Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pestkaa']Witamy witamy :))
Ale ładne zdjęcia, a jaka modelka! Sama strzyżesz?
Mówisz, że na szelkach ciężko w zatłoczonych miejscach? Bo ja za dwa tygodnie odbieram whippeta i nie wiem, czy na początek dać szelki czy obróżkę. Co radzicie? ;p
Zdjęcia z Pól Mokotowskich? Dawaj![/QUOTE]

jeżeli chcesz zamawiać od AD lub DS to jak dla mnie się nie opłaca, bo szczylek cały czas rośnie ja miałam na początek obrożę, ale możesz kupić w jakimś zwykłym zoologu szelki regulowane.

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Pestkaa']Witamy witamy :))
Ale ładne zdjęcia, a jaka modelka! Sama strzyżesz?
Mówisz, że na szelkach ciężko w zatłoczonych miejscach? Bo ja za dwa tygodnie odbieram whippeta i nie wiem, czy na początek dać szelki czy obróżkę. Co radzicie? ;p
Zdjęcia z Pól Mokotowskich? Dawaj![/QUOTE]
Sama trymuję ;)
Myślę że obrożę;) dla whippeta to chyba jakąś szerszą, no i najlepiej od razu nauczyć chodzenia w niej :)
Na poprzedniej stronie są zdjecia z pól, następne przewiduję w sobote :razz:
Macie jakąś galerie? bardzo podobają mi się whippety :) z jakiej hodowli szczylek?

Posted

Galeryjki jeszcze nie mamy, bo w ogóle psa nie mamy. Odbieramy go 5 sierpnia, za dwa tygodnie. Szczylo z Hard Way. Grubą skórzaną obróżkę to na pewno, ale jak już podrośnie. Na razie chyba kupię i obróżkę do nauki i szelki na spacery. Jeśli chcesz, to to jest jej zdjęcie (imię zmienię) - http://imageshack.us/photo/my-images/600/sawaf.jpg/
Jak już maleństwo będzie u nas, to galerię na pewno założymy :) Póki co chodzę sobie po galeriach innych i przeglądam :))

Posted

Jeżeli mogę się wtrącić to dla szczeniaczka zdecydowanie lepiej jest na początek kupić obrożę :) szelki u szczeniaka który rośnie i cały czas się rozwija mogą deformować łapy itd po za tym maluch uczy się ciągnąć i potem coraz ciężej będzie nauczyć go ładnego chodzenia na smyczy ale oczywiście wybór należy do Ciebie :)

Posted

W sumie to taki "maluch" też nie jest, bo za 2 tygodnie będzie miał 5 miesięcy. Podobno już jest nauczony ładnie chodzić na smyczy, ale nie wiem. Bo ja się boję, żeby coś od obroży mu się w szyję nie stało, bo to taką długą i szczupłą ma.

Posted

[quote name='Pestkaa']Galeryjki jeszcze nie mamy, bo w ogóle psa nie mamy. Odbieramy go 5 sierpnia, za dwa tygodnie. Szczylo z Hard Way. Grubą skórzaną obróżkę to na pewno, ale jak już podrośnie. Na razie chyba kupię i obróżkę do nauki i szelki na spacery. Jeśli chcesz, to to jest jej zdjęcie (imię zmienię) - http://imageshack.us/photo/my-images/600/sawaf.jpg/
Jak już maleństwo będzie u nas, to galerię na pewno założymy :) Póki co chodzę sobie po galeriach innych i przeglądam :))
Yhym dzięki:) to załóżcie koniecznie jak juz bedzie u was:)
[quote name='Pestkaa']W sumie to taki "maluch" też nie jest, bo za 2 tygodnie będzie miał 5 miesięcy. Podobno już jest nauczony ładnie chodzić na smyczy, ale nie wiem. Bo ja się boję, żeby coś od obroży mu się w szyję nie stało, bo to taką długą i szczupłą ma.
Kup szerszą obrożę, i nic jej nie będzie;) jak ma sie ciągnąć to i w szelkach sobie zrobi krzywdę:)

Posted

A mnie to zawsze ciekawiło, że szelki szczyla tak deformują niby, a mojej jakoś nie zaszkodziły. A nosiła je od 4 miesiąca życia przecież przez ponad rok bez przerwy. Może ona jest zdeformowana, tylko ja tego nie widzę? :hmmmm: Myślę, że na delikatną szyjkę jeżeli obroża to szeroka, szelki to chyba wszystkie powinny się nadawać. Ale najlepiej spytać posiadaczy whippetów, bo będą wiedzieć co dla takiego szczylka najlepsze ;)

Czy ja dobrze zrozumiałam, że znowu będą zdjęcia z PM? :loveu: Kto tym razem będzie?
No i teraz już mogę spytać jak tam Dot z Dorą? Pomijając to, że straszliwy westie chciał pożreć haszczora :lol:

Posted

[quote name='rashelek']

Czy ja dobrze zrozumiałam, że znowu będą zdjęcia z PM? :loveu: Kto tym razem będzie?
No i teraz już mogę spytać jak tam Dot z Dorą? Pomijając to, że straszliwy westie chciał pożreć haszczora :lol:[/QUOTE]
teraz bedzie, szczyl Chico pudel, Victoria z Naną, Dotka i Dora, moze jeszcze Natalia z Giną jak im się uda :)
No a Dot i Dora się dogadują, i bawią własnie w ten sposób :lol:

Posted

[quote name='rashelek']A mnie to zawsze ciekawiło, że szelki szczyla tak deformują niby, a mojej jakoś nie zaszkodziły. [/QUOTE]
Bo też zależy jakie to szelki ;)
Takie jak ma mój M., szczylowi nie zaszkodzą. ;)

Posted

[quote name='westie_justa']teraz bedzie, szczyl Chico pudel, Victoria z Naną, Dotka i Dora, moze jeszcze Natalia z Giną jak im się uda :)
No a Dot i Dora się dogadują, i bawią własnie w ten sposób :lol:[/QUOTE]
Zapomniałaś o Pauli od Scooba :lol:

Posted

[quote name='Ty$ka']Szalona :lol:
Więcej tego nie masz? :P[/QUOTE]
Haha, zapomniałam dodać, nasze są tylko słonie i sledyn z turkusem :eviltong:

Posted

[quote name='westie_justa']Haha, zapomniałam dodać, nasze są tylko słonie i sledyn z turkusem :eviltong:[/QUOTE]
No wiesz :D Zabiję Cię :P

A już myślałam, że ktoś tu jest uzależniony ^^

Posted

omomom słoniki boskie <3 same je będziemy mieć :P no i to połączenie wymyśliłaś naprawdę zajebiste :loveu: resztą pozachwycam się gdzie indziej bo to w końcu nie Wasze :)

Posted

Słoniki są super, ale dużo osób je ma i ja juz sobie odpuszczam.
Ja za to padłam jak zobaczyłam nowości furkidzowe, a szczególnie TO :mdleje: Na szczęście mam teraz przerwę, bo do mniej więcej połowy września nie będzie mnie za bardzo w domu, więc obrózek nie zamówię. Ale obawiam się, że jak już nastanie wrzesień, usiądę przy kompie, to mój nałóg wróci ze zdwojoną mocą :evilbat: No, ale co zrobić... :evil_lol:

Posted

[quote name='Ty$ka']No wiesz :D Zabiję Cię :P

A już myślałam, że ktoś tu jest uzależniony ^^
Pff, uzależniony a i owszem, ale pieniądze mnie nie lubią :diabloti:
[quote name='Molowe']omomom słoniki boskie <3 same je będziemy mieć :P no i to połączenie wymyśliłaś naprawdę zajebiste :loveu: resztą pozachwycam się gdzie indziej bo to w końcu nie Wasze :)
No słoniki sa świetne, mama foty słoniowe ze spaceru :razz: ahh połączenie jutro na PM bedzie miec swój demit razem z szarpaczkiem :diabloti:
[quote name='A&L']Słoniki są super, ale dużo osób je ma i ja juz sobie odpuszczam.
Ja za to padłam jak zobaczyłam nowości furkidzowe, a szczególnie TO :mdleje: Na szczęście mam teraz przerwę, bo do mniej więcej połowy września nie będzie mnie za bardzo w domu, więc obrózek nie zamówię. Ale obawiam się, że jak już nastanie wrzesień, usiądę przy kompie, to mój nałóg wróci ze zdwojoną mocą :evilbat: No, ale co zrobić... :evil_lol:
Czy ja wiem czy tak duzo;)
No te gumowe są fajne, do wody jak znalazł :)

Posted

Na dogo dużo :D I jeszcze widzę, że sporo osób jest w trakcie oczekiwania na nie, albo będzie zamawiać. Zresztą mnie bardziej zachwycają inne wzory i ostatnio bardzo spodobały mi się AD :roll: Zamówię sobie u nich szelki i przy okazji jakąś obróżkę, do tego te gumowe z furkidz i obiecane już dawno - mięta oraz oczojeb*** róż z DS :loveu:

Posted

moim zdaniem więcej osób ma własnie mięte;)
AD, ma troche więcej wzorów niż DS, a jest sporo droższy, jakie szelki i obroze chcesz u nich zamowic?

Posted

ja wiem czy więcej wzorów ma AD z tego co ostatnio zauważyłam to właśnie mało nowości mało nowych kolorów taśm podkładowych u DS znacznie więcej się tego pojawia te naszycia mięta róż itd. Jeżeli chodzi o cene obróżki to aż tak dużej różnicy w cenie nie ma w szelkach już chyba większa :)

Posted

Świetne :) W takim razie czekam na fotki na modelce..
Połączenie wyszło bardzo ładnie :razz:

Ja też zamówiłam dwukolorową, ciekawe jaki będzie efekt tego co wymyśliłam hehe