Yuveza Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Tak każdy by pasował, ale Dotusia była pierwszym moim osobistym pieskiem 'rasowym' i od razu jak suczka, to 'przypisałam' jej róż, może to trochę głupie, ale od razu jak była szczeniakiem kupiłam jej obróżkę i smycz różową, później jak urosła kupiłam szelki to też różowe, a te które są na zdjęciach to takie jakby do lasu, pobrudzone już, zwykłe nylonowe, to też kupiłam różowe, i tak miała róż przypisany, kombinezon tez taki kupiłam... no ale teraz będę powoli zmieniać kolory jej akcesoriów. Ale chyba nie widzicie w tym różu nic złego, od razu jeszcze powiem że ja nie lubię różu, i to może dziwne, ale naprawdę go nie lubię, jakby co ja lubię turkusowy:p a róż jak ja to mówię lubo Dotka. smycz jest do 10kg;) Quote
Guest papillonek Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 chi23 napisał(a):Fajne;) Dotka cała w różu, czemu akurat róż?:) Bo justa chce z niej zrobić cukierkową barbie :roll: Też tego nie rozumiem pies nie widzi kolorów A prezenty które kupujesz niby ,,jej" na urodziny nie mają dla niej żadnego znaczenia. Quote
Kasi i Lena Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Nie uważam że to głupie (ja stara baba kupiłam ostatnio psom obroże może nie całe różowe ale z różowymi dodatkami), po prostu dziwiło mnie że mając tyle możliwości przy białym psiaku akcesoria masz tylko różowe. Mi się jasny fiolet marzy dla Leny ale nie spotkałam jeszcze obroży (w rozsądnej cenie) która byłaby w odcieniu na jakim mi zależy. Quote
Guest papillonek Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Lenie może być ładnie w błękicie ;) Quote
Yuveza Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Tak, ale powoli zmieniam kolorki:D I wcale nie powiedziałam że chcę zrobić cukierkową barbie! Nie wiem dlaczego tak na mnie jedziesz, mówie że zmieniam teraz kolory, a urodziny też mówiłam że wiem! a zresztą Ty też kupujesz jej prezenty a ja powiedziałam że nie same szelki smaki też;) Quote
Kasi i Lena Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 papillonek napisał(a):Lenie może być ładnie w błękicie ;) Ostatnio jej kupiłam błękitnego Hiltona w gwiazdki i potwierdzam że jej ładnie;) Quote
Guest papillonek Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 heh moja ma jedne szelki i smycz juz prawie rok i nie jest nieszczęśliwa :) Mówiłaś ,że rok temu jej kupiłaś obrożę więc mówię,że nie ma to dla niej znaczenia to prezent dla ciebie. Nie powiedziałaś ,ale na pewno nie chciałabyś zeby twoja mama zrobiłaby Ci różowy pokój ,a ty nosiłabyś same różowe ubrania ,bo byłabyś jej pierwszą córką,nie? Quote
Yuveza Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 a jeszcze się zdziwicie jak powstawiam zdjęcia Dotki bez najmniejszego akcentu różu! naprawdę:D i prosze nie mówić że ja chcę robić z niej jakąś barbie, to naprawdę nie jest miłe, próbuję cały czas wytłumaczyc że tak nie jest, może po prostu chciałam żeby inni odbierali jej płeć prawidłowo... edit: jak tak to ok rozumiem, może po prostu trochę źle przypisałam ten kolor, ale dzięki wam już to zmieniam:D Quote
Kasi i Lena Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 papillonek napisał(a):heh moja ma jedne szelki i smycz juz prawie rok i nie jest nieszczęśliwa :) Mówiłaś ,że rok temu jej kupiłaś obrożę więc mówię,że nie ma to dla niej znaczenia to prezent dla ciebie. Nie powiedziałaś ,ale na pewno nie chciałabyś zeby twoja mama zrobiłaby Ci różowy pokój ,a ty nosiłabyś same różowe ubrania ,bo byłabyś jej pierwszą córką,nie? Moje też nie mają dużo akcesoriów- 5 obroży ( w tym 3 już bardzo zniszczone) i 3 razy szelki przy dwóch psach to chyba nie jest dużo. Justa po prostu kup jej jakąś fajną zabawkę albo smaczki na urodziny. Szelki kup sobie w prezencie z okazji urodzin Dotki. Quote
Guest papillonek Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Moja Sońka nie ma prawie nic różowego,a wszyscy i tak wiedzą,że to suczka za to nie lubię jak mówią,że to chihuahua... Quote
Yuveza Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 No widzisz a u mnie raczej od tak nie widzą że to suczka, chyba że by zajrzeli jej pod sukienke z włosów :evil_lol: ale tak kupię smaki a szelki swoją droga, i tak my też mamy mały zbiór Quote
kaskaSz Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 A ja tam róż lubię i mi się podoba Dotka cała różowa. Pięknie jej w nim :) I wcale nie widać, że robisz z niej barbie, przynajmniej ja tak nie odczułam. Ludzie wierzą w takie głupie stereotypy- a róż to już głupia blondi... I ja bym tego nie zmieniała, zrobiłabym z tego zaletę, a nie zmieniała, bo ludziom z dogo się nie podoba ;) Ale jak chcesz zmieniać to ok :) Inne kolory i wzory dają nowe możliwości, zmiany, a czasami to się przydaje. Co do ilości akcesoriów to ja się nie wypowiem, bo Foxi ma tego pełno. Quote
Kasi i Lena Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 U mnie choćbym opakowała obydwie całe na różowo pewnie by było jak do tej pory: -dwa psy - Lena suka (chyba dlatego bo ma więcej sierści) , Fifka pies Justyna- Doti to Twój pies ,podoba Ci się w różu to takie akcesoria jej kupuj. Mi sąsiadka ostatnio powiedziała że może czas na córeczkę jak sukom kupiłam kwiecisto- gwiezdziste obroże. Mam to osobiście gdzieś bo mi się mają podobać a nie jej. Quote
Yuveza Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Dziękuję, bardzo mi miło, znaczy zmienię nie w takim sensie że wszystko, np: teraz kupię takie szeleczki Trixie szare w motylki, są świetne:D Co do ilości akcesoriów to ja się nie wypowiem, bo Foxi ma tego pełno. No coś Ty:-o To dawaj zdjęcie kolekcji na wątek obrożowo-smyczowo- szelkowy:D! Quote
kaskaSz Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 a no kiedyś się tam udzielałam i dzięki temu mam tyle obróż :D część sprzedałam, część leży w piwnicy, a część w domu (te które są używane). teraz już nie kupuję. Ale ogólnie to Fusisław chodzi w rzeczach firmy Red Dingo :) Quote
Yuveza Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 aha czyli tak jak ja, odkąd weszłam na ten wątek naszła mnie chęć powiększania kolekcji:D Moja to raczej takie zwykłe firmy Hilton, Chaba, teraz szykuję się na Trixie;) Quote
kaskaSz Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Foxi też ma kilka trixie, ale jakoś się boję o zapięcie,bo Foxi lubi pociągnąć. No i szerokości też mi nie pasują- bo jak szeroka to muszę przerabiać długość regulacji, a cienkie to pies się dusi. Quote
Guest papillonek Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Ja nie wierzę w streotypy ,ale to tylko wasze hmmm....kaprysy ,albo dziwactwo. Pies nie z tym nic wspólnego,myślicie,że będzie bardziej zadowolony kiedy dostanie kolejne szelki,czy obrożę? Quote
Yuveza Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Ale przecie nic takiego nie powiedziałam, kupię jej szelki bo to ona będzie je nosiła, ale będą nowe i ładne dla mnie oczywiście:D Nie zrozum mnie źle, po prostu lubię gdy mój pies ma fajne rzeczy, a coś co ona doceni, smaki zabawki, o tym nie zapomnę;) Quote
Guest papillonek Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 westie_justa napisał(a):Ale przecie nic takiego nie powiedziałam, kupię jej szelki bo to ona będzie je nosiła, ale będą nowe i ładne dla mnie oczywiście:D Nie zrozum mnie źle, po prostu lubię gdy mój pies ma fajne rzeczy, a coś co ona doceni, smaki zabawki, o tym nie zapomnę;) Tiaaa....:-? :-? :-? Dobra skończmy już znasz moje zdanie na ten temat. A co do żywienia to słyszałam ,że miałaś proplan ,a co teraz kupujesz???:mdrmed: Quote
Yuveza Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Czujesz do mnie nienawiść??? teraz ma nutre, ale ma po tym gazy... jak się skończy to teraz na pewno kupię Brita. A ktoś w ogóle oglądał fotki? Quote
Kasi i Lena Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Tak ja oglądałam. Cóż mogę napisać?- Dotka jak zwykle ślicznie wygląda;) Quote
Yuveza Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 Dziękuję bardzo miło Dotce, a widziałaś jej bieg jakby się przewróciła:evil_lol: Quote
Kasi i Lena Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 To zdjęcie jest najlepsze, wygląda jakby się potknęła i poleciała na pyszczek:lol: Quote
Recommended Posts