Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nic się nie stało;) nie jest to imię zakończone na 'a' typowe dla żeńskiego ale chłopak byłby chyba Dot:evil_lol: Doti to trochę za delikatne jak na psa, no i chłopa w róż bym nie ubrała:D!
(trzeba czytać pierwszą stronę;))

Posted

westie_justa napisał(a):
Dziękujemy:p
A to ja nie wiedziałam i co wyrywa im się te miękkie włosy gładkie z wierzchu?

Tego niestety nie wiem, ale też mnie to interesuje bo Fifka spanielasta.

Posted

Ja właśnie pokonałam swoją chęć golenia dzięki dziewczynom:D no akurat one poinstruowały mniezeby trochę mąki ziemniaczanej na sierść tak jakby wetrzeć i ja akurat nie mam trymera to żeby było łatwiej gumowe rękawiczki na ręce założyć i skubać energicznymi ruchami od strony karku do ogona;) tak mniej więcej ale dla pewności w dziale pielęgnacji możesz sprawdzić:D

Posted

witamy :)
przez przypadek trafiłam, ale mam nadzieję częściej zaglądać :)
Dama jest piękna :) dzisiaj właśnie widziałam psiaka tej rasy i ogolonego na zero, tylko na łapkach i głowie miał sierść :) ale kubraczka nie miał i chyba zimno mu było :(

Posted

westie_justa napisał(a):
Ja właśnie pokonałam swoją chęć golenia dzięki dziewczynom:D no akurat one poinstruowały mniezeby trochę mąki ziemniaczanej na sierść tak jakby wetrzeć i ja akurat nie mam trymera to żeby było łatwiej gumowe rękawiczki na ręce założyć i skubać energicznymi ruchami od strony karku do ogona;) tak mniej więcej ale dla pewności w dziale pielęgnacji możesz sprawdzić:D

Ja mam ochotę Lene ogolić bo nie lubię jej futra króre chwile po uczesaniu wygląda równie niechlujnie jak przed. Może trymownie to by było jakieś wyjście, przechodziłam dziś obok salonu dla psów ale kurcze był zamknięty a miałam ochotę wejść się popytać.

Posted

:klacz::klacz::klacz: brawo Justynko :D
Tylko tak dalej!!!
Zobacz 27 lutego trymowała ją Dominika to jest miesiąc, przypuszczając że włos rośnie centymetr na miesiąc to te włosy które wyrwała Domcia miesiąc temu mają centymetr, teraz znów ty wyrwałaś część. A za miesiąc znów wyrwiesz kolejne to te co wyrwała Dominika będą miały 2 cm a to co ty teraz wyrwałaś będzie miało 1 cm itd... itp.....Jeśli będziesz sobie ją skubać raz w miesiącu mając na uwadze że będzie miała ok 3 warstwy to jej włos będzie miał ok 1-2 cm na grzbiecie....i to jest chyba krótko prawda??
Po miesiącu znów będziesz miała 2,3 cm i te ostatnie 3 cm wyrywasz....rozumiesz o co chodzi??
Raz na 3 miechy pójdziesz na trymowanie do specjalisty żeby podciąć główkę łapki i takie tam a w międzyczasie sama sobie ją poskubiesz. Może z czasem sama się nauczysz do czego gorąco Cię namawiam, ja też się sama uczę na Alexie... i też wychodziło różnie :)

Posted

Dziękuję :oops:
Tak tak kumam te warstwy:D
Muszę znaleźć i zainwestować w trymer, a z czasem maszynkę;) chciałabym też umieć robić jej główkę;)

Posted

z tego co ja wiem,a bron boże na tym sie nie znam to spanieliska maja trymowane tylko plecki i to na samej górze :) mnie nauka robienia glowy kleksa chyba zajela okolo roku może pół i oczywiscie metodą prób i błedów-chyba inaczej nie da się do tego dość,wiec i tobie sie uda tylko musisz cwiczyc :) a z tego co wiem to inaczej robi sie głowe komercyjnie a inaczej na wystawy :P Spokojnie ,jak tylko masz chęci to wszystko wyjdzie :)

Posted

westie_justa napisał(a):
Dziękuję :oops:
Tak tak kumam te warstwy:D
Muszę znaleźć i zainwestować w trymer, a z czasem maszynkę;) chciałabym też umieć robić jej główkę;)

Maszynka to droga rzecz...nawet ja jeszcze nie mam...bo taniej się nie opłaca kupować. Lepiej zainwestuj w lepszy trymer i degażówki. Jak będziesz kupować to daj znać to Ci pokażemy co :)

Posted

to da się nimi tak na krótko uciachać?
a głowę... to ja nie wiem ja w ogóle się zabrać, bo jak jej urosły te włosy na głowie i przy prodzie, to jak ja wezmę nożyczki to jej tak wyskubie tam dziury xD bo głowe jak się modeluje ten kształt to degażówkami czy zwykłymi?

Posted

westie_justa napisał(a):

To spaniele też się trymuje?

oczywiście :p ja ją furminatorem "czesze" i wychodzi jej ta nie potrzebna sierść . Kiedyś rwałam palcami i też super wychodziło ( nawet wiele lepiej ):cool3:
A w styczniu pierwszy raz ją ogoliłam i też mi się podobało :lol: