Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kaskaSz']Łał, Justyna jestem pod wrażeniem ostatnich fot. Piękna sceneria, piękny pies i wszystko takie bielusie. Ślicznie!
Nie no bez przesady ale bardzo mi miło :loveu:
[quote name='darii_iia']Faajne zimowe foty ! ;)
Urocza Twoja białaska. :)
Dzięki :)

ale ta galeria nam umiera :niewiem: lecz nie mam fot... tylko..
:eviltong:

Posted

motyleqq napisał(a):
no aport to aport, nie?:lol:

Widziałam takie coś w akcesoriach dla psów myśliwskich nie wiem czemu, myślałam, że ma jeszcze jakieś zastosowanie. :smile:

Posted

paulaa. napisał(a):
Widziałam takie coś w akcesoriach dla psów myśliwskich nie wiem czemu, myślałam, że ma jeszcze jakieś zastosowanie. :smile:

z tego co kojarzę to podobnie wyglądają aporty które mają określony zapach :) więc pewnie to widziałaś:)

Posted

Molowe napisał(a):
plusem takiego aportu jest to że chyba nie tonie w wodzie więc nadaje się jak aport do wody chyba że się mylę ? ;)

tak, ale jego największą zaletą jest niezniszczalność :lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
z tego co kojarzę to podobnie wyglądają aporty które mają określony zapach :) więc pewnie to widziałaś:)

pewnie tak. :D w sumie ciekawa jestem czy Scooby by się czymś takim zainteresował.

Posted

o już mi nagadali :diabloti:
[quote name='Molowe']plusem takiego aportu jest to że chyba nie tonie w wodzie więc nadaje się jak aport do wody chyba że się mylę ? ;)

a jaki kolorek ma ładny :loveu:
No no własnie on dobry do wodnych aportów :D
a kolorek oczywiście :loveu:
[quote name='motyleqq']tak, ale jego największą zaletą jest niezniszczalność :lol:
i to nas cieszy :P
[quote name='paulaa.']pewnie tak. :D w sumie ciekawa jestem czy Scooby by się czymś takim zainteresował.
*Doti tym błękitnym czyms się zainteresowała, ale wypróbujemy dziś ma spacerku :)

nie mam fot, ale mam.... apropo naszych wczorajszych ćwiczeń :eviltong:

Posted

paulaa. napisał(a):
pewnie tak. :D w sumie ciekawa jestem czy Scooby by się czymś takim zainteresował.

zwykłym aportem czy aportem węchowym? jakbyś mu pokazała, że fajne, to by się interesował ;)

Posted

motyleqq napisał(a):
zwykłym aportem czy aportem węchowym? jakbyś mu pokazała, że fajne, to by się interesował ;)

Myśle nad takim węchowym, bo fajnie by było poćwiczyć tropienie na dworze, sczczególnie, że to jego ulubiona zabawa. :smile:

Posted

paulaa. napisał(a):
Myśle nad takim węchowym, bo fajnie by było poćwiczyć tropienie na dworze, sczczególnie, że to jego ulubiona zabawa. :smile:

no to próbujcie, ja to za bardzo nie wiem jak się do tropienia zabrać :D

Posted

motyleqq napisał(a):
no to próbujcie, ja to za bardzo nie wiem jak się do tropienia zabrać :D

No właśnie w tym problem, że ja też, musze poczytać, bo szkoda mi marnować psa, jak to sprawia mu największą radoche, chociaż boje się, że jak to w nim rozbudze, to potem będziemy mieli problemy w agi i wgl. :D

Posted

paulaa. napisał(a):
No właśnie w tym problem, że ja też, musze poczytać, bo szkoda mi marnować psa, jak to sprawia mu największą radoche, chociaż boje się, że jak to w nim rozbudze, to potem będziemy mieli problemy w agi i wgl. :D

Wątpie, że przez to byście mieli problemy. Choć to pewnie zależy od psa. Znam pewną osobę, która ma Springer Spaniela i ćwiczą tropienie jak i agi. Na początku było trochę ciężko, bo ona najpierw zaczęła tropienie, a później agi. Wystarczyło, że nauczyła go panowania nad sobą, w sensie skupiania na zadaniu, które ona mu nakazała zrobić, a nie na tym na co on ma ochote. Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłam. ;)
Myślę, że tropienie w niczym nie przeszkadza. Przynajmniej jak patrze na tą parę. ;)
EDIT: możesz coś poszukać i popytać na temat tropienia na forach Spanielowych. ;)

Posted

paulaa. napisał(a):

nie sądzę, w końcu skoro go czegoś uczysz, to od Ciebie zależy, kiedy to coś trzeba robić, a kiedy coś innego ;)

Posted

[quote name='paulaa.']Myśle nad takim węchowym, bo fajnie by było poćwiczyć tropienie na dworze, sczczególnie, że to jego ulubiona zabawa. :smile:
Jest też aport wodny na jedzenie, można smaki schować, o tropieniu było ostatnio w gazecie Dog&Sport.
Nie wszystkie aporty unoszą się na wodzie, są też różne ze względu na tworzywo: http://juliusk9-sport.pl/zabawki-aporty-c-10.html

justa masz niezaprzeczalny talent, tylko pozazdrościć :cool3:
Proszę wygłaskać Doti od nas!

Posted

[quote name='Paula03']http://3.bp.blogspot.com/-hgOKA_It8lI/TzbmtzptLII/AAAAAAAABVI/yleqLCYm-eI/s1600/sla.png
Justyna masz talent, świetni ci to wychodzi :)

A aport bardzo fajny :)
Dzięki :p
[quote name='Silky123']Świetna Dotka. :loveu:
Justyna zamawiam sobie u Ciebie takiego Codyego. ;p
dzieki ;)
haha :P
[quote name='Collie']

justa masz niezaprzeczalny talent, tylko pozazdrościć :cool3:
Proszę wygłaskać Doti od nas!

Bardzo Bardzo dziękuję :loveu:

mam kilka nuuudnych fotek z łóżka:P chcecie?

Posted

[quote name='Silky123']no jasne, że chcemy. :D
Justyna, a Wy w końcu chodzicie do tego klubu?
W cavano były kursy na wrzesień teraz, niema a my na tamten nie poszłyśmy więc nie..

macie;)