Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

papillonek napisał(a):
U takiego sztuwniaka(włos) nie widać zbytnio tego wiatru ,ale fotki i tak świetne :)

Dzięki, na żywo wiatr był ostry;)

olusia977 napisał(a):
witamy się po raz pierwszy :) śliczna jest

Witamy:multi: i Dziękujemy:D

doglove napisał(a):
Piękna jest, a ubranka gdzie kupujesz?

Dzięki, ubranko kupiłam w Kakadu (bluza Grande Finale) nie była tania ale jest Świetna;)

barberry napisał(a):
Śliczna! :loveu:
A sylwestra spędzała tak samo jak moja - w łazience :evil_lol:

Dziękujemy!:D

Pieseczkowo napisał(a):
A tak się bały ?

No Dota to się aż trzęsła ze strachu:-(

Guest papillonek
Posted

My oglądaliśmy z Sonią petardy przez okno (nie było głośno) ,mimo ,ze na spacerach wpadała w panikę z zainteresowaniem patrzyła na Swiatla.

Posted

papillonek napisał(a):
My oglądaliśmy z Sonią petardy przez okno (nie było głośno) ,mimo ,ze na spacerach wpadała w panikę z zainteresowaniem patrzyła na Swiatla.

Ja jak z nią do okna podeszłam to, tak mi pazury wbiła i zaczęła się trząść, w zeszłym roku byłam w domu wtedy zniosła to lepiej ale teraz u babci w Warszawie a tam mocniej huczą.
Pieseczkowo napisał(a):
To na następny rok zakup tabletki na tak zwane strzały :)

Zobaczymy;)

Guest papillonek
Posted

Moj tata poradził mi żeby kupić petardy i parówki.Strzelic raz (pies oczywiście przestraszony ,ale na smyczy) i nagrodzić.Przy pojętnym psie po kilku,kilkunastu razach miożna strzelac ,a pies i tak bdzie spokojny i spragniony kolejnej parówki.To naprawdę pomaga :) I chyba lepiej kilka złotych na parówki i problem miec na całe zycie (psa oczywiście) niz na tabletki co roku ;)

Posted

ale nie wiesz czy tak zareaguje każdy pies :) skoro czasem psy uciekają pod wanny to ciekawa jestem co by zrobił gdyby mu nad uchem strzelic petardą. PO co dawac mu kolejną dawkę niepotrzebnego stresu. Ja bym wybrała tabletki ale na szczescie ja tego problemu nie mam :)

Posted

Psy słyszą z częstotliwością 40 tysięcyherców, a człowiek 20 tysięcy;) Dotka nawet nie myśli o ulubionym jej smaku, jest za bardzo przestraszona aby myśleć o jakim kol wiek smaku(!)

Posted

Dziękujemy, jest taka niewinna jak śpi, ale jak się obudzi......... Samo zło!!!:evil_lol:
Tak, już mówiłaś o ubranku;) niedługo będziesz mogła skomentować kombinezon.....:)

Posted

Weź mi nie mów:eviltong:....... czekam już prawie 2 tygodnie i nic... jeszcze babka ma skrzynkę załadowaną i napisać do niej nie mogę, a Doti to już się niecierpliwi :evil_lol:...

Guest papillonek
Posted

Jeśli sobie z ON-kiem poradziliśmy to moze poradzicie sobie z westem?I własnie po to to jest ,żeby nigdy się już więcej nie bał.
Racja nie fajnie...

Guest papillonek
Posted

A wiesz w jaką panikę ten ON-ek wpadał i trzeba było spokojnie.A co z tm ubrankiem ??

Posted

z ubrankiem... kurcze, pozostało mi tylko czekać..... albo w końcu 'złapię' tą babkę na Dogo;) mam nadzieje że szybko przyjdzie, bo śnieg się teraz lepi i kulki się robią:-( ale nie ma na razie tragedii, bo nie chodzę codziennie na spacer (późno kończę i jest już ciemno) ale teraz 4 dni wolnego i spacery będą (oczywiście z każdym psem)...

Guest papillonek
Posted

Przykro...może to oszustka??Albo poczta polska...

Posted

dziękuję, nie raczej oszustka nie.... na szczęście nie zapłaciłam, bo poprosiłam kurierem za pobraniem;) pewnie poczta, teraz te święta to mają opóźnienia, ale to jest duże. :/

Posted

westie_justa napisał(a):
bo nie chodzę codziennie na spacer (późno kończę i jest już ciemno)

Ale w sensie, że Dotka zmuszona jest załatwiać się w domu :-( czy wychodzi z nią ktoś inny? Bo jak wypuszczacie ją na ogródek to chyba kulki też się robią...? :evil_lol:
Ja wychodzę z Lilo na każdy spacer oprócz tego najwcześniej rano - to robi moja mamusia :D ostatni zdarza się czasem nawet koło północy.

Guest papillonek
Posted

Nie znam jej ,ale skoro tak mówisz...i tak przykro.Ja chodzę z psem o 11 i nie narzekam :)
$ dni wolnego ??My 3 to ty do podstawówki chodzisz??