Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To czekam niecierpliwie do wieczora:)

Pieseczkowo szkoda że nie mieszkamy bliżej siebie bo byś mi fachowym okiem oceniła czy włos mojej ciut terierowatej kundlicy nadaje się do trymowania.

Posted

[quote name='Pieseczkowo']Mam nadzieję,że Ci się podoba Dotka :) Zrobiłaś duża pracę z jej wlosem na plecach :) Teraz już z każdą chwilą moja praca będzie mniej potrzebna bo będziesz sobie świetnie radzić :) Mnie się bardzo podoba. Miłego dnia!

[quote name='Pieseczkowo']Ja nie mam żadnych mimo,że ją tak odmieniłam -podobno xD
Ja zrobiłam pracę? Coś Ty! Zrobiłaś ją ślicznie:D po prostu jestem zachwycona... a nic Ci nie dałam... a ty tak się napracowałaś! i jeszcze wyżarłyśmy Ci kosmetyki:D i te wymagania z szyjka... Jesteś świetna!!! Po prostu taka Dotka to az lepsza nic golona dużo lepsza nie do porównania SUPER!!!!!:multi::multi:
:multi::multi::multi::multi:Bardzo Ci z Dotką dziękujemy:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

a fotki będą za moment bo trochę porobiłam:D

Posted

To się ciesze :) Nic nie wyjadłaś bo jak Ci mowiłam szamponu mam taka butlę,że dla mnie starczy chyba na rok :) Moim rodzicom też się bardzo podoba -glowa pewnie oklapnie,ale może choć dziś będzie troche natapirowana :) No ty bo ty jej trymowałaś plecki przez 3 miesiące nie ja xD

Posted

Bardzo przepraszam ale miałam przenoszony komputer i później poszłam na spacer i fotki musze przerzucić od nowa a jest ich dużo jeszcze pozmniejszać będą dziś na pewno:D ! jeszcze chwilę sie wstrzymajcie;)

Posted

[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="5"]Są Fotki!:multi:

Jeszcze raz dziękujemy
Dominiko!!:multi::multi:

A to po kąpieli stylizacja końcowa

Chryzantemka:p

A to powrót do domu, w samochodzie
[/FONT]

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Pieseczkowo szkoda że nie mieszkamy bliżej siebie bo byś mi fachowym okiem oceniła czy włos mojej ciut terierowatej kundlicy nadaje się do trymowania.

Przepraszam że się wtrącę- ale dlaczego chcesz trymować? Żeby nie liniała? Bo z trymowaniem jest tak, że jak się zacznie, to póżniej włos jest tak sztywny, że nie bardzo do strzyżenia... A koszta groomera też nie są małe... No i trzeba zająć się podszerstkiem- do tego służy furminator... Właściwie jedynym plusem trymowania, które jest zabiegiem mozolnym i uciążliwym, jest to, że pies nie linieje, a szorstka (sztywna) szata nawet jak się ubrudzi, wystarczy wyczesać na sucho-i psiak czysty :) Spróbuj sama po dotyku poznać, czy włos jest twardy- jeżeli ma jakieś zadatki, to łatwiej czy trudniej-zależy od włosa- każdego szorstkowłosego psa da się "wyprowadzić". Tylko pózniej trzeba to kontynuować...

Posted

arielka186 napisał(a):
Przepraszam że się wtrącę- ale dlaczego chcesz trymować? Żeby nie liniała? Bo z trymowaniem jest tak, że jak się zacznie, to póżniej włos jest tak sztywny, że nie bardzo do strzyżenia... A koszta groomera też nie są małe... No i trzeba zająć się podszerstkiem- do tego służy furminator... Właściwie jedynym plusem trymowania, które jest zabiegiem mozolnym i uciążliwym, jest to, że pies nie linieje, a szorstka (sztywna) szata nawet jak się ubrudzi, wystarczy wyczesać na sucho-i psiak czysty :) Spróbuj sama po dotyku poznać, czy włos jest twardy- jeżeli ma jakieś zadatki, to łatwiej czy trudniej-zależy od włosa- każdego szorstkowłosego psa da się "wyprowadzić". Tylko pózniej trzeba to kontynuować...

Ja nie wiem czy chce trymować, chce żeby ktoś fachowym okiem ocenił czy lepiej trymować czy strzyc. Według mnie sierść Leny jest szorstka, dotyku podobna do sierści westa dlatego zastanawiam się nad tym trymowaniem.

Zeby nie było offa:) pieseczkowo ja uważam że szyjka Dotki jest śliczna ale ja się nie znam.

Posted

Sorry za post pod postem- wcześniej nie widziałam nowej fryzurki Doti!:loveu: :cool2: Jest śliczna! Naprawdę- z chęcią bym Pakusia zapisała na wiosenne "odkurzenie" do Pieseczkowa, czy ona gdzieś przyjmuje? Bardzo ładnie zrobione plecki- to zawsze zwraca moją uwagę- bo najczęściej albo za krótko- jakby wzięte maszynką, albo ledwie ruszone- a tutaj- mistrzostwo! O szyjce już pisałyście- też uwielbiam te golutkie szyjki... Ale obróżka b. ładna- moja Koka ma taką samą (kupiłam Pakowi, ale była za duża- i dostała Koka).