Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

westie_justa napisał(a):
Hehe:evil_lol: Dotusia też je lubi, i są małe więc w sam raz dla niej;)

ja też wolę te kosteczki, bo zwierzątka musiałam dzielić na mniejsze, jutro jak będę wracać ze szkoły to chyba wejdę jej po drodze po ciasteczka bo się kończą :lol:

Guest papillonek
Posted

[quote name='westie_justa']Byłam jeszcze dzisiaj w Promenadzie i przecież nie obyłoby się bez wejścia do KAKADU :D
Kupiłam Dotce ciasteczka na wagę, jakieś 600g z kawałkiem jedne z chlorofilem a drugi jakieś inne;) (pudełka moje)

O nasze ciacha! :D Jeśli o Nas chodzi to Sonia zrobi za nie prawie wszystko ,ale my kupujemy na sztuki ;)

Posted

teraz to już chyba (na szczęście) odzwyczaiła!!! w końcu je już te jakościowe karmy głównie o suche mi chodzi bo puszki to nawet te lepsze (np:carno) woli te marketówek nie zawsze zjadała, jestem z niej i z siebie dumna!:D

Posted

Witamy Cie!
Dziękujemy:D
A foteczki, postaram się dziś wstawić..... ale Dotka nie wygląda najlepiej, zarosła znowu, a z chęcią bym ją ogoliła :diabloti:

Posted

Evelynkaa
Justynko Ty myślisz że teraz nagle uzyskasz piękną Dotkę o krótkim włosie i w ogóle...ale niestety. Dominika Ci tłumaczyła nie raz że ten proces przeistaczania włosa musi potrwać. Nie można jej teraz wyrwać do łysa bo włos też musi się przyzwyczaić do trymowania a poza tym musi być martwy by go wyrwać. Dlatego trymuje się częściej ale mniej żeby były odpowiednie warstwy, różnej długości włosów.
Zostaw tą szyję w spokoju!!! Co Cię ona tak dręczy...zobacz sobie na wzór westa, na szyjce zostawia się włos dłuższy dokładnie 5 cm, a to że się Dotce kręci to przez Twoje kąpiele i nie suszenie! Jaki używasz szampon??dla szorstkiego włosa? Czym czeszesz?? Dlaczego kąpiesz tak często psa? Wiadomo łapki i sukienkę też często podmywamy ale całą...po co????? Zapytaj się weterynarza jak często się kąpie psa! o ile nie są to kąpiele lecznicze...
Każdy miękki włos można wyrobić, tylko do tego potrzebne są chęci. Wcale nie będzie musiała być robiona często tylko teraz kiedy włos jest jaki jest trzeba poczekać!!!
A Dotka się wierci bo nigdy nie była trymowana i ma prawo się wiercić! Bierzesz na smycz przypinasz ją do klamki siadasz na podłodze,bierzesz ją od tyłu, zakładasz rękawiczkę jak nie masz trymera i wyrywasz po parę włosków, tylko nie ciągniesz nadgarstkiem tylko zdecydowanie jednym ruchem ciągniesz całym przedramieniem. Kiedy była trymowana możesz mi przypomnieć? i przenieś się proszę z odpowiedzią do swojej galerii.... ok....

Ja wiem że po pierwszym trym. nie będzie jakiegoś super westa... ale nie wiem czy jest jakaś szanasa na to w ogóle? Ostatni raz była na trymowaniu 27 lutego, Dominika mi ją pięknie zrobiła, ale te włosy szybko odrosły... Nie kapie jej tak często przynajmniej staram się, rodzice mnie czasem gonią jak Dotka śmierdzi i jest brudna, bo do tego raz będąc u naszego fryzjero-weta, zapytałam się jak to jest, ona powiedziała dosłownie "kąpcie ją sobie nawet codziennie.." No a jak weterynarz powiedział to, nie ograniczałam kąpieli aż tak bardzo, ale teraz jak Dotka ma trochę dłuższe włosy to ja nawet nie chcę jej kąpać bo wiem jak wygląda z niej wychodząc....
Nie chodziło mi o to że nie chcę czekać tylko nie wiedziałam czy skoro Dotka ma miękkie wosy to cz kiedyś będzie ją można wytrymować na krótko.... ale jeżeli jest najmniejsza szansa, to ja się nie poddam!!! tylko że trymowanie jest droższe niż strzyżenie, a ta nasza fryzjerka to tak trymuje powierzchownie, nóg w ogóle (ogona nie pamiętam) n ale skoro chce się mieć profesjonalnie wytrymowaną Dote to musiałabym gdzieś do Wa-wy

Posted

Właśnie trymowałam Dotke!:D na dworzu jest ciepło to sobie usiadłam i rwałam z mąką i w rękawiczkach;) zaczęłam od karku...i... RZECZYWIŚCIE! :-o tak trymuje, trymuje.. a tu nagle różowa skóra :evil_lol: włosy troche prostsze się zrobiły, najgorszy ten zad z tymi lokami tam dużo się nie zmieniło bo za lokowane, ze uh.... Tylko główka trochę urosła a ja sama tam włosów nie podetnę bo jakiś trójkąt mi wyjdzie..
A tak to mniej więcej wygląda po trymowaniu;)...