Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justa, co oznaczają te złote gwiazdki przy wątku? Twoja Doti je ma, mój Pakuś też... a kompletnie nie wiem co znaczą.
Jeszcze raz: banerki-cudo!!!!!!!!!

Posted

Moja Doti ma? nawet nie wiedziałam :evil_lol: ale one chyba oznaczają... taką jakby popularność... albo że odwiedzany jest często, a i chętnie bym odwiedziła galerie Pakusia:loveu:
Naprawdę aż tak Ci sie podobają? szkoda tylko że takie małe:/

Posted

[quote name='westie_justa']Tak, tylko na naukę trochę za wcześnie:eviltong: niestety mam dopiero 13 lat :-( a nie dawno kupiłam szampon zmiękczający śerść;) Pozdrawiam Kleksa i Ciebie!!!
A przygolenie czyli np: pupka, uszki, uda od wewnątrz:smile:[/QUOTE]

I napiszę Ci że dziewczyny mają rację że westik powinien mieć sierść sztywną, szorstką- nawet niewystawowy, po prostu taka sierść wbrew pozorom, jak już się doprowadzi do tego momentu że psinka będzie miała twardą okrywę włosową, (trymowaniem-no i oczywiście poopę i podbrzusze można ,powinno się ze wzgl higienicznych podgolić), wtedy pielęgnacja zajmuje mniej czasu niż u westa strzyżonego. Wyprowadzony pies, regularnie "podskubywany"-ja siedzę przed TV i męczę Pakulca, o wiele łatwiej się czyści (tzn twarda sierść nie zbiera brudu, a jeżeli, wystarczy przeczesać i jest OK... Mam porównanie, bo raz pewien pan "groomer" ogolił mi psa i pózniej musiałam zacząć zabawę może nie od początku, ale nie ma jak regularne trymowanie. Najlepiej kup nożyk trymerski (cena nawet i 20zł) i sama spróbuj- zacznij od grzbietu, bo tam najmniej boli, i poczytaj trochę, albo na pw Ci napiszę o co chodzi. Ale Doti jest śliczna- to o trymowaniu to tak na boku, nie uwłaczając urodzie dziewczynk
:lol::wink: hmmm... nawet nie wiesz jak ja bym chciała mieć 13 lat- a mam:watpliwy:31...

Posted

Tak, wiem już nie jest golona łohoho:D teraaz tylko trymowanie, skubie ją sama palcami a trymer kupię też, i na szczęście już sie przekonałam do trymowania, a po skubaniu już wiedze że 'szorścieje' tak właśnie zaczęłam od grzbietu:D

I co z tym banerkiem? nie wolisz jednego dużego, no i nadal nie masz podlinkowanych;)

Guest Fusiafusia
Posted

Hej Justyna :)
A co do tych agilitowych zawodów to będziesz w niedzielę czy sobotę?? :cool3:

Guest Fusiafusia
Posted

[quote name='westie_justa']w niedzielę:D[/QUOTE] Ok. ;)
Ja będę wtedy jak Kasia od Meli będzie ;)
No czyli, że z nią ;)

Posted

[FONT="Comic Sans MS"][SIZE="4"]No fotek zbytnio nie mam, ale zrobiłam kilka na podwórku. To ta część podwórka nie dostępna dla Axla, odgrodzona;) a sami ocenicie czy nadałoby się tona mały tor agility, bo może rzeczywiście tak mało miejsca nie jest;)
to jeszcze zdjęcia z małego "ogarnięcia" Dotki;)

I na podwórku;)

[/FONT]

Posted

[quote name='Aleksandra95']Śliczna jak zawsze. ;)[/QUOTE]
po czesaniu, dziękujemy:D
[quote name='Pieseczkowo']Jeśli tylko wszystko będzie w miarę równo stało a ty nie zaliczyć gleby przy pierwszym biegu a pie będzie się pewnie czuł to próbuj :)[/QUOTE]
Jeśli tak to spróbuję:)

Posted

[quote name='westie_justa']Tak, wiem już nie jest golona łohoho:D teraaz tylko trymowanie, skubie ją sama palcami a trymer kupię też, i na szczęście już sie przekonałam do trymowania, a po skubaniu już wiedze że 'szorścieje' tak właśnie zaczęłam od grzbietu:D

I co z tym banerkiem? nie wolisz jednego dużego, no i nadal nie masz podlinkowanych;)[/QUOTE]

:oops:Bo nie umiem podlinkować...:oops:
Ile Doti ma w tej chwili? Wiem że na początku pisałaś, i dobrze pamiętam że ok. roku? To jeżeli tak, westom do dwóch lat się szata "rozwija" -taka ze "spódnicą"- Paco na początku w ogóle nie miał, teraz też nie ma takiej bujnej jak wystawowe westy, a to dlatego że nienawidzi trymowania dołu- boli go pewnie...
Ja też na początku trymowałam palcami, ale poduszki zaczynały mnie boleć po godzinie, są specjalne kapturki na palce- samemu można z rękawiczki gumowej zrobić, ale ja nie miałam w nich czucia.:shake:
Jak się zdecydujesz na trymer, a będziesz miała wybór, powiedz że dla westa- ja mam dla psów raczej długowłosych- niby dla goldena chociaż pierwsze słyszę że goldeny się trymuje, jest średni- nożyk z zębami- potrafi też przystrzyc włos, w zależności od kąta trzymania. Najlepsze- przynajmniej wd mnie, są obrotowe, ale ciężko je dostać. I uważaj żeby zamiast trymera nie sprzedali Ci furminatora- łatwo poznać, trymer to taka jakby ...obieraczka do kartofli w kształcie mniej więcej, furminator-jak duża maszynka do golenia.
Jeżeli chciałoby Ci się zrobić mi jeszcze jeden wspólny dla Arielki i dziewczynek (Paco chyba się nie zmieści, z resztą westów nie hoduję) to:modla: dziękuję- zdjęcia pozostawiam do wyboru, te w banerkach są ładne.