Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='westie_justa']Wszystkie zdjęcie obrabiam;) ale są to raczej rzeczy kosmetyczne niż 'przeróbki'

zmieniona szata bloga;) i detale wciąż w trakcie budowy.

http://dotowo.blogspot.com/

Ale ładnie, ładnie :loveu:
a właśnie widzę, że nagłówek wciąż ulega zmianom. Super. Tło jest też ciekawe.
a jakim programem dysponujesz?

Posted

Hmm tamten nagłówek był od tak na razie;) a potem długo nie mialam pomyslu na naglowek, w koncu jest:) tło sie zmieniło tylko kolorystycznie bo brąz jakoś zbyt jesiennie mi się kojarzył, no i boczne gadżety doszły:)

Posted

[quote name='motyleqq']jakiegoś heliosa sobie sprawiłaś? a mówiłam, że za friko dam :cool3:
No 58mm;) w końcu już zapomniałam, a Ty heliosa miałas? trochę boli brak AF'a no ale cóż :P
Tylko nie ogarniam tego pierścienia z cyframi "16 11 8 5,6... itd" http://foto.recenzja.pl/obrazy/Helios/hel_g.jpg te pierwsze do ostrosci, ale to? czy ustawie na 16 czy na 2, to przysłone mam 1.7 więc co to jest? :roll:

Posted

[quote name='darii_iia']Podoba mi się nowa szata bloga. :)
Nowy obiektyw fajne portrety robi i bokeh ładny. ;)
Doti. :loveu:
To miło mi :)
No czekam aż się zrobi znów fajna pogoda to się w końcu może pobawie i wyjdzie jakiś konkretny bokeh
tak to ona :eviltong::loveu:

Posted

[quote name='westie_justa']No 58mm;) w końcu już zapomniałam, a Ty heliosa miałas? trochę boli brak AF'a no ale cóż :P
Tylko nie ogarniam tego pierścienia z cyframi "16 11 8 5,6... itd" http://foto.recenzja.pl/obrazy/Helios/hel_g.jpg te pierwsze do ostrosci, ale to? czy ustawie na 16 czy na 2, to przysłone mam 1.7 więc co to jest? :roll:

tak, ja mam dwa heliosy. jeden właśnie 58, drugi 85 :)
to jest właśnie przysłona, skoro cały czas masz 1.7 to albo coś źle przekręcasz, albo coś Ci nie działa, bo to powinno normalnie zmieniać przysłonę. np w moim 85 jest coś zepsute i nie wystarczy samo przekręcenie, trzeba coś tam jeszcze zrobić, nie pamiętam w tej chwili jak go nie mam w rękach

Posted

[quote name='motyleqq']tak, ja mam dwa heliosy. jeden właśnie 58, drugi 85 :)
to jest właśnie przysłona, skoro cały czas masz 1.7 to albo coś źle przekręcasz, albo coś Ci nie działa, bo to powinno normalnie zmieniać przysłonę. np w moim 85 jest coś zepsute i nie wystarczy samo przekręcenie, trzeba coś tam jeszcze zrobić, nie pamiętam w tej chwili jak go nie mam w rękach[/QUOTE]
hmm to nie wiem, bo ile bym nie ustawiła czy 16 czy 2 to na wyswietlaczu mam 1.7 :roll:
[quote name='Lucky.']a ile dałaś za szkiełko razem z adapterem (?) ?[/QUOTE]
szkło 70zł i adapter chyba tez 70;)

Posted

[quote name='Aleksandra95']hej.;) jak wam agi idzie ?:cool3:[/QUOTE]

[quote name='Collie']Świetna ta koszulka, brawo :loveu:.
Ponawiam powyższe pytanie :eviltong:/[/QUOTE]
dzięki :)
jak to jak idzie? przecież w ogóle nie idzie, kiedy się nauczycie że nie ćwiczymy agi :eviltong:

Posted

[quote name='westie_justa']hmm to nie wiem, bo ile bym nie ustawiła czy 16 czy 2 to na wyswietlaczu mam 1.7 :roll:[/QUOTE]

no na wyświetlaczu, a różnica na zrobionym zdjęciu jest? może coś po prostu jest nie tak i nie pokazuje, ale przysłona się i tak zmienia. sprawdź :)

Posted

[quote name='motyleqq']no na wyświetlaczu, a różnica na zrobionym zdjęciu jest? może coś po prostu jest nie tak i nie pokazuje, ale przysłona się i tak zmienia. sprawdź :)
okey;)
[quote name='paulaa.']Tylko 140zł, za nowy obiektyw ? Tanio, nie słyszałam o heliosach. :smile:
bo to starsze obiektywy;)
[quote name='Aleksandra95']to nawet takiego domowego ? ;)
domowe.. hmm jedna hopka i nedzny slalom ktory jest krok w krok za reka, on jest wgl jakis zly. No ale agi to nazwac nie moge

Posted

Hejkaa :)
Zdjęcia coraz lepsze, ale nie podoba mi się jak zrobiłaś teraz główkę Doti. Kwestia gustu :)
Co tam słychać?

Posted

[quote name='westie_justa']

domowe.. hmm jedna hopka i nedzny slalom ktory jest krok w krok za reka, on jest wgl jakis zly. No ale agi to nazwac nie moge
[/QUOTE]
a jak uczysz Doti slalomu?

Posted

[quote name='westie_justa']
[/QUOTE]

A próbowałaś uczyć sposobem tunelowym ? ;)

Posted

[quote name='A&L']Hejkaa :)
Zdjęcia coraz lepsze, ale nie podoba mi się jak zrobiłaś teraz główkę Doti. Kwestia gustu :)
Co tam słychać?[/QUOTE]
A mi tam się podoba, bo nie lubie wielkich baniek;) a jak mi się uda to będzie miała całkiem wąską.
[quote name='lenka13']a jak uczysz Doti slalomu?[/QUOTE]

[quote name='darii_iia']A próbowałaś uczyć sposobem tunelowym ? ;)[/QUOTE]
ucze normalnie naprowadzając i ona robi to ładnie, ale sama nie przebiegnie tak żebym ja z boku tylko biegła. Tunelową nie uczyłam mam wbite tyczki wręcz 'na stałe' są sztywno w ziemi, poza tym jest tak mało miejsca że to wgl niema sensu.

Posted

A może metodą V? Tyczki byś tylko poprzechylała na boki, wiec dużo pracy to nie jest a wydaje mi się, że tak łatwiej niż naprowadzając, bo pokazujesz psu prostą drogę a ona sama musi troche pomyśleć :)