Illusion Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Odpowiedziałam na Twojego posta, który był kierowany do mnie (przynajmniej tak mi się wydawało), potem napisałam kolejnego, na którego nie umiałaś mi odpowiedzieć, ale dalej dyskutujesz na ten temat. Wstawiając ten banner nie liczyłam na odpowiedź od Ciebie, czy cokolwiek w tym stylu (skoro uważasz, że nie ma nic złego w powielaniu różnych rzeczy, to ot taki bannerek sobie wrzuciłam), poza tym piszesz teraz, że prowokuję dyskusję, a sama wcześniej napisałaś, że banner w ogóle Cię "nie rusza" :hmmmm:. Gdyby Cię "nie ruszał" to nie zostałabyś "sprowokowana"? Czyli jednak robienie podobnych rzeczy, z użyciem ogólnodostępnych materiałów nie jest ok, hmmm... ;) Quote
Yuveza Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 A tu nagadane:P [quote name='HexaWHWT']U nas też jest dużo miejsca na spacerki dookoła moich bloków jest wieelki park połączony z lasem. Są tam dzikie zwierzęta i ludzie, psy bezpańskie dlatego tam Hexa nie jest spuszczana ale obok mamy też wał przeciwpowodziowy, gdzie spacer trwa godzinę i pies wybiegany. Oczywiście tam Hesia jest spuszczana no i fajne zdjęcia pocykać można A Ty Justa masz super miejsce na spacerki. Jak widzę te zdjęcia to cudowny krajobraz. U mnie do takiego głębszego lasu trochę km jest ale tam psa też nie spuszczę bo mamy dzikie zwierzęta. No w sumie to Ci powiem że na tych zdjęciach fajnie to wygląda;) powiedzialabym że jak nie u nas to jest dość głęboko w lesie akurat jest wtedy długi spacer. [quote name='deer_1987']Tylko ze taki podpis to latwo usunac w programie albo po prostuy wykadrowac ze jego nie bedzie racja ;) [quote name='cockermaister']Piękna Doti :loveu: i chyba jej firankę skróciłaś ?? a banner cudny :loveu: dziekujemy :loveu: no troszke skróciłam ;> [quote name='Collie']A ja spóźnione życzenia dla Doti :oops: Wszystkiego najlepszego i życzę dalszej tak efektywnej pracy oraz wielee smaków :evil_lol: https://lh3.googleusercontent.com/-vyNXlGzGgB4/T1JishU6P6I/AAAAAAAAB64/JM4Ybg_D8ZE/s640/DSC00336.jpg Świetne zdjęcie :cool3: dziękujemy!! ciesze sie że sie podoba. [quote name='Paula03']https://lh4.googleusercontent.com/-GJcq5o-UoWk/T1JilvMfO0I/AAAAAAAAB6g/sKmGs4K0SqI/s640/DSC00315.jpg Śliczna :loveu: Ale ładnie tam macie :) ^^ hehe zapraszamy :P [quote name='papillonek']Najlepszego dla Dotusi :loveu: :loveu: :loveu: dziekujemy ;> [quote name='Glaria']O właśnie , to jest przodogryz :diabloti: http://2.bp.blogspot.com/-VRyARWGQap0/Ty7NM0sdrZI/AAAAAAAAAYU/n963A-j2QkE/s1600/blog.JPG - Łeb mojej Bejuchny http://www.bialaosa.pl/obrazki/migi/21a.jpg - łeb rasowego westa. Ale muszę wam powiedzieć , że nie podobają mi się główki tych wystawowych:oops::eggface::eggface: Mi tez sie nie podobają;) znaczy, ja lubie jak głowa jej sie trzyma czyli nie jest oklapła ale ścinam jej na taką bardziej wąską szczurzą :eviltong: [quote name='Misia&Ruby']Ile fotek :multi: Ale ślicznotka z Doti :loveu: Bardzo ładny macie banerek ;) dzieki :> [quote name='Illusion']No właśnie... http://img577.imageshack.us/img577/7647/bannertosia.jpg A wracając do tematu :cool3:. U nas właśnie są dziki i dosyć często słyszy się o tym, że ktoś miał z nimi "bliskie spotkanie", więc chodzenie do lasu jest tu dosyć ryzykowne :lol:. Coraz lepiej wychodzą Ci fotki :). No to u nas takich 'niebezpieczeństw' niema :lol: Serio? to cieszę się :) To moje pierwsze lato z tym aparatem więc nie wiem co to będzie, bo jak widac po pierwszych zdjeciach w ładną słoneczną pogde-przepalenia rullezz:evil_lol: [quote name='HexaWHWT']Dokładnie co nie zmienia faktu, że nie podoba mi się mój brzydalek rano jak ma nieogarniętą fryzurę :D oj rano :loveu: Quote
Illusion Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Serio, serio :). Nie zazdroszczę białego psa, ale w końcu nauczysz się unikać przepałów ;). Quote
HexaWHWT Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 No niestety. Moja dziś ze spaceru wróciła czarna :-o Ale jaka zadowolona :loveu: Quote
Yuveza Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='Illusion']Serio, serio :). Nie zazdroszczę białego psa, ale w końcu nauczysz się unikać przepałów ;).[/QUOTE] ojj żebys wiedziała;) na spacerze bylismy z białym i czarnym:lol: Doti wiecznie przepalona a czarnej wiecznie nie widać :splat: chcialabym, ale nawet nie wiem jak :hmmmm: ładna pogoda słońce ale z kolei przepały.. jak przysłona większa to wtedy ciemno :niewiem: [quote name='HexaWHWT']No niestety. Moja dziś ze spaceru wróciła czarna :-o Ale jaka zadowolona :loveu:[/QUOTE] Doti ma nawyk, zawsze musi chodzic po mokrym i błocie :eviltong: Quote
taxelina Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='westie_justa'] jak przysłona większa to wtedy ciemno :niewiem:[/QUOTE] Ale to musisz czas tez dopasowac a tylko zmienic przyslone i juz :) Quote
Yuveza Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='deer_1987']Ale to musisz czas tez dopasowac a tylko zmienic przyslone i juz :)[/QUOTE] czas..? ymm ale i tak nie wiem jak.. jak jest jasno, to aparat "pozwala" mi na szybką migawke ekspozycje mam na 0 albo nawet na minusie jak jest zbyt jasno. Quote
HexaWHWT Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='westie_justa'] Doti ma nawyk, zawsze musi chodzic po mokrym i błocie :eviltong:[/QUOTE] moja też :P ale jak jest brudna to szczęśliwa :) jaką karmę je Doti? :) Quote
Yuveza Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='HexaWHWT']moja też :P ale jak jest brudna to szczęśliwa :) jaką karmę je Doti? :)[/QUOTE] Acane obecnie pacyfice , albo Pro Plan sensitive Quote
HexaWHWT Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='westie_justa']Acane obecnie pacyfice , albo Pro Plan sensitive[/QUOTE] Moja Acany jeść nie chciała, a od malucha była na Acanie puppy small breed. Potem miała Ranchlands i został nam duży worek, bo nagle jeść przestała. :( Quote
Yuveza Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='HexaWHWT']Moja Acany jeść nie chciała, a od malucha była na Acanie puppy small breed. Potem miała Ranchlands i został nam duży worek, bo nagle jeść przestała. :([/QUOTE] D generalnie nie chce jesc żadnego suchego;) zazwyczaj jej i tak dosmaczam olejem. Quote
taxelina Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='westie_justa']czas..? ymm ale i tak nie wiem jak.. jak jest jasno, to aparat "pozwala" mi na szybką migawke ekspozycje mam na 0 albo nawet na minusie jak jest zbyt jasno.[/QUOTE] Ale ja nie mowie o ekspozycji a o czasie ;) 1/500 a 1/1000 to jednak roznica ;) pokaz moze inne czarne z bialym? Quote
Yuveza Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='deer_1987']Ale ja nie mowie o ekspozycji a o czasie ;) 1/500 a 1/1000 to jednak roznica ;) pokaz moze inne czarne z bialym?[/QUOTE] wiem o czy mowisz;) ale mi chodzi po prostu jak ustawic aby uniknąć przepaleń, albo nie wiem czy jest jakis jeszcze inny sposób? Quote
taxelina Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='westie_justa']wiem o czy mowisz;) ale mi chodzi po prostu jak ustawic aby uniknąć przepaleń, albo nie wiem czy jest jakis jeszcze inny sposób?[/QUOTE] wyzsza przeslona i do tego dopasowany czas ;) zrob kilka zdjec na tej samej wyzszej przeslonie ale np na 1/1000 i 1/500 - najlepiej jak pies w tej samej pozycji (znaczy ze nie jego w ruchu a drugie portret) i zobaczysz roznice i sie nauczysz ustawiac dobrze ;) trening czyni mistrza. Quote
HexaWHWT Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='westie_justa']D generalnie nie chce jesc żadnego suchego;) zazwyczaj jej i tak dosmaczam olejem.[/QUOTE] No to tak jak moja ;) Ostatnio kupiłam olej z salmopet, który też jest świetnym dosmaczaczem :) tylko z pyska nieźle jedzie :D Quote
Yuveza Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='deer_1987']wyzsza przeslona i do tego dopasowany czas ;) zrob kilka zdjec na tej samej wyzszej przeslonie ale np na 1/1000 i 1/500 - najlepiej jak pies w tej samej pozycji (znaczy ze nie jego w ruchu a drugie portret) i zobaczysz roznice i sie nauczysz ustawiac dobrze ;) trening czyni mistrza.[/QUOTE] aa ok dzięki:) [quote name='HexaWHWT']No to tak jak moja ;) Ostatnio kupiłam olej z salmopet, który też jest świetnym dosmaczaczem :) tylko z pyska nieźle jedzie :D[/QUOTE] ja zwykłym spozywczym :P Quote
HexaWHWT Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='westie_justa'] ja zwykłym spozywczym :P[/QUOTE] Aha :D Tylko ten miał pomóc nam w odrastaniu podszerstka, odrastaniu włosa ogólnie i pomógł, znakomity :) Quote
taxelina Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Musisz kilka raz tak sprobowac inne F ale ten sam czas i inny czas ale to samo F. Zreszta na sucho zerknij sobie tutaj, tylko ustaw na M manual http://dryreading.com/camera/ Albo takie cos: http://www.kamerasimulator.se/eng/?page_id=2 np w tym drugim przesuwaj F ale nie czas a potem odwrotnie :) Quote
taxelina Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='westie_justa']zawsze robię na M;)[/QUOTE] Ale mi chodzilo zebys na tej pierwszej stronie zmienila na manula ;) zreszta na sucho sobie przejrzyc i potem moze cos Ci to da i bedziesz umiala ustawiac na Doti, tak wyraznie widac te roznice czas i F i iso Quote
Yuveza Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='deer_1987']Ale mi chodzilo zebys na tej pierwszej stronie zmienila na manula ;) zreszta na sucho sobie przejrzyc i potem moze cos Ci to da i bedziesz umiala ustawiac na Doti, tak wyraznie widac te roznice czas i F i iso[/QUOTE] aa ok;) weszłam na ten drugi. Quote
taxelina Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='westie_justa']aa ok;) weszłam na ten drugi.[/QUOTE] Oba o tym samym tylko inne zdjecia ;) I co widzisz roznice miedzy roznym F i roznym czasem? :) Quote
kaskaSz Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 https://lh5.googleusercontent.com/-7Bw7QuohTV8/T1JiKJ_2kVI/AAAAAAAAB5A/Lj-b3Cva8aQ/s640/DSC00284.jpg https://lh6.googleusercontent.com/-4qF_UJnU32c/T1Ji_A9XYpI/AAAAAAAAB7k/fX1nOFS777s/s640/DSC00364.jpg https://lh5.googleusercontent.com/-uOW-jIQZX9E/T1Jig0Yjj4I/AAAAAAAAB6I/INvLfkEAzoo/s640/DSC00313.jpg te mi się najbardziej podobają. Quote
Recommended Posts