :crazyeye: ale jej sprawa - może rodzice lubią i dlatego kupują psu takie rzeczy ;) A co się miało stać mojej psicy w oko? :confused: Quote
Guest papillonek Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Przepraszam ,ale nie uważam ,że tekst czytaj i staraj się rozumiec jest obrźliwy.Co w nim obraźliwego tym bardziej ,że nie ma tam wykrzyknika.Lepiej napisać:,, Człowieku skończyłes szkołę??" Ale tekst typu masz góra 12 lat jest obraźliwy,bo widzisz tak się składa,że mam 17,5.Lepiej dawać rady,niż obrażać wszystkich po koleji.Nie życzę sobie takich komentarzy w moim imieniu .Nie wiem co jej się stało w oko,ale wydawało mi się ,że ma przymrużone ,więc się pytam. Quote
barberry Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Dziękuję, że przeprosiłaś. Jeśli poczułaś się urażona moim komentarzem też przepraszam. Nie ma przymróżonego, włosy się tak ułożyły ;) Może nie róbmy więcej spamu w galerii justy :p Quote
Yuveza Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Ok, nie gniewam się, kucyk jest u Doti rzadko, zaraz go skracam żeby miała ładną główkę;) i na serio nie lubię różowego (mój kolorek to turkus:loveu:) a po prostu Dota mi się skojarzyła z różową panienką:) Ale nie chciałam robić psa pod mój kolor, (chociaż wcześniej miałam takie plany) a fryza okej może dziwna jak ma kucyk ale kolor to tylko kolor - nic dziwnego w tym nie widzę że jest różowa:roll: [SIZE="1"]Ale następna galeria moich 2 psisk nie będzie już różowa-może uwierzycie że to nie jest mój kolor;) Quote
zaba14 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Mnie tam się westy kojarzą jakie sprytne terriery, kiedyś jakby nie było , zabijały szczury, z różowym psem w sensie kubraka,sweterka lub innego ubranka bym nie wyszła nie ważne czy byłby to york, pudel czy dog niemiecki ;) akceptuje derki dla psów ale już nie udziwnianie, z tym że jak ktos to lubi a psu to nie szkodzi to jest okej ;) moi znajomi mają yorka ma ponad rok, waga ok 2 kg. i nie ma nia gumeczek ani dereczek i śmiga po śniegu tak że do domu wracać nie chce :) Quote
Guest papillonek Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Może z powodu takich zdjęć kojarzą mi się z pseudohodowlą,bo wiem,że te psy są w nieodpowiednich rękach.I nie będziemy robić więcej spamu :)To samo z yorkami też polowały na szczury,a teraz...ach...co pseudo z nimi zrobili na allegro 500 yorków,a z rodowodem tylko pięc.Ja też bym nie wyszła z różowym psem ,bo ile ja mam lat,żeby psa pod kolor robić.mi się westy kojarzą jak psy z charakterem,zacięte terriery,a nie z czymś takim ,ręce opadają... Quote
Yuveza Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Cóż, to Wasze zdanie;) To że west ma zacięty charakter to nie zmienia tego kolor różowy:) A takie zdjęcia są po prostu ze sklepu internetowego z tego typu rzeczami dla psów no i wiadomo że wezmą malutkie yorki. Do białego różowy pasuje a Doti to suczka więc wypada jej nosić taki kolor;) A zresztą jak kupicie obrożę/szelki danego koloru to smycz też raczej kupujecie w tym samym kolorze, a ja kupiłam Doti różowe szelki to i smycz - i to jest jej kolorek:) i nie widzę żadnego podobieństwa między róż-pseudohodowla :):) róż-zabaweczka I nie odbierzcie tego jako kłótnia;) ja po prostu chcę powiedzieć że charakter i west mimo że w różowych szelkach, pozostanie;) A na lato kupuję jej chyba błękitne szelki ;) Quote
Ana04 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Moja poczwarka też chodzi w różowym i jakoś nie widzę w tym nic złego. :D A oprócz tego w zielonym, niebieskim, pomarańczowym, czerwonym, teraz zamówiłyśmy też czarne szelki. :] Suczka ładna, ale faktycznie zgadzam się z innymi, kucyk jej nie pasuje, ładniej westy wyglądają z okrągłą główką. :) Quote
Yuveza Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Ta, dzięki;) a kucyk wczoraj przycięłam żeby główka ładna była;) Wpadniemy do Was;) Quote
gops Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 ja jak tylko wzielismy suke polecialam do zologicznego po rozowa obroze... 12 lat mialam psa i zawsze chcialam kupic mu cos rozowego ale jakos mnie to odpychalo troche teraz tez moja suka ma rozowa obroze , jedna :) ale ma i bardzo lubie moja suke i wsumie psa tez w rozu bardzo ladna Doti :) Quote
Yuveza Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Dzięki! I Doti też deziękuje bo zaczynała się czuć brzydka;) Ale teraz jeszcze bardziej lubi róż :lol: i niedługo przydzie różowy kombinezon :) Quote
Ewooosiek Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Moja Luna też chodzi w różowym, nie jest psem ani typowym kanapowcem ani wytrawnym sportowcem, ale ma i różową obroże i szelki i smycz, bo jest dziewczynką i irytuje mnie, że ludzie mówią o niej jak o chłopcu. W cale nie uważam, by była w złych rękach rozwijamy się sportowo, przymierzamy się do PT i różowa obroża nie jest jej kulą u łapy. Dodatkowo trymujemy się, utrzymujemy westowy wygląd, więc uważam, że jest spełniona terierowo;) Quote
Yuveza Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 No właśnie dobrze mówisz Ewooosiek a moja westka już nie ma tej kity bo z cięłam (jak jej zawiąże to będzie miała:)) Ja też nie lubię jak mówią o niej jak o chłopcu np: "jaki ON ładny" A co to jest PT bo my ćwiczymy Agility;) Quote
Pieseczkowo Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 I jak chodzicie do Cavano ? :D podoba się ? :)) Quote
Yuveza Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 No właśnie pisałam do nich i powiedzieli że na razie nie planują kursów dla początkujących:-( a ja chcę na tor;) Quote
barberry Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Dobrze, że ścięłaś jej tego kucyka :D Zawsze była śliczna ale teraz to już musi być cudowna :loveu: ;) pokaż zdjęcia! O właśnie, może Ty się orientujesz w klubach agility w Warszawie. Poszukuję takiego, który posiada halę na zimę. Kurs chciałabym zacząć jakoś w lutym ale nie mam kompletnie rozeznania :roll: Quote
Yuveza Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Najbliższy klub agility w warszawie to CAVANO http://www.cavano.pl/ podobno jest super i ja się do niego wybieram;) A Ty jesteś zaawansowana czy dopiero początkująca?- ale nie wiem czy ma halę:) Quote
Recommended Posts