Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest papillonek
Posted

Oj tam czepiasz się,przecież idzie wam super :)

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie, też marze o borderze, ale na razie mam tego swojego cockera i musze się z tym pogodzić, pracuje z nim tak samo, zamiast się użalać i nie robić nic. Potem z bordziem, będzie ci dużo łatwiej, bo właściciel bordera bez doświadczenia tylko go zmarnuje. ;)

Posted

paulaa. napisał(a):
No właśnie, też marze o borderze, ale na razie mam tego swojego cockera i musze się z tym pogodzić, pracuje z nim tak samo, zamiast się użalać i nie robić nic. Potem z bordziem, będzie ci dużo łatwiej, bo właściciel bordera bez doświadczenia tylko go zmarnuje. ;)

O jak pięknie powiedziane :loveu:

Posted

wikikoniki napisał(a):
Śliczne dostawanie :loveu:
My się musimy zabrać na coś z posłuszeństwa ale na razie pies nie będzie się na mnie zbytnio skupiał, bo wyszła jej cieczka ;p

To jeszcze takie nie dostawianie bo to dopiero jakaś 2 sesja;) ale ogólnie jestem zadowolona:) Nam też się cieczjka bedzie szykowac...
papillonek napisał(a):
Oj tam czepiasz się,przecież idzie wam super :)

deer_1987 napisał(a):
Widzisz i z Doti sie da robic rozne rzeczy i ja nauczyc! :multi: (a tak sie zapieralas ze sie nie da... wystarczylo tylko zmienic swoje nastawienia i smakolyki)

Da się da;) nie od dzis ją ucze, no ale fakt był też czas "depresji" :P smakołyki... hehe paróweczka serek zółty mmm :P
paulaa. napisał(a):

To prawda;) ja na razie zdobywam jak najwiecej info o bc żeby nie było tak jak z Doti;) czyli począwszy od wychowania, do szkolenia, żywienia itd itd;) jak ja to mówię na bordera przyjdzie czas, a jeśli poradzę sobie z Doti z którą i tak już dużo osiągnęłam bo bądź co bądź nie jest to typowy pies pracujący i sportowy, to z borderem będzie cud miód i orzeszki :loveu: no i koniecznie chcę zacząć agility w tym roku :D

Posted

Justyna super Wam idzie, pozazdrościć! I naprawdę nie masz co narzekać. West to nie BC, a Doti super pracuje i widać, że sprawia jej to frajdę. To jak jest w Ciebie wpatrzona i jak merda ogonkiem mówi samo za siebie. Także już nie chce słyszeć, że to leń i jej się nie chcę, bo sama wstawiłaś dowody na to, że tak nie jest :D Chciałabym, żeby Lenka umiała tyle, co Doti, ale ja za szybko tracę cierpliwość i pewnie nigdy nie będziemy tyle umiały...

Posted

no nie miałam neta, ale już jestem! :lol:
najpierw komplementy :lol: Doti fajnie myśli, robi wszystko w takim skupieniu, czeka na Twoje sygnały. jak targetuje nosem książkę, to jak już dotknie, to tak fajnie zagląda zza książki do Ciebie :lol:
a teraz co do równania, to może spróbuj na smyczy, bo ona jednak dość daleko od Ciebie siada, tak pod kątem. ja najpierw robiłam na smyczy i Etna jakby musiała siąść bliżej mnie i zadrzeć głowę do góry. Doti jest na pewno wygodniej tak, jak robi teraz, bo jest mała i w ten sposób lepiej Cię widzi :) ale jeśli nie złości się na dotyk przy szkoleniu, to spróbuj na smyczy to robić

Posted

A&L napisał(a):
Justyna super Wam idzie, pozazdrościć! I naprawdę nie masz co narzekać. West to nie BC, a Doti super pracuje i widać, że sprawia jej to frajdę. To jak jest w Ciebie wpatrzona i jak merda ogonkiem mówi samo za siebie. Także już nie chce słyszeć, że to leń i jej się nie chcę, bo sama wstawiłaś dowody na to, że tak nie jest :D Chciałabym, żeby Lenka umiała tyle, co Doti, ale ja za szybko tracę cierpliwość i pewnie nigdy nie będziemy tyle umiały...

Dzięki :loveu:! cierpliwosć... no to muszę Ci powiedzieć że u mnie z tym też kiepsko, czesto sie denerwowałam ale jakiś czas juz nad tym pracowałam i już nie zdarza mi się denerwowac :)

motyleqq napisał(a):
no nie miałam neta, ale już jestem! :lol:
najpierw komplementy :lol: Doti fajnie myśli, robi wszystko w takim skupieniu, czeka na Twoje sygnały. jak targetuje nosem książkę, to jak już dotknie, to tak fajnie zagląda zza książki do Ciebie :lol:
a teraz co do równania, to może spróbuj na smyczy, bo ona jednak dość daleko od Ciebie siada, tak pod kątem. ja najpierw robiłam na smyczy i Etna jakby musiała siąść bliżej mnie i zadrzeć głowę do góry. Doti jest na pewno wygodniej tak, jak robi teraz, bo jest mała i w ten sposób lepiej Cię widzi :) ale jeśli nie złości się na dotyk przy szkoleniu, to spróbuj na smyczy to robić

Dziękuję bardzo! :loveu: jak miło słyszeć taką opinie !
A co do równania;) masz racje, ja wiem jak to wygląda, on siada tak że własnie bardziej chce mnie widzieć, i doopke kieruje na boczek, jesli podsuwam jej blisko smaczek to wtedy siada blisko;) na jednej sytuacji było własnie jak usiadła prawie przede mną, więc zrobiła pełne koło, i wtedy ja smaczkiem nakierowałam. Spróbuję ze smyczą :) a na dotyk czy sie złosci? ona sie nie zlosci na żaden dotyk :lol:

Posted

[SIZE="5"]Hej Ho! mam zdjęcia aż z 3 dni pod rząd :eviltong:

najpierw zdjecia z przedwczoraj, sorry ale coś źle balans bieli ustawiłam i szelki wyszły.. granatowe:hmmmm:

Posted

[quote name='Aleksandra95']wow:o podoba mi się tam u Was.:loveu:
a zapraszamy :diabloti:
[quote name='Lucky.']http://img806.imageshack.us/img806/4371/dsc09773f.jpg
bardzo ładne. :loveu:

chyba nie ostrzysz ręcznie ? Bo większość kadrów jest centralna.
dzięki :loveu:

To że centralny to akurat moja wina tego jak ja kadruje, a ostrze ręcznie, choć czasami jak pies się rusza to wole mięc ten AF żeby szybciej wybrac ostrosc ale on oszukuje czesto :roll:

Mega reszta się przesyła :evil_lol:

Posted

[quote name='Aleksandra95']cudowna :loveu:

http://img706.imageshack.us/img706/2096/dsc09829ff.jpg

a wpadne, wpadne....:D kiedyś.:diabloti: a pójdziesz ze mną na spacer z dorą, bo sama się zgubie :D
Jasne Doti as oprowadzi po okolicy :evil_lol:
[quote name='paulaa.']świetne są te śnieżne fotki. :loveu:
http://img706.imageshack.us/img706/2096/dsc09829ff.jpg
słodko wygląda z tym śniegiem na mordce. :smile:
czubek :diabloti:
[quote name='Molowe']http://img6.imageshack.us/img6/1194/dsc09780n.jpg piękne :loveu:
http://img51.imageshack.us/img51/8203/dsc09803n.jpg struś :D
http://img96.imageshack.us/img96/7180/dsc09816p.jpg :loveu:
http://img706.imageshack.us/img706/2096/dsc09829ff.jpg bosko !
:loveu: dzieki

Imageschack ma focha więc reszta fotek chyba jutro...