Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O, ja też chcę tą książkę kupić:D
'czołgaj się' to po prostu siedziałam z prostymi nogami i naprowadzałam ją smakołykiem pod nie z komendą 'czołgaj się', a później przesuwałam nogi wraz z jej czołganiem, jak trochę załapała zabierałam nogi;)
A 'wstydź się' to czytałam, tak robiłam, że można nakleić kawałek taśmy na pyszczek, wtedy pies łapką sobie ją chcę zdjąć i mówimy w tym momencie 'wstydź się', tylko nam ta taśma się nie chciała trzymać za bardzo, jak Dota trochę załapała to mówiłam wstydź się i pomocą było to że drapałam ją palcem po pyszczku, w końcu sobie skojarzyła i łapkę na pyszczek położyła :lol!:

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pięknie wykonuje sztuczki:loveu:
A książkę ,,101 psich sztuczek" mam i szczerze nie polecam..... te metody na moją Nele nie działały , więc improwizowałam , oczywiście każdy pies inaczej się uczy . Sztuczki do nauczenia są zilustowane i opisane w tej książce tak , że wszystko wydaje się takie proste , ale tak w przypadku mojej sunii nie było :razz: . Od tej książki szkole Nele metodami pozytywnymi , ale sama biore pomysły jakich sztuczek i jak nauczyć ;)

Posted

westie_justa napisał(a):
tak, trzeba se radzić. Ukłon tak wygląda jak ta pozycja do zabawy, ale zna komendę jak mówię 'ukłon' to ona pac przednie łapy na ziemie:evil_lol:

Ja rozumiem ;) Zreszta jak inaczej mógłby wyglądac uklon według psa?:) Więc wcale nie podważałam tego, że zna taka komendę;)

Posted

[quote name='Evelynkaa']Justynko ja też wierzę i wielki ukłon dla Ciebie bo mnie czasem brak chęci na naukę :) a Papillonek po prostu zazdrości :D
Dziękuję Ci wielce:D możliwe że zazdrości :evil_lol:
[quote name='Ewooosiek'];) brawa dla Ciebie:D
Dziękuję:D od razu mi lepiej ;)

barberry
Widziałam, że zamówiłaś banerki

Ściągnełaś ode mnie tekst "Zimowa Doti"!

Zamówiłam;)
ściągnęłam..... no może troszeczkę:oops: tak na czas zimowy ale nie gniewasz się

Guest papillonek
Posted

Evelynkaa napisał(a):
Justynko ja też wierzę i wielki ukłon dla Ciebie bo mnie czasem brak chęci na naukę :) a Papillonek po prostu zazdrości :D

czego mam niby zazdorścić??Tego ,ze z braku rezultatów próbuje oszukiwać??Nie jestem taka i mówię otwarcie o wadach i zaletach mojego psa i nie próbuję kogoś oszukiwać :)

Guest papillonek
Posted

westie_justa napisał(a):
nie zgodzę się, ukłon tak wygląda, dobrze myślałaś, bo jest sztuczką, wszędzie gdzie czytałam właśnie takie to ma być i nie jest to zwykła zabawa, mówie 'ukłon' a ona kładzie przednie łapy i to jest sztuczka (Dota jest mistrzem:evil_lol:)
Na zdjęciu nie da się tego pokazać, ale 'wstydź się' też jest sztuczką, ona nie liże łapy tylko ją podnosi i zakłada na pyszczek, zresztą każdy pies wykona to pewnie trochę inaczej..
nic nie było udawane, ona to naprawdę umie te sztuczki bo nie są to zwykłe 'przypadki', Doti jest bardzo inteligentna, kumata, i podatna na naukę i moim zdaniem uczenie się 'wstydź się' zaledwie około 25min, to bardzo szybko!:D

Niestety justynko mnie nie nabierzesz mam oczy i na twoje nieszczęście widzę :( Ale to ciekawy pomysł na sztuczkę z tym lizaniem łapy smarujesz jej czymś ??Czekam na filmik i zapraszam na moje fotki chyba sama wiesz gdzie :)

Guest papillonek
Posted

Saththa napisał(a):
Dobra dajcie już spokój z tym ukłonem. Każdy niech sobie myśli co mysli, a prawde zna Justyna i tyle;)
Ja poproszę zdjęcia ;)

I ja ,ale nie chcę jej zniechęcać absolutnie niech sobie uczy i może też oszukiwać mnie to gila :)
Ja też proszę zdjęcia ,bo u mnie już są ;D

Posted

Nie znasz prawdy, nie widziałaś jej na żywo....
i nie wiem po co się kłócisz i uważasz że wiesz lepiej co Ona robiła

Ale to ciekawy pomysł na sztuczkę z tym lizaniem łapy smarujesz jej czymś ??

już mówiłam że to nie jest lizanie łapy:angryy: to nie kot żeby ją sobie tak lizać wcześniej opisałam jak tego nauczyłam
czego mam niby zazdorścić??Tego ,ze z braku rezultatów próbuje oszukiwać??

Rezultaty są:diabloti: i nie miałabym powodu 'oszukiwać', myślisz że specjalnie bym próbowała zrobić zdjęcie sprawiające pozory komendy?- NIE!
Wiem że są osoby których psy znają więcej komend, ale dodaje u siebie zdjęcia komend Doti a nie komend które istnieją....
Jak nie chcesz wierzyć to nie wierz, ale ja wiem swoje....
pewnie jak zrobię filmik to naskoczysz mnie z uwagami że te komendy tak nie wyglądają, a tak w ogóle to prosisz o filmik a zakładasz że ja oszukuje, więc skoro według Ciebie Doti tego nie umie to co będzie na filmiku(?)..

Guest papillonek
Posted

A może po prostu te zdjęcia to przypadki i dlatego nie chcesz go nakręcić???Swoją drogą ja też wiem swoje ,a te lizanie łapy to naprawdę dobry pomysł na sztuczkę i nie mówię tego sarkastycznie.Nie zabronisz mi mówić tego co myslę ,a ty nie powinnaś oszukiwać(czy to robisz ,czy też nie) tak samo bylo z agility.Jeśli skakanie przez krzesło nazywasz trenowaniem agility to się mylisz i to gruuubo.Tak nie jest to kot ,ale mogłaś jej czymś posmarować.Jak leżała to był świetny pomysł na czolganie się.
to samo zdechł pies.Trenuj dalej ,ale ja widzę jak już pisałam na twoje nieszczęście.

Posted

zrobię filmik, ale sorry na zdjęciu pies się nie rusza i nie wiesz czy się czołgała, czy robiła zdechł pies, czy lizała łapę, ale ja wiem bo ja robiłam zdjęcia.
Nie zabraniam Ci nic mówić, tylko ja wiem swoje i nie zgadzam się jak posądzasz mnie o oszukiwanie, czego nie robię.
Może uważasz że jesteś najlepsza, ale pogódź się z tym albo uwierz że nie tylko Ty to potrafisz:angry:, zobaczyłaś zdjęcia jak Doti robi komendy które umie Twój pies i już od razu zakładasz że 'to nie może być prawda, jak to, ona na pewno zmyśla'
Ale ja uczę ją na bieżąco i komend jest coraz więcej, i zapewne każda dla Ciebie będzie 'oszukana'

Tak nie jest to kot ,ale mogłaś jej czymś posmarować.Jak leżała to był świetny pomysł na czolganie się. to samo zdechł pies

nie wystarczy Ci że powiem- nie, nie smarowałam i ona nie lizała łapy, czołgała się, ponieważ tak ona nigdy nie leży, to samo zdechł pies...

Posted

Czy Ty masz dziewczyno za sobą jakieś problemy? Wpadasz tu, wytykasz wady psa (tak wszyscy wiemy, że Dotka jest W TYPIE), wymyślasz sobie jak powinien wyglądać ten nieszczęsny ukłon (a powinien dokładnie jak na tym filmie - pies kładzie przednie łapy na ziemi tak jak przy zachęcaniu do zabawy a nie "spuszczenie głowy w duł i do góry" jak twierdzisz). Zajmij się lepiej czymś pożytecznym.

edit. oczywiście post do papillonka

Posted

To spuszczanie głowy w dół i do góry zadzieranie to raczej potakiwanie ejst niż ukłon :D A poza tym jak można spuścić głowe do góry?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Justaaaaaaa zdjęcia ;)

Posted

Westy są strasznie urocze i sympatyczne :)
Mało brakowało, a zamiast Arona miałabym westie, nawet już dzwoniliśmy po hodowalach ;) Ale mama nie chciała bialego psa :D
No i jak na ironie, Aron zmienił kolor futra z ciemnego na brudną biel ;)
Pozdrawiamy, będziemy wpadać.

Posted

A mi się wydaje, że gdyby pies miał czyms posmarowaną łapę to nie podnosiłby jej tak wysoko :P Np. mój Foxi jak liże łape to na leżąco i sobie tylko łapke przekręca i liże, a nie chce mu się tak wysoko podnosić.

Guest papillonek
Posted

Ale macie problemy...,,Czy pies liżąc łapę podniesie ją tak wysoko?"
to jest forum i mam prawo wyraxić swoje zdanie.A to,że mnie za to obrażacie świadczy o waszej kulturze.
nie uważam się za najlepsza ,wręcz przeciwnie(do justy).Jak człowiek się kłania to pochyla głowe w dół ,dlatego uważam ,że w psa też powinno tak to wyglądać.Prawdę zna justyna ,a kazdy moze mysleć jak mu się podoba i może o tym pisać.
W waszych wypowiedziach wyczytałam coś o książce 101 psich sztuczek i teraz pytanie do posiadaczy co mniej wiecej tam się znajduje???

PS.Barrbery nie podniecaj się tak ,bo Ci żyłka pęknie.

Posted

pamiętaj, że pies to nie człowiek... A poza tym wiele psów umie te sztuczki, nawet szybko się ich uczy, więc Dotka nie jest jakaś tępa żeby tego się nie nauczyć. Ty też nie wiesz czy to na 100% kłamstwo czy prawda, więc po co uparcie w to brniesz. Nie dowierzasz to nie, wypowiedziałaś swoje zdanie, ok, koniec tematu.

W tej książce są sztuczki podzielone na łatwe, średnie i dla ekspetów. Jest tam ich pełno, chyba nawet elementy tańca są. Ogólnie fajna, wszystko jasno wytłumaczone.

Guest papillonek
Posted

i czemu tak na mnie naskoczyliscie?
Ok dzięki i koniec tematu :)
To znaczy koniec z ,,tym" ,a o Dotce jak najbardziej.

Posted

[quote name='justyska2']Westy są strasznie urocze i sympatyczne :)
Mało brakowało, a zamiast Arona miałabym westie, nawet już dzwoniliśmy po hodowalach ;) Ale mama nie chciała bialego psa :D
No i jak na ironie, Aron zmienił kolor futra z ciemnego na brudną biel ;)
Pozdrawiamy, będziemy wpadać.
Dziękujemy!:D
[quote name='papillonek']i czemu tak na mnie naskoczyliscie?
Ok dzięki i koniec tematu :)
To znaczy koniec z ,,tym" ,a o Dotce jak najbardziej.
No w końcu koniec:evil_lol: (nie chciałam się kłócić, ani Cię obrazić, tylko wytłumaczyć prawdę;)

Trochę z innej beczki;)
Dzisiaj jestem z siebie dumna, pojechałam do Kakadu i kupiłam Doti "zdrowe" produkty! może nie dużo ale zawsze coś:
Sucha karma: Purina Pro Plan Adult Small
Mokra karma:puszka Animonda Carno wołowina
Słodycze: ciasteczka Vitakraft Juniors (dlatego junior bo mniejsze kawałki są)
Suche dostała w ramach kolacji, jak na razie średnio jej podchodzi, ale może dlatego że była na marketówkach:-?