kaskaSz Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 http://img9.imageshack.us/img9/9559/dscf0328d.jpg to chyba wirtualny buziak dla Dominiki za tak cudowną fryzurę :D Naprawdę, nie mogę się napatrzeć, grzbiet świetny, przejście w firankę super, no i masz na krótko, tak jak chciałaś :) Quote
Yuveza Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 dziękujemy tak jest super! mi tez się bardzo podoba i jest na krótko:D Quote
Yuveza Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 U nas ok;) byłysmy na spacerku teraz siedzimy sobie w domku:D zabiorę się zaraz za nagłówek bo robię bloga o Dotce no i jak będę miała czas to zrobię Ci banerek;) Quote
Natalia&Cody Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 ja o Codym robiłam blog, ale teraz już mi się nie chce. :P no ja myśle, czekam z niecierpliwością. Jak chcesz to looknij do naszej galeri, wstawiłam nowe zdjęcia. :cool1: Quote
Pieseczkowo Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 A mnie miło słyszeć takie słowa o mojej pracy. Wiesz Kasiu ja się do przejśc czepnę ,ale jako,że bardziej zależało mi na tym by wyrwać jeszcze co miękke z boków tak więc one są bardziej takie robocze. Może następnym razem dłużej się nad tym posiedzi :) Mam nadzieję,że to się trochę utrzyma xD On jest dla mnie tak akurat-nie ma zerwanych do skóry(jak miewał moj pies jeszcze za nim sama się za niego nie wziełam) ani też nie ma zapuszczenia. Justyna wie jak to rwac paluszkami więc zawsze może sobie coś tam poderwać. Najważniejsze,że włosy są długie,proste i rewelacyjnie szorstkie! Buziaki dziewczyny :* Quote
taxelina Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 http://img101.imageshack.us/img101/5508/dscf0287w.jpg Ale wesola! Slicznie jej w nowej fryzurze! Quote
Yuveza Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 hehe też mi się bardzo podoba fryzurka:) dziękujemy Dominiczko :* Quote
Saththa Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 to chyba jezcze ja nie napisałam, ze jej ładnie :evil_lol: Quote
cocker_damian Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [quote name='westie_justa'] reszta jutro;) Te wszystkie foty to cudka :D Quote
Yuveza Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Saththa napisał(a):to chyba jezcze ja nie napisałam, ze jej ładnie :evil_lol: cocker_damian napisał(a):Te wszystkie foty to cudka :D Dotka dziękuje:) a fryzurka mi też się bardzo, bardzo podoba:D Quote
Vesper Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Misia&Ruby napisał(a):Bardzo ładna fryzurka! :D Tylko szyjka troszkę goła, ale to kwestia czasu :) Ogólnie to kawał dobrej roboty. Jeszcze, że strzyżenie westów do łatwych nie należy ;) Oj nie należy... Tym bardziej że westki są trymowane- usuwanie martwych włosów- bo same z siebie nie linieją (no, prawie nie linieją). A fryzurka fajniutka- Doti już wiosenna, a mój Pakuś ciągle chodzi zarośnięty. On strasznie nienawidzi nawet zwykłego czesania- jak tylko widzi że wyciągam szczotkę- ucieka... Ale jak idziemy do Pani Moniki- nasza znajoma fryzjerka Pakusiowa- u niej nie ma miejsca na fochy:nono: I już tak wypracowałyśmy metodę- po prostu zostawiam psa i idę do domu- a jak "mamusi" nie ma, Pakuś grzeczniutki stoi:diabloti:. Za to jak bym weszła- płacz, jakby nie wiadomo co mu robiono:evil_lol: Mały aktor... Justa, a jak idzie robienie toru? Może czegoś potrzebujesz- desek np? Mam rodziców w Wawrze- ojciec ma różne rzeczy w warsztacie- może coś by Ci się przydało... Pisz śmiało jakby co :) I odwiedż nas- dawno Ciebie nie było :(... Quote
Vesper Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Pieseczkowo napisał(a):Jestem w połowie samoukiem ,który wciąż się szkoli na własnym psie i pod okiem znajomej :) Mój westik ma zupelnie inna siersc niż Dota i troche to mi zawsze gorzej wychodzi a własnie dziś pierwszy raz byłam zadowolona :) Miejscami dla mnie trochę zrobiło się za krótko,ale Justyna tak woli a wiadomo,że za parę dni wszystko ładnie się wyrówna :) Hmmm... A na moim Pakusiu nie chciałabyś "popróbować"? Oczywiście jako groomer- nie mówię o bezpłatnej usłudze. Bardzo mi się podoba jak "zrobiłaś" Dotkę- Paco po zimie jest zarośnięty, sama wolę go nie ruszać- jeszcze z grzbietem daję sobie jako tako radę, za to boki... lepiej żebym ich nie dotykała. Paco ma niestety na skutek tego trochę nierówną sierść- na grzbiecie sztywną, ale boczki i firana już takie sztywne bardzo nie są- chociaż nie miękkie- i są proste. Gdybyś chciała zająć się moim pieskiem, pisz na pw, dogadamy szczegóły :) Quote
Guest papillonek Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Na życzenie jestem i ja ;) Prawdziwy west ciekawe na jak długo :) Co ile trzeba ją trymować? Quote
Vesper Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Normalnie, przy "wyprowadzonym" włosie, i lekkim podskubywaniu, trymuje się co jakieś 3 m-ce i jest OK. Zależy to też od rodzaju włosa- nie wszystkie westy mają sztywny włos- a im sztywniejszy, tym "lepszy"- tzn mniej przy nich roboty, no i tak mówi wzorzec... Quote
Pieseczkowo Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 arielka186 napisał(a):Hmmm... A na moim Pakusiu nie chciałabyś "popróbować"? Oczywiście jako groomer- nie mówię o bezpłatnej usłudze. Bardzo mi się podoba jak "zrobiłaś" Dotkę- Paco po zimie jest zarośnięty, sama wolę go nie ruszać- jeszcze z grzbietem daję sobie jako tako radę, za to boki... lepiej żebym ich nie dotykała. Paco ma niestety na skutek tego trochę nierówną sierść- na grzbiecie sztywną, ale boczki i firana już takie sztywne bardzo nie są- chociaż nie miękkie- i są proste. Gdybyś chciała zająć się moim pieskiem, pisz na pw, dogadamy szczegóły :) Teraz niestety będzie trudno bo wyjeżdzam pod koniec czerwca i wracam w połowie lipca,ale jak byś kiedyś jeszcze chciała to mogę spróbować :) Quote
Pieseczkowo Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Przepraszam za kolejny post :) Najlepiej jak mają dośc sporo podszerstka i szczecine wtedy leci szybko xD Mój Kleks ma sama szczecine i praca jest straszna-przynajmniej dla mnie. Ciągle mi coś nie pasuje a w sumie jedyną metodą jest na dośc krótko czego ja nie lubię,ale już po mału mniej więcej dochodzę do efektu, który jestem w stanie zaakceptować :) Quote
Vesper Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Pieseczkowo napisał(a):Teraz niestety będzie trudno bo wyjeżdzam pod koniec czerwca i wracam w połowie lipca,ale jak byś kiedyś jeszcze chciała to mogę spróbować :) Jasne! To teraz zaprowadzę Paka tam gdzie zawsze, a następnym razem umówimy się :) To by było pewnie pod koniec wakacji- bo on co 2-3 m-ce musi zaliczyć porządne trymowanie- zaczęłam go skubać jako szczeniaka i mam efekty ;) Quote
Pieseczkowo Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Nie ma sprawy :) Czy wy jeździcie do Pani Moniki Krysiak może ? ;) Quote
Yuveza Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Ojojoj jaka dyskusja westikowa:D oczywiście nie mam nic przeciwko;) [quote name='papillonek']Na życzenie jestem i ja ;) Prawdziwy west ciekawe na jak długo :) Co ile trzeba ją trymować? dziękujemy i liczymy na częstsze odwiedzinki:p a Dotka teraz była po 4 mies. trymowana, ale pewnie byłaby wcześniej jeśli chodzi o głowę uszy, bo ja ją trochę skubałam i nie było barana:p a tak apropo's dziś dzień dziecka! i Dotucha dostała prezenciki:p a było to: paluszki wołowe takie suszone;) świńskie ucho, ogon wołowy taki dłuuugi i jeszcze 700g karmy Acana:D Dotuś bardzo zadowolona:) a to przysmaczki:eviltong: http://img705.imageshack.us/img705/8965/dscf0403n.jpg w zoologu widziałam też ładną obrożę (ach ten nałóg :evil_lol:) ale jadę w sobotę do warszawy to jeszcze tam coś zobaczę;) Quote
Guest papillonek Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 A ja się za siebie wstydzę ,bo dzisiaj byłam na psich zakupach i chociaż obiecałam sobie kupic acanę znów kupiłam royala ,bo była promocja 500 g +500 g gratis :) Tak wyszło ;) Quote
Qeeriefire Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Doti zapewne się ucieszyła :D papillonek jak się opłaca to sie kupuje :evil_lol: Quote
Yuveza Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 u mnie w zoologu też była promocja 500g + 500g RC 25zł ale wcześniej poczytałam o karmie i jakoś nie wyglądały obiecująco te opinie a tak Dotka dostała jeszcze przysmaki a nie samą karmę:) tak ucieszona bardzo:) ale pańcia jedzie w sobotę do Warszawy to jeszcze coś przywiezie:evil_lol: Quote
Recommended Posts