Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='HexaWHWT']co Ty opowiadasz, Justa! gdyby ona to słyszała :P
Wstałaś o 8?! :-o ja chodzę za późno spać, nie wstałabym śpiąc tylko 4,5 godzin. A Hexa śpi jak najdłużej więc porannego ujadania przed drzwiami nie doświadczam :evil_lol:
Haha, to była kara za to że wczoraj wstałam o 12 :diabloti: więc zmobilizowałam się i poszlam wczoraj spac o 1:00! D tez ze mną spi jak najdluzej, wiec musialam wlączyc budzik :P
[quote name='Aleksandra95']no właśnie ja poszłam po 3 :D hahaha.

[quote name='HexaWHWT']no właśnie, więc chyba sama rozumiesz, że wstanie o 8 jest czymś strasznym!? ja wstałam o 9. :P ale taka już moja natura, wstaję mimo wszystko wcześnie jak na kładzenie się spać po 2,3. ;)
w poprzednie wakacje, ja wstawałam bardzo późno, w te nie zamierzam :diabloti:
[quote name='cockermaister']https://lh3.googleusercontent.com/-Vvq6oswOre8/T9L-kg3qajI/AAAAAAAAAtk/cp1PA68QiFs/s640/_DSC2997 copy.jpg zawstydziłaś misia :diabloti::evil_lol::loveu:

https://lh3.googleusercontent.com/-SXxAT8Wp2ag/T9L_2DzUDbI/AAAAAAAAAuk/LQuXP7Chz78/s640/_DSC2985 copy.JPG oo foczka :cool3:

https://lh5.googleusercontent.com/-59AbDG676ls/T9JJ8d6BPoI/AAAAAAAAAss/ciQoLQBXXy4/s640/_DSC2921 copy.jpg cudowne foto i ten lew :loveu::loveu::loveu:

https://lh4.googleusercontent.com/-EkrKfc4zHjE/T9IBIZ9wdCI/AAAAAAAAAr0/hz2NqO7HrWI/s640/_DSC2889 copy.jpg jak w dżungli :-o:cool3:
dziękuję :loveu:
No ładna sceneria pasuje do tygrysa :cool1:
[quote name='Natalia&Cody']A tu więcej fot :loveu:
Justyna zakładaj fanpejdża na fejsbuku!!! :D
a co oni wrzucali temu lwu?;)
Haha, nie no chyba aż takich świetnych fot to ja chyba nie robię żeby sobie fanpejdża robić :evil_lol:
Lwu? a co mieli wrzucać? :lol:

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='westie_justa']Haha, nie no chyba aż takich świetnych fot to ja chyba nie robię żeby sobie fanpejdża robić :evil_lol:
Lwu? a co mieli wrzucać? :lol:
Justyna nie gadaj takich głupot tylko zakładaj :D
Mi się bardzo podobają :)
https://lh4.googleusercontent.com/-lb3ppnzDw5M/T9JJ8ytO3pI/AAAAAAAAAsw/PvHYFtGcaSU/s640/_DSC2927%20copy.jpg
No właśnie nie wiem. Tu wygląda jakby mu ktoś coś rzucał, ale czy to czasem nie jest rynna....:eviltong: :evil_lol:

Posted

Chcieliście Dot, to macie :eviltong: za wiele jej tu niema, ale zawsze:lol:
czyli nasza nauka trupa
[video=youtube;DFFJZZXdPg4]http://www.youtube.com/watch?v=DFFJZZXdPg4&feature=youtu.be[/video]

Posted

[quote name='motyleqq']bardzo fajny truposz!! :loveu: super jest ta sztuczka
Dziękuję bardzo:loveu:
[quote name='BBeta']https://lh4.googleusercontent.com/-OrF427nT86g/T9H1PashAzI/AAAAAAAAAo0/aEGDDnO67wE/s640/_DSC2833 copy.jpg
Świetnie uchwycony moment :)

Chyba trochę zbyt gwałtownie puszczasz ją po podniesieniu, przynajmniej na początku filmiku ;)
Dzięki:)

Hmm możliwe, ale też jak mówię jej super, czy coś (czego nie słychać na filmie :hmmmm:) to ona się tez sama zrywa.

Posted

HexaWHWT napisał(a):
Moja właśnie też ma takie gwałtowne zrywy ;)

widzę, że już próbujecie nowe smakosze. :D

Aha Doci bardzo smakują :)

Macie jakies pomysly na sztuczke? żeby nauczyc :>

Posted

westie_justa napisał(a):
Aha Doci bardzo smakują :)

Macie jakies pomysly na sztuczke? żeby nauczyc :>

Hmm, a może ,,tak" i ,,nie"? :shiny:
Moja tylko ,,tak" nie może ogarnąć ale z ,,nie" nie było takiego problemu ;) wyklikać trzeba :)

Posted

HexaWHWT napisał(a):
Hmm, a może ,,tak" i ,,nie"? :shiny:
Moja tylko ,,tak" nie może ogarnąć ale z ,,nie" nie było takiego problemu ;) wyklikać trzeba :)

Nie wiem jak tego nauczyc xD

ale wlasnie prawie załapała "spacer hiszpanski" czy jakos tak:P ja podnosze kolana na przemiennie a ona lapy przednie;)

Posted

westie_justa napisał(a):
Nie wiem jak tego nauczyc xD

ale wlasnie prawie załapała "spacer hiszpanski" czy jakos tak:P ja podnosze kolana na przemiennie a ona lapy przednie;)

miej smakołyka w zaciśniętej dłoni i po prostu rób ręką ruch prawo-lewo ;) jak Dociak Ci spojrzy w prawo i w lewo kliknij i daj smakołyk. (jeżeli klikasz klikerem?)

A może krok hiszpański? ;) robiłam to z młodą ale na takiej zasadzie, że ona była w pozycji jak do ,,stópki" i po prostu kiedy podnosiłam lewą nogę ona robiła to samo. :)

Posted

Natalia&Cody napisał(a):
Super! ja chciałam mojego nauczyć, ale on od razu wstawał ;)
Krok hiszpański jest super. Tylko nie mam pomysłu jak nauczyć podawania drugiej łapy... :P

dzięki:) oczywiscie D umie zdechł pies, czyli lezy na boku, a do trupa to cwiczylam z nią najpierw lezenie w 'bezwładzie' tak jak opisywała mi Kashdog u Fifki :)

A przy tym hiszpanie, to po prostu kazałam jej podawac raz jedną raz drugą łapę, i nagradzalam za kazdy krok z podaniem łapy ja szlam tylem a ona przodem do mnie, potem przelozylam to powoli na kolana, i mówię co krok "łapa, łapa" i klikam:)

Posted

HexaWHWT napisał(a):
Nata, a potrafi po prostu podnieść łapę na komendę np. ,,prawa", ,,lewa"? moja się tak nauczyła ;)

On umie tylko podawać lewą, ale poprostu z podnoszeniem to nie próbowałam :)

Posted

Natalia&Cody napisał(a):

to naucz go ,,prawa, lewa" ;) moja już czasem na zapas podaje prawa potem lewa, potem prawa, lewa a tu nagle lewa, prawa, prawa, prawa, lewa, lewa, prawa, prawa itd :D wtedy ma chwilę zawahania, a ja się z niej śmieje :roflt:

Posted

Natalia&Cody napisał(a):

ważne żeby na stojąco podawał, wsytawiasz mu ręke raz lewa raz prawa, tak żeby podawal lapy raz lewa raz prawa, no i powoli cofasz sie tak zeby probwal dac Ci łape:) "prawa-lewa" też dobrze;)

Posted

HexaWHWT napisał(a):
to naucz go ,,prawa, lewa" ;) moja już czasem na zapas podaje prawa potem lewa, potem prawa, lewa a tu nagle lewa, prawa, prawa, prawa, lewa, lewa, prawa, prawa itd :D wtedy ma chwilę zawahania, a ja się z niej śmieje :roflt:

westie_justa napisał(a):
ważne żeby na stojąco podawał, wsytawiasz mu ręke raz lewa raz prawa, tak żeby podawal lapy raz lewa raz prawa, no i powoli cofasz sie tak zeby probwal dac Ci łape:) "prawa-lewa" też dobrze;)

Dzięki!!! :D
Teraz to ja już nie wiem czego mam go nauczyć. Miałam w planach krok hiszpański, zwykłego vaulta, trupa i wskakiwanie na stopy(to mi pewnie zajmie najwięcej czasu, więc tego będę go uczyła w między czasie). Oj za dużo tych wszystkich fajnych sztuczek. Jeszcze podoba mi się chodzenia na tylnych łapach, bo na przednich jakoś sobie go nie wyobrażam(chociaż może kiedyś....), kulenie, wstydzenie i było tam jeszcze parę rzeczy :eviltong: