Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ola & Kajtek napisał(a):
Okej. ;)
Robisz jeszcze sygnatury ?

no w sumie tak....
HexaWHWT napisał(a):
Cudowny białasek. ;-)
Wygłaskaj od nas mordkę.

Alicja&Hexa

:) Odwiedzam waszego bloga;)
wygłaskam wygłaskam :D
deer_1987 napisał(a):
kocia karma ma za duzo bialka i moze prowadzic do problemow ze zdrowiem u psa.. :roll:

w;asmie tez sie zastanawialam czy kocia nie szkodzi psu..

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

westie_justa napisał(a):
Ja psa nie karmie kocią karma, więc też sie tym nie interesowałam;) dla nas acana ma juz za duzo białka, po krótkim stosowaniu była przebiałczona...

wiem ze Ty nie ;)

Posted

Słyszałam kiedyś że powinno się karmić psa kocią karmą na zmianę z psią, bo tak jest zdrowo, o zgrozo:roll:
Oczywiście nie kieruję mojej wypowiedzi przeciwko komuś na forum;)

Posted

[quote name='papillonek']Nie skomentuje tego deer o zgrozo :eviltong:
Dodam tylko,że S na pewno na tym nie ucierpi i nie jest to w 100 % zdrowe :diabloti:

Widac jak mala jest Twoja wiedza na ten temat ... :roll: a starczyloby poszukac w internecie np taka wypowiedz WETERYNARZA
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=9120

"Postautor: Jarek » 15 grudnia 2008, 00:14
najprostsza odpowiedz ( oczywiscie pomijajac aspekty zmiany jedzenia itd). jednorazowa zmiana diety czy pare razy w roku nic sie nie stanie, regularne podawanie kociej diety wczesniej czy pózniej spowoduje problemy narzadowe zwlaszcza nerek ze wzgledu na duzo wieksze ich obciazenienie produktami metabolicznymi pochodzacymi z duzej ilosci bialaka, kterego duzo wiecej zawieraja kocie diety. To taki gigantyczny skrót. - to wypowidz wet"

http://www.vetopedia.pl/odpowiedz1018-przebialczenie_u_psa.html
"Jest możliwe przebiałczenie w przypadku diety u psa. Zdarza się zwykle wtedy, kiedy zwierzę karmione jest samym mięsem lub z przewagą mięsa. Może dochodzić wtedy do wzrostu mocznika we krwi oraz problemów z wątrobą. "

Guest papillonek
Posted

Powiedz mi lepiej ile Ty wiesz o żywieniu mojego psa?
Ile ją podaję i kiedy? :diabloti:

Guest papillonek
Posted

Dobra widze ,że to się będzie ciągnąc i ciągnąc.
Sprostuję to wszystko S je gotowane ,a karmę zarówno psią i kocią podaję ,podawałam i będę podawać jako zagryzkę :diabloti:
To raczej jej nie zaszkodzi,bo na pewno jest lepszym przysmakiem niż chocby parówki.:eviltong:

Posted

[quote name='Molowe']http://img705.imageshack.us/img705/5499/dsc08972zw.jpg piękne :)

Doti jest cudowna :loveu: macie ładną obróżkę ,czekamy na foteczki nowych szelczek a może zrobiłabyś zdjęcie swojej kolekcji jestem ciekawa ile już wszystkiego macie ??:D
Dziękuję:)
Jeszcze szeleczki nie doszły:) a kolekcje mamy bardzo niewielka;)
[quote name='Kasi i Lena']Pies nie powinien jeść kociej karmy, to że S teraz nic nie dolega nie znaczy że ta karma jest dla niej dobra i na dłuższa metę jej nie zaszkodzi. Zapotrzebowanie psa i kota na białko zwierzęce jest inne. [FONT=Arial][/FONT]

Żeby nie było całkiem nie na temat
http://img705.imageshack.us/img705/5499/dsc08972zw.jpg piękna fotka:)
Mi się aż tak bardzo nie podoba :eviltong: ale dzięki:)

dzis bedzie nowa notka na blogu;)

Guest papillonek
Posted

Mi się zdawało ,ze macie sporo tych akcesoriów ;) a jakie szele zamówiłaś?

Posted

Lucky. napisał(a):
a szelki już wysłane ? :)

Jutro Marta wyśle, bo mi się przelew opóźnił;)
papillonek napisał(a):
Mi się zdawało ,ze macie sporo tych akcesoriów ;) a jakie szele zamówiłaś?

Jak dla Ciebie to pewnie sporo:lol: bo Ty nie zbierasz;) mamy "troche" ale ogólnie kolekcja taka słaba i mało zróżnicowania;) pametasz chyba "Róż! Róż!" :diabloti:
Kasi i Lena napisał(a):
A kiedy będą szelki? już wysłane? Jestem bardzo ciekawa jak będą wyglądać bo fajne połączenie kolorystyczne mają mieć

mam nadzieje że w tym tygodniu dojdą:) kolorystycznie fajnie, oby tylko były dobrze wymierzone:diabloti:
Silky123 napisał(a):
Cudne zdjęcia. :loveu:
Zróbcie nam jakiś pokaz psiej mody. :cool3:

:loveu:
Z naszymi obrózkami itd :lol:?

Posted

Możesz np. powiesić na czymś białe prześcieradło tak, żeby wisiało i żeby było na podłodze. Tylko nie wiem czy aparat uchwyci Doti. Jak byłam na wystawie i próbowałam zrobić zdjęcie czarnego pudla na ciemnym tle to nie chciało mi go wyostrzyć. ;)
Napewno coś wymyślisz. :)