Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='westie_justa']

tylko że mi właśnie brak pomysłów.... Może ty nam dasz jakieś sztuczki..:siara:

przejrzyj sobie tę stronę
http://www.psiesztuczki.pl/sztuczka/

[quote name='Kasi i Lena']Ja miałam kiedyś tą książkę pożyczoną i w sumie tylko przejrzałam ale wydała się nawet ok. Wczoraj się dowiedziałam że dostanę ją w prezencie tylko poczta coś się ślimaczy bo idzie od czwartku i dojść nie może. Jak już ją będę miała to poczytam i zdam relację czy jest coś warta.

jest fajna, czytelnie opisane wszystko,ale wg. mnie zbędna

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

westie_justa napisał(a):

a jeszcze takie pytanko , chcę ją skubać stopniowo, ale jedynym narzędziem są moje palce, a nie mam tych nakładek gumowych.. to jak mogę to robić, w gumowych rękawiczkach?

Oczywiście że możesz...nawet wygodnie w takich rękawiczkach tylko się ręka poci :P Jeszcze weź rozetrzyj w sierść mąkę ziemniaczaną i w ogóle pójdzie gładko.

Posted

Dzięki;) tylko że z mąką to cały dom w tym by był. Bo Dota była kompana i trochę się sfalowała, ale najgorsze że jej głowa oklapła...

Posted

to normalne,że wlos po kapieli klapie :) możesz ja pomakowac troszkę w wannie.tylko nie za duzo to nie trzeba będzie duzo wyczesywac :) i grzbiecik paluszkami :D możesz nawet ten przód nieszczesny tez sprobowac a jak nie to kiedyś tam degazami się zrobi :)

Posted

uff... już myslałam że na kąpieli się skończy wygląd westa:evil_lol: spróbuję;)
mam szampon.... taki white westi.... może nie najlepszy za 16zł jest koloru niebieskiego, wybiela i daje połysk, następnym razem kupię ten droższy;)
a przód... to ta szyjka znaczy boczki?

Posted

Ten szampon to z westem taki z przyklapnięta grzywkę? Jak tak to jeśli jej w tym jeszcze nie kapałaś to nie kąp, lepiej jak ja mąką lub pudrem potraktujesz, ja Lunę kąpałam i to jest tragedia ;)

Posted

[quote name='westie_justa']ok, ok, mówię tak tylko żeby.. zamknąć tamten temat;) a Dziękujemy ślicznie:D

Dziękujemy, była wczoraj kompana westowym szamponem i jest puchata, i .... miękka..
a sztuczki ok, też kupię tą książkę bo właśnie słyszałam że fajna:D a klikierka nie mam, nawet na początku nie łapałam co to jest? ale myślę że Dotka sobie dobrze radzi choć pewnie kupię, jeśli warto? a tak teraz Dotusia, już praktykuje komendę "piruet" staje na 2 nogach i obraca się w około jak tancerka:D może uda mi sie nagrać, to pokażę;)[/QUOTE]

My mamy dwa klikery i nie jest to nic skomplikowanego. Szkolenie klikerowe opiera się na wzmocnieniu pozytywnym , używamy go w celu nagradzenia danego zachowaniu. Zawsze Klik=smakołyk. Niektóre psy boją się dzwięku klikera , bo jest to dla nich coś obcego. Na początek nie wydawaj żadnej komendy , tylko po prostu dawaj smakołyk jednocześnie z kliknięciem. Klik i smakołyk , klik -smakołyk i tak pare prób :D
To tak w skrócie ;)

Posted

Ewo ja się zupełnie niezgadzam co do kąpania xD mąkowanie to fajna sprawa,ale nic tak nie wyczyści psa jak szampon szczegolnie jak np.ja mieszkam w miescie. Ten brud trzeba jakoś z psa zmyć. Oczywiscie bez paranoi.Nie oznacza to,że mamy myc swoje psy codziennie,ale jak powiedział mi mój kochany aniołek spec powiedzial,że własnie taki włos po kapieli ma byc troche jak by podmiękczony i wtedy to bardzo dobrze robi na jego strukturę. Jednak zawsze trzeba po myciu psa wysuszyć , wymodelowac włos a będzie jak z obrazka :D nie martw się ! sama swojego kapie i to keidys nawet na dzien przed wystawa i nic się nie stało :)

Posted

No Dominiko, ja śpię z Luną w łóżku i pościel mamy białą i ja jednak jestem za pudrowaniem, ale gdy ono nie przynosi zamierzonego efektu, to kapię ją ale tylko gdy jest to konieczne, a może coś robicie nie dokładnie, dlatego Wasze kąpiele nie przynoszą zamierzonego efektu? ;)

Posted

Ja nie mówie,że moką nie przynosi jakieś efektu,bo może i przynosi,ale jednak np. po wystawie gdy ma te włosy w tych papach to nie umialabym go z tym zostawic. Choć oczywiscie znam osoby,ktore tylko w taki sposob czyszcza westiki nawet te z bardzo prawidłowym włosem :)

Posted

Piszę jeszcze tutaj na temat Brita Care ( nie chce zaśmiecać wątku papillonkowi)

Mojej Lenie akurat ten brit nie przypadł do gustu ale ona nie lubi żadnej jagnięcej karmy. Kulki karmy są niemalże tak samo suche jak w zwykłym bricie.
Może spróbuj jej kupić acane, moja niejadka wsuwa z apetytem tą dla małych ras. Wcześniej jadła purine pro plan i też było ok.
Zwykły brit jej smakował tylko szczenięcy.

Posted

moja ogólnie nie przepada za karmami, sama ją tak nauczyłam jak karmiłam syfem... tak Pro Plan miałam na spróbowanie 800g i już pod koniec zaczęło jej smakować, Acana jest jak dla mnie trochę za droga na dzień dzisiejszy...;)
Dla Dotki musi być coś o intensywnym zapachu i smaku, może coś z rybą... akurat puszki jak jej zmieniłam, to widzę wyraźna różnicę, z Pedigree których nie lubiła i nie kończyła albo wcale nie jadła na Carno które je że aż miska jeździ, a suche jednak wolała to niezdrowe, ale musze jej znaleźć jakąś karm którą polubi i będzie jakościowa!:D

Posted

Możesz Josere Festival spróbować, to karma dla niejadków. Jak się ją zaleje wodą to powstaję sosik.
Chociaż przyznam że u nas furory nie zrobiła choć dużo ludzi poleca, sosik został wylizany a karmę wyrzuciłam z miski, lepiej jej smakowała na sucho bez zalewania.

Guest papillonek
Posted

[quote name='Kasi i Lena']Możesz Josere Festival spróbować, to karma dla niejadków. Jak się ją zaleje wodą to powstaję sosik.
Chociaż przyznam że u nas furory nie zrobiła choć dużo ludzi poleca, sosik został wylizany a karmę wyrzuciłam z miski, lepiej jej smakowała na sucho bez zalewania.[/QUOTE]
Możesz u Nas pisać mi to nie przeszkadza :) Josera festival u nas się nie sprawdziła mimo ,ze mój psiak niejadkiem nie jest ;)Po prostu nie smakowała,ale można dostać próbki josery i spróbować może akurat Doti podejdzie :D

Posted

[quote name='Evelynkaa']Oczywiście że możesz...nawet wygodnie w takich rękawiczkach tylko się ręka poci :P Jeszcze weź rozetrzyj w sierść mąkę ziemniaczaną i w ogóle pójdzie gładko.[/QUOTE]

ja mam trik na rękawiczkę, co prawda nie dotyczy skubania ale robienia tipsów, ale myślę że się sprawdzi ;) mianowicie, zrób dziurę na środku dłoni od strony wewnętrznej, ręka się nie będzie pocic bo jest przepływ powietrza :p

Posted

[quote name='papillonek']Możesz u Nas pisać mi to nie przeszkadza :) Josera festival u nas się nie sprawdziła mimo ,ze mój psiak niejadkiem nie jest ;)Po prostu nie smakowała,ale można dostać próbki josery i spróbować może akurat Doti podejdzie :D[/QUOTE]
Sosik zapowiada się obiecująco:D poszukam próbek;)