Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja sobie tak czasem wpadam, ale nic nie piszę...;)

rzeczywiście cudnie na czerwonym, ale ten kolor szarpaka też pasuje, świetny odcień :D

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli innymi słowy, zaczęłaś od tak :) bez jakiejś konkretnej komendy, targetu czy innych rzeczy :) Ja niestety nie mam jak ćwiczyć agility, bo mieszkam w bloku. U mnie w grę wchodzi raczej tylko sztuczki :)

Posted

Nie no jak bez komendy? trudno od tak opisac poczatki;) jesli pytasz o początki szkolenia/wychowania jak jeszcze byla szczylem to chyba wlasnie zaczelam od siad, lezec, zostaw, do mnie, później z czasem 'noga' targetu nauczylam akurat pózniej jak sie zaglebilam w sztuczki;) no a potem to juz rozne przerwroty itd;) i nadal ucze :)

Posted

Nie no rozumem, dopytuję się tak bo Strofa to mój pierwszy pies którego mam praktycznie od szczeniaka i chciała bym zacząć z nią coś robić. A wiem, że już ją "zepsułam" bo jest rozpieszczona i może wszystko. Takie moje oczko w głowie, tyle, że wiem, że robię jej tym krzywdę. Dlatego nie chcę popełnić więcej błędów i zacząć od odpowiedniej "strony" :lol:

A co do zadbanych westów spotkałam ostatnio takiego... Dom postawiony willa normalnie, a pies nie wiem czy kiedykolwiek wodę widział w innej postaci niż w misce czy tej spadającej z nieba w czasie burzy :angryy: Normalnie obraz nędzy i rozpaczy.. Ale najważniejsze, że rasowy piesek przed domem w budzie mieszka... :shake:

Posted

No wlasnie tez tak później pomyslalam że o Stroffy chodzi;) Hmm no zachowanie to jedno a sztuczki drugie, ale przeciez mozna by i zacząć od tego siad, nie rusz, i ogólnie samokontrola;) Ja np mialam problem z chodzeniem przy nodze, bo zaraz po tym jak przestala sie zapierac z tylu na smyczy, to zaraz przeszlo na szarpanie sie i duszenie jak glupia, dopiero jak ogarnelysmy chodzenie przy nodze z żarceim oczywiscie, to do dzis sie nie ciągnie;) i tu nie chodzi o kurczowe chodzenie tuz przy nodze, ale smycz zawsze jest luźna;) Nadal niestety pracujemy nad darciem japy w domu i na dworzu, wtedy jest calkowita olewka i głuchota. Ale ja takze popelnilam mase blędów więc tak naprawde nasze początki pracy to i tak nie to co zrobie z psem nastepnym;)

No a z tymi 'rasowymi' modnymi pieskami to masakra.. normalnie nóż sie w kieszeni otwiera...

Posted

Ja też przyszłam ! :eviltong:
Coraz to fajniejsze foty robisz. :)
Tylko modelka coś chyba nie lubi patrzeć w obiektyw. :evil_lol:

A czemu nie idzecie do klubu ? ;)

Posted

darii_iia napisał(a):
Ja też przyszłam ! :eviltong:
Coraz to fajniejsze foty robisz. :)
Tylko modelka coś chyba nie lubi patrzeć w obiektyw. :evil_lol:

A czemu nie idzecie do klubu ? ;)

serio?
lubi lubi;) zaraz dojde do bardziej trafionych fot;)
Na razie nie mam takiej mozliwosci, glownie kasa.
Natalia&Cody napisał(a):
Ale już bajeranckie zdjęcia robisz :loveu:
Ten patyk to chyba jak Doti :D

czy ja wiem:P AF mam tak wkurzający że szkoda gadac, ciesze sie ze chociaz jest lepiej :lol:
Talucha napisał(a):
Serio, zdjęcia coraz lepsze :)

:) dzieki:)