Vesper Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Justa, co oznaczają te złote gwiazdki przy wątku? Twoja Doti je ma, mój Pakuś też... a kompletnie nie wiem co znaczą. Jeszcze raz: banerki-cudo!!!!!!!!! Quote
Yuveza Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Moja Doti ma? nawet nie wiedziałam :evil_lol: ale one chyba oznaczają... taką jakby popularność... albo że odwiedzany jest często, a i chętnie bym odwiedziła galerie Pakusia:loveu: Naprawdę aż tak Ci sie podobają? szkoda tylko że takie małe:/ Quote
Vesper Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='westie_justa']Tak, tylko na naukę trochę za wcześnie:eviltong: niestety mam dopiero 13 lat :-( a nie dawno kupiłam szampon zmiękczający śerść;) Pozdrawiam Kleksa i Ciebie!!! A przygolenie czyli np: pupka, uszki, uda od wewnątrz:smile:[/QUOTE] I napiszę Ci że dziewczyny mają rację że westik powinien mieć sierść sztywną, szorstką- nawet niewystawowy, po prostu taka sierść wbrew pozorom, jak już się doprowadzi do tego momentu że psinka będzie miała twardą okrywę włosową, (trymowaniem-no i oczywiście poopę i podbrzusze można ,powinno się ze wzgl higienicznych podgolić), wtedy pielęgnacja zajmuje mniej czasu niż u westa strzyżonego. Wyprowadzony pies, regularnie "podskubywany"-ja siedzę przed TV i męczę Pakulca, o wiele łatwiej się czyści (tzn twarda sierść nie zbiera brudu, a jeżeli, wystarczy przeczesać i jest OK... Mam porównanie, bo raz pewien pan "groomer" ogolił mi psa i pózniej musiałam zacząć zabawę może nie od początku, ale nie ma jak regularne trymowanie. Najlepiej kup nożyk trymerski (cena nawet i 20zł) i sama spróbuj- zacznij od grzbietu, bo tam najmniej boli, i poczytaj trochę, albo na pw Ci napiszę o co chodzi. Ale Doti jest śliczna- to o trymowaniu to tak na boku, nie uwłaczając urodzie dziewczynk :lol::wink: hmmm... nawet nie wiesz jak ja bym chciała mieć 13 lat- a mam:watpliwy:31... Quote
Yuveza Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Tak, wiem już nie jest golona łohoho:D teraaz tylko trymowanie, skubie ją sama palcami a trymer kupię też, i na szczęście już sie przekonałam do trymowania, a po skubaniu już wiedze że 'szorścieje' tak właśnie zaczęłam od grzbietu:D I co z tym banerkiem? nie wolisz jednego dużego, no i nadal nie masz podlinkowanych;) Quote
chi23 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Ładnie proszę o banerek dla Kremci, coo?:p Jak już jesteś przy banerkach:lol: Quote
chi23 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='westie_justa']będzie będzie:D[/QUOTE] Fajnie, czekamy:loveu: Quote
Guest Fusiafusia Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Hej Justyna :) A co do tych agilitowych zawodów to będziesz w niedzielę czy sobotę?? :cool3: Quote
Qeeriefire Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 To czekamy :) Zapraszamy do nas na nowe zdjęcia Quote
Guest Fusiafusia Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='westie_justa']w niedzielę:D[/QUOTE] Ok. ;) Ja będę wtedy jak Kasia od Meli będzie ;) No czyli, że z nią ;) Quote
Yuveza Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 nie powiedzała Ci na jaki dzień się zapisała czy sobota czy niedziela czy sobota+niedziela Quote
Yuveza Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 [FONT="Comic Sans MS"][SIZE="4"]No fotek zbytnio nie mam, ale zrobiłam kilka na podwórku. To ta część podwórka nie dostępna dla Axla, odgrodzona;) a sami ocenicie czy nadałoby się tona mały tor agility, bo może rzeczywiście tak mało miejsca nie jest;) to jeszcze zdjęcia z małego "ogarnięcia" Dotki;) I na podwórku;) [/FONT] Quote
Pieseczkowo Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Jeśli tylko wszystko będzie w miarę równo stało a ty nie zaliczyć gleby przy pierwszym biegu a pie będzie się pewnie czuł to próbuj :) Quote
Yuveza Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 [quote name='Aleksandra95']Śliczna jak zawsze. ;)[/QUOTE] po czesaniu, dziękujemy:D [quote name='Pieseczkowo']Jeśli tylko wszystko będzie w miarę równo stało a ty nie zaliczyć gleby przy pierwszym biegu a pie będzie się pewnie czuł to próbuj :)[/QUOTE] Jeśli tak to spróbuję:) Quote
Vesper Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='westie_justa']Tak, wiem już nie jest golona łohoho:D teraaz tylko trymowanie, skubie ją sama palcami a trymer kupię też, i na szczęście już sie przekonałam do trymowania, a po skubaniu już wiedze że 'szorścieje' tak właśnie zaczęłam od grzbietu:D I co z tym banerkiem? nie wolisz jednego dużego, no i nadal nie masz podlinkowanych;)[/QUOTE] :oops:Bo nie umiem podlinkować...:oops: Ile Doti ma w tej chwili? Wiem że na początku pisałaś, i dobrze pamiętam że ok. roku? To jeżeli tak, westom do dwóch lat się szata "rozwija" -taka ze "spódnicą"- Paco na początku w ogóle nie miał, teraz też nie ma takiej bujnej jak wystawowe westy, a to dlatego że nienawidzi trymowania dołu- boli go pewnie... Ja też na początku trymowałam palcami, ale poduszki zaczynały mnie boleć po godzinie, są specjalne kapturki na palce- samemu można z rękawiczki gumowej zrobić, ale ja nie miałam w nich czucia.:shake: Jak się zdecydujesz na trymer, a będziesz miała wybór, powiedz że dla westa- ja mam dla psów raczej długowłosych- niby dla goldena chociaż pierwsze słyszę że goldeny się trymuje, jest średni- nożyk z zębami- potrafi też przystrzyc włos, w zależności od kąta trzymania. Najlepsze- przynajmniej wd mnie, są obrotowe, ale ciężko je dostać. I uważaj żeby zamiast trymera nie sprzedali Ci furminatora- łatwo poznać, trymer to taka jakby ...obieraczka do kartofli w kształcie mniej więcej, furminator-jak duża maszynka do golenia. Jeżeli chciałoby Ci się zrobić mi jeszcze jeden wspólny dla Arielki i dziewczynek (Paco chyba się nie zmieści, z resztą westów nie hoduję) to:modla: dziękuję- zdjęcia pozostawiam do wyboru, te w banerkach są ładne. Quote
Yuveza Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 Dotka ma 2 lata skończyła w marcu;) pisałam Ci jak podlinkować;) Wiem, wiem jak wygląda trymer:D Quote
Vesper Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Oj to przepraszam. A widziałaś taki obrotowy? A Dotka śliczna- piękną mordkę ma:loveu:, i podwórka jak pilnuje...;) Quote
Pieseczkowo Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 A jak to wygląda? bo powiem szczerze,że w życiu takich nie widzialam :) Quote
Evelynkaa Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 No ja też nie widzialam nigdy obrotowego trymera :P Quote
Recommended Posts