Yuveza Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 [quote name='HexaWHWT']https://lh6.googleusercontent.com/-mmkOXd6Fw_E/T6O0gPMStMI/AAAAAAAAAYs/Ue72jlWyAok/s640/_DSC1422 kopia.JPG :loveu: focia przerabiana? Wszystkie zdjęcie obrabiam;) ale są to raczej rzeczy kosmetyczne niż 'przeróbki' zmieniona szata bloga;) i detale wciąż w trakcie budowy. http://dotowo.blogspot.com/ Quote
HexaWHWT Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='westie_justa']Wszystkie zdjęcie obrabiam;) ale są to raczej rzeczy kosmetyczne niż 'przeróbki' zmieniona szata bloga;) i detale wciąż w trakcie budowy. http://dotowo.blogspot.com/ Ale ładnie, ładnie :loveu: a właśnie widzę, że nagłówek wciąż ulega zmianom. Super. Tło jest też ciekawe. a jakim programem dysponujesz? Quote
Yuveza Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Hmm tamten nagłówek był od tak na razie;) a potem długo nie mialam pomyslu na naglowek, w koncu jest:) tło sie zmieniło tylko kolorystycznie bo brąz jakoś zbyt jesiennie mi się kojarzył, no i boczne gadżety doszły:) Quote
Yuveza Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 [quote name='kaskaSz']świetne zdjęcie! Dzięki!:) To jeszcze jedno z testowania nowego szkła;) Quote
motyleqq Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 jakiegoś heliosa sobie sprawiłaś? a mówiłam, że za friko dam :cool3: Quote
Yuveza Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 [quote name='motyleqq']jakiegoś heliosa sobie sprawiłaś? a mówiłam, że za friko dam :cool3: No 58mm;) w końcu już zapomniałam, a Ty heliosa miałas? trochę boli brak AF'a no ale cóż :P Tylko nie ogarniam tego pierścienia z cyframi "16 11 8 5,6... itd" http://foto.recenzja.pl/obrazy/Helios/hel_g.jpg te pierwsze do ostrosci, ale to? czy ustawie na 16 czy na 2, to przysłone mam 1.7 więc co to jest? :roll: Quote
darii_iia Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Podoba mi się nowa szata bloga. :) Nowy obiektyw fajne portrety robi i bokeh ładny. ;) Doti. :loveu: Quote
Yuveza Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 [quote name='darii_iia']Podoba mi się nowa szata bloga. :) Nowy obiektyw fajne portrety robi i bokeh ładny. ;) Doti. :loveu: To miło mi :) No czekam aż się zrobi znów fajna pogoda to się w końcu może pobawie i wyjdzie jakiś konkretny bokeh tak to ona :eviltong::loveu: Quote
motyleqq Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='westie_justa']No 58mm;) w końcu już zapomniałam, a Ty heliosa miałas? trochę boli brak AF'a no ale cóż :P Tylko nie ogarniam tego pierścienia z cyframi "16 11 8 5,6... itd" http://foto.recenzja.pl/obrazy/Helios/hel_g.jpg te pierwsze do ostrosci, ale to? czy ustawie na 16 czy na 2, to przysłone mam 1.7 więc co to jest? :roll: tak, ja mam dwa heliosy. jeden właśnie 58, drugi 85 :) to jest właśnie przysłona, skoro cały czas masz 1.7 to albo coś źle przekręcasz, albo coś Ci nie działa, bo to powinno normalnie zmieniać przysłonę. np w moim 85 jest coś zepsute i nie wystarczy samo przekręcenie, trzeba coś tam jeszcze zrobić, nie pamiętam w tej chwili jak go nie mam w rękach Quote
Yuveza Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='motyleqq']tak, ja mam dwa heliosy. jeden właśnie 58, drugi 85 :) to jest właśnie przysłona, skoro cały czas masz 1.7 to albo coś źle przekręcasz, albo coś Ci nie działa, bo to powinno normalnie zmieniać przysłonę. np w moim 85 jest coś zepsute i nie wystarczy samo przekręcenie, trzeba coś tam jeszcze zrobić, nie pamiętam w tej chwili jak go nie mam w rękach[/QUOTE] hmm to nie wiem, bo ile bym nie ustawiła czy 16 czy 2 to na wyswietlaczu mam 1.7 :roll: [quote name='Lucky.']a ile dałaś za szkiełko razem z adapterem (?) ?[/QUOTE] szkło 70zł i adapter chyba tez 70;) Quote
Qeeriefire Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Świetna ta koszulka, brawo :loveu:. Ponawiam powyższe pytanie :eviltong:/ Quote
Yuveza Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='Aleksandra95']hej.;) jak wam agi idzie ?:cool3:[/QUOTE] [quote name='Collie']Świetna ta koszulka, brawo :loveu:. Ponawiam powyższe pytanie :eviltong:/[/QUOTE] dzięki :) jak to jak idzie? przecież w ogóle nie idzie, kiedy się nauczycie że nie ćwiczymy agi :eviltong: Quote
motyleqq Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='westie_justa']hmm to nie wiem, bo ile bym nie ustawiła czy 16 czy 2 to na wyswietlaczu mam 1.7 :roll:[/QUOTE] no na wyświetlaczu, a różnica na zrobionym zdjęciu jest? może coś po prostu jest nie tak i nie pokazuje, ale przysłona się i tak zmienia. sprawdź :) Quote
paulaa. Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Tylko 140zł, za nowy obiektyw ? Tanio, nie słyszałam o heliosach. :smile: Quote
Yuveza Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='motyleqq']no na wyświetlaczu, a różnica na zrobionym zdjęciu jest? może coś po prostu jest nie tak i nie pokazuje, ale przysłona się i tak zmienia. sprawdź :) okey;) [quote name='paulaa.']Tylko 140zł, za nowy obiektyw ? Tanio, nie słyszałam o heliosach. :smile: bo to starsze obiektywy;) [quote name='Aleksandra95']to nawet takiego domowego ? ;) domowe.. hmm jedna hopka i nedzny slalom ktory jest krok w krok za reka, on jest wgl jakis zly. No ale agi to nazwac nie moge Quote
A&L Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Hejkaa :) Zdjęcia coraz lepsze, ale nie podoba mi się jak zrobiłaś teraz główkę Doti. Kwestia gustu :) Co tam słychać? Quote
lenka13 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='westie_justa'] domowe.. hmm jedna hopka i nedzny slalom ktory jest krok w krok za reka, on jest wgl jakis zly. No ale agi to nazwac nie moge [/QUOTE] a jak uczysz Doti slalomu? Quote
darii_iia Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='westie_justa'] domowe.. hmm jedna hopka i nedzny slalom ktory jest krok w krok za reka, on jest wgl jakis zly. No ale agi to nazwac nie moge [/QUOTE] A próbowałaś uczyć sposobem tunelowym ? ;) Quote
Yuveza Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='A&L']Hejkaa :) Zdjęcia coraz lepsze, ale nie podoba mi się jak zrobiłaś teraz główkę Doti. Kwestia gustu :) Co tam słychać?[/QUOTE] A mi tam się podoba, bo nie lubie wielkich baniek;) a jak mi się uda to będzie miała całkiem wąską. [quote name='lenka13']a jak uczysz Doti slalomu?[/QUOTE] [quote name='darii_iia']A próbowałaś uczyć sposobem tunelowym ? ;)[/QUOTE] ucze normalnie naprowadzając i ona robi to ładnie, ale sama nie przebiegnie tak żebym ja z boku tylko biegła. Tunelową nie uczyłam mam wbite tyczki wręcz 'na stałe' są sztywno w ziemi, poza tym jest tak mało miejsca że to wgl niema sensu. Quote
lenka13 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 A może metodą V? Tyczki byś tylko poprzechylała na boki, wiec dużo pracy to nie jest a wydaje mi się, że tak łatwiej niż naprowadzając, bo pokazujesz psu prostą drogę a ona sama musi troche pomyśleć :) Quote
wikikoniki Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 jest gdzieś opisana metoda tunelowa ? bo ja niby robię w jakimś tempie, ale chciałabym inaczej spróbować... V też może być Quote
Recommended Posts