Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W Chorwacji macie świetną wystawę w Splicie, można tam za jednym zamachem zrobić Championat Chorwacji.
Ale też i konkurencja może być spora bo tam jest dużo niezłych hodowli.

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Ja chciałam się dopytać jak wyglądają wystawy w Atenach, może w tym roku uda mi się na jedną z nich wybrać. Jak wygląda organizacja i konkurencja :lol:. A jak sprawa wygląda z opłatami za wystawę oraz czy łatwo znaleść tam tani nocleg. Chodzi mi o wystawę w kwietniu.

Posted

Przede wszystkim, żeby zdobyć tytuł Championa Grecji trzeba mieć 3 CAC (na międzynarodowej CACIB) od 3 różnych sędziów. Nie ma wymogu odstępu czasu więc w Atenach możesz zdobyć 2 CACIB. Chyba, że zbierasz na Interchampiona, to wtedy wystarczy ci jedno CACIB z Grecji. Tutaj nie ma młodzieżowego championa i o CACIB można się ubiegać od grupy pośredniej (wiek 15-24 miesiące)
Z tego co wiem, to w kwietniu nie ma wystawy tylko:
1/ 27-28.03.2011 (2ΧCACIB) - PAIANIA (halowa) (grupa 9 tylko 27.03) - OPŁATA 35 EURO - zgłoszenia do 26 lutego. Na razie widzę zgłoszone 2 hawanki, sędziuje najlepszy grecki sędzia Kostopoulos
Ale odradzam - tam jest bardzo dużo ludzi i psów i panuje chaos.
2/ 14 & 15.05.2011 (2X CACIB) Maraton Land (15.05 - kwalifikacje na CRUFTS 2012)
3/ 26.06.2011 CACIB - Maraton Land (wieczorna)
4/ 15 & 16.10.2011 (2 XCACIB) Maraton Land

Ponieważ na stronie Związku Kynologicznego jeszcze nie ma informacji o następnych, wiec nie wiem ile wynosi opłata za nie. W Salonikach na krajowej było 30 euro, tam może być więcej ale nie sądzę, że powyżej 50 euro.

Maraton Land to wystawy pod gołym niebem - duża powierzchnia i lepsza organizacja. Ja myślę o tej kwietniowej chociaż my jeszcze wtedy będziemy w młodzieży, więc pojechalibyśmy tylko po zdobycie doświadczenia. Może wybierzemy się razem?

Jeśli chodzi o noclegi, to gdy zdecydujesz się na termin, to mogę Ci poszukać czegoś taniego. To jest poza Atenami, w Maratonie, więc nie powinno być drogo.

Posted

Na stronie FCI jest podane, że 02.04 jest wystawa w Atenach(przyznają CACIB). Choć muszę się zastanowić, jeśli miałabym, aż trzy razy jechać do Grecji to nie jestem tego taka pewna.

Posted

Monia85 napisał(a):
Na stronie FCI jest podane, że 02.04 jest wystawa w Atenach(przyznają CACIB). Choć muszę się zastanowić, jeśli miałabym, aż trzy razy jechać do Grecji to nie jestem tego taka pewna.

Ta chyba jest nieaktualna, bo nie ma jej na stronach organizacji kynologicznych, które je organizują.

• 4 weeks later...