Yuveza Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Yhyyy... tak wyszalAŁY bo to Sara i Dotka :evil_lol: Quote
cockermaister Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Śliczna Dotka :) a ciasteczka to te które moja Koki uwielbia Quote
vege* Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 westie_justa napisał(a):Hehe:evil_lol: Dotusia też je lubi, i są małe więc w sam raz dla niej;) ja też wolę te kosteczki, bo zwierzątka musiałam dzielić na mniejsze, jutro jak będę wracać ze szkoły to chyba wejdę jej po drodze po ciasteczka bo się kończą :lol: Quote
Yuveza Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 cockermaister- Doti dziękuje:D tak te ciasteczka są bardzo fajne i za ~600g zapłaciłam ~10zł więc się opłaca :D Quote
ania90 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 no ja kupilam Bobiemu te same ciasteczka co ty i zrobi wszystko aby je dostac hi hi taka mala przekupa:evil_lol: Quote
Guest papillonek Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='westie_justa']Byłam jeszcze dzisiaj w Promenadzie i przecież nie obyłoby się bez wejścia do KAKADU :D Kupiłam Dotce ciasteczka na wagę, jakieś 600g z kawałkiem jedne z chlorofilem a drugi jakieś inne;) (pudełka moje) O nasze ciacha! :D Jeśli o Nas chodzi to Sonia zrobi za nie prawie wszystko ,ale my kupujemy na sztuki ;) Quote
Yuveza Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 A jedna ciacha też stosujecie :D na sztuki, to pewnie po kilka groszy? [SIZE="4"]Mamy swój Blog:multi: Zapraszam chętnych do obejżenia:D KLIK! Quote
darii_iia Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Wspaniale się bawią psinki. :) Dotki śliczniutka. ;) Ja kiedyś kupowałam te ciasteczka ale teraz mamy inne. ;) Quote
Yuveza Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 hmm.... no nie wiem.. a co już zdjęć chcecie?:D może dzisiaj;) Quote
cockermaister Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Witamy :) czekam na fotki ;) a Doti przyzwycziła się już do nie marketowych karm ? Quote
Yuveza Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 teraz to już chyba (na szczęście) odzwyczaiła!!! w końcu je już te jakościowe karmy głównie o suche mi chodzi bo puszki to nawet te lepsze (np:carno) woli te marketówek nie zawsze zjadała, jestem z niej i z siebie dumna!:D Quote
Yuveza Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 o jejku!!!, idę na spacer bo mnie zamęczycie :evil_lol: upss... jeszcze chwilke poczekacie muszę naładowac baterie do aparatu Quote
martaipieski Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 śliczna jest, i taka słodka!!!!:loveu: ja chyba tez bym wybrała rózowy banerek , niebieski tez był ładny ale różowy jakos lepiej pasuje:) czekam na nowe foteczki Doti!!! Quote
Yuveza Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Witamy Cie! Dziękujemy:D A foteczki, postaram się dziś wstawić..... ale Dotka nie wygląda najlepiej, zarosła znowu, a z chęcią bym ją ogoliła :diabloti: Quote
Guptasek Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Hej hej ! :) My też chcemy nowe fotki ! :) Quote
Ashira_Hera Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Nareszcie miałam czas zobaczyć galerię waszą :) Mój też miał jedno klapnięte uszko jak był malutki ;d. Twoja to jak prawdziwy West wygląda , hehe . Quote
Yuveza Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Evelynkaa Justynko Ty myślisz że teraz nagle uzyskasz piękną Dotkę o krótkim włosie i w ogóle...ale niestety. Dominika Ci tłumaczyła nie raz że ten proces przeistaczania włosa musi potrwać. Nie można jej teraz wyrwać do łysa bo włos też musi się przyzwyczaić do trymowania a poza tym musi być martwy by go wyrwać. Dlatego trymuje się częściej ale mniej żeby były odpowiednie warstwy, różnej długości włosów. Zostaw tą szyję w spokoju!!! Co Cię ona tak dręczy...zobacz sobie na wzór westa, na szyjce zostawia się włos dłuższy dokładnie 5 cm, a to że się Dotce kręci to przez Twoje kąpiele i nie suszenie! Jaki używasz szampon??dla szorstkiego włosa? Czym czeszesz?? Dlaczego kąpiesz tak często psa? Wiadomo łapki i sukienkę też często podmywamy ale całą...po co????? Zapytaj się weterynarza jak często się kąpie psa! o ile nie są to kąpiele lecznicze... Każdy miękki włos można wyrobić, tylko do tego potrzebne są chęci. Wcale nie będzie musiała być robiona często tylko teraz kiedy włos jest jaki jest trzeba poczekać!!! A Dotka się wierci bo nigdy nie była trymowana i ma prawo się wiercić! Bierzesz na smycz przypinasz ją do klamki siadasz na podłodze,bierzesz ją od tyłu, zakładasz rękawiczkę jak nie masz trymera i wyrywasz po parę włosków, tylko nie ciągniesz nadgarstkiem tylko zdecydowanie jednym ruchem ciągniesz całym przedramieniem. Kiedy była trymowana możesz mi przypomnieć? i przenieś się proszę z odpowiedzią do swojej galerii.... ok.... Ja wiem że po pierwszym trym. nie będzie jakiegoś super westa... ale nie wiem czy jest jakaś szanasa na to w ogóle? Ostatni raz była na trymowaniu 27 lutego, Dominika mi ją pięknie zrobiła, ale te włosy szybko odrosły... Nie kapie jej tak często przynajmniej staram się, rodzice mnie czasem gonią jak Dotka śmierdzi i jest brudna, bo do tego raz będąc u naszego fryzjero-weta, zapytałam się jak to jest, ona powiedziała dosłownie "kąpcie ją sobie nawet codziennie.." No a jak weterynarz powiedział to, nie ograniczałam kąpieli aż tak bardzo, ale teraz jak Dotka ma trochę dłuższe włosy to ja nawet nie chcę jej kąpać bo wiem jak wygląda z niej wychodząc.... Nie chodziło mi o to że nie chcę czekać tylko nie wiedziałam czy skoro Dotka ma miękkie wosy to cz kiedyś będzie ją można wytrymować na krótko.... ale jeżeli jest najmniejsza szansa, to ja się nie poddam!!! tylko że trymowanie jest droższe niż strzyżenie, a ta nasza fryzjerka to tak trymuje powierzchownie, nóg w ogóle (ogona nie pamiętam) n ale skoro chce się mieć profesjonalnie wytrymowaną Dote to musiałabym gdzieś do Wa-wy Quote
Pieseczkowo Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 raczej byś musiała w warszawie szukac :) do wytrymowania na sportowo to jej jeszcze dużoo brakuje. Taki efekt tak mi sie wydaje wyjdzie przy prostym wlosie :) Quote
Yuveza Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Właśnie trymowałam Dotke!:D na dworzu jest ciepło to sobie usiadłam i rwałam z mąką i w rękawiczkach;) zaczęłam od karku...i... RZECZYWIŚCIE! :-o tak trymuje, trymuje.. a tu nagle różowa skóra :evil_lol: włosy troche prostsze się zrobiły, najgorszy ten zad z tymi lokami tam dużo się nie zmieniło bo za lokowane, ze uh.... Tylko główka trochę urosła a ja sama tam włosów nie podetnę bo jakiś trójkąt mi wyjdzie.. A tak to mniej więcej wygląda po trymowaniu;)... Quote
Recommended Posts