Jump to content
Dogomania

SALSA - malutka amstaffka, zostaje na stałe w DT u Bulletów :))))

Recommended Posts

Posted

informuję, że u nas wszystko dobrze, choć ostatnio przeżyliśmy chwile grozy bo Salsa postanowiła utonąć i Kamil przeprowadził akcję ratunkową. Tak jak nie wchodziła do wody głębiej niż po kostki tak ostatnio rozpędziła się zrobiła susa i wpadła w wodę gdzie nie miała gruntu. na szczęście szybka reakcja Kamila spowodowała, że nawet nie odniosła jakiejś strasznej traumy, ale od tego czasu jest trzecią nogą Kamila (nie tylko cieniem) w ogóle się od niego nie odkleja.

Wczoraj dziewczynka wyjechała na noc na działkę do mojego teścia. Przyzwyczajamy ją powoli do tego że będzie tam przez 2 tygodnie jak wyjedziemy na wakacje. Strasznie się denerwuję (chyba bardziej niż ona bo ona uwielbia teścia i działeczkę). Dzwonię do teścia co 10 minut i pytam czy wszystko w porządku, czy nie zdjął Salsie obroży z adresówką, wczoraj jęczałam żeby ją zamknął na nac w domu, żeby nie miała możliwości wyjść. Ja nie wiem jak ja zniosę rozstanie z gnojkami na 2 tygodnie wakacji Szczególnie że będą oddzielnie. Bulisław u Magdy (nikt inny nie zniósłby go przez 2 tygodnie) a Sals u teściów.

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A to Salsucha wymyśliła z tym pływaniem! Dobrze, że tylko tak to się skończyło.
No my też już za bardzo pola manewru z Miką nie mamy, już chyba była u wszystkich naszych znajomych na przechowaniu:D Najczęściej jest u mojej siostry, ale ona też już zapowiedziała, że w wakacje jej nie weźmie, więc chyba zostaje hotel. Macie jakiś godny polecenia??

Posted

Poproś Kamila żeby pożyczył z Karate jakieś ochraniacze na nogi i korpus, o suspensorze nie wspomnę:diabloti:, bo jak wrócicie to aż boli jak sobie wyobrażę radość Bulleta :cool3:

Posted

ELMIKA napisał(a):
No my też już za bardzo pola manewru z Miką nie mamy, już chyba była u wszystkich naszych znajomych na przechowaniu:D Najczęściej jest u mojej siostry, ale ona też już zapowiedziała, że w wakacje jej nie weźmie, więc chyba zostaje hotel. Macie jakiś godny polecenia??

ja osobiście nie wypróbowałam wielu hoteli i raczej nic nie polecę :/

Posted

njangu napisał(a):
Poproś Kamila żeby pożyczył z Karate jakieś ochraniacze na nogi i korpus, o suspensorze nie wspomnę:diabloti:, bo jak wrócicie to aż boli jak sobie wyobrażę radość Bulleta :cool3:

hahaha :) ja raczej obstawiam, że się obrazi. Już raz jak został u teściów na noc to nawet nie chciał się z nami przywitać. Za to na Salsę przydadzą się ochraniacze.

Wczoraj zabrałam ją od teścia. Jak mnie zobaczyła to przez 15 minut nie mogłam się ruszyć :D teść jeszcze bardziej zakochany w dziewczynce, nachwalić się jej nie może :)

Posted

ELMIKA napisał(a):

Tak, ale o miejsca ciężko - Hotel dla psów pod Radomiem u Magdy (Żmii) tam właśnie jedzie Bulisław.
Jest jeszcze hotel w Jabłonnie, zdaje się, że działa tam Fundacja Braci Mniejszych, osobiście nie znam ale słyszałam pochlebne słowa.

Posted

Aneczka&Sułtan napisał(a):
Tak, ale o miejsca ciężko - Hotel dla psów pod Radomiem u Magdy (Żmii) tam właśnie jedzie Bulisław.
Jest jeszcze hotel w Jabłonnie, zdaje się, że działa tam Fundacja Braci Mniejszych, osobiście nie znam ale słyszałam pochlebne słowa.

No wlaśnie też myślałam o tym hotelu Fundacji na Modlińskiej, tam chyba jest wolontariuszką lulka z dogo, muszę zasięgnąć opinii wobec tego.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

njangu napisał(a):
Nie chciałbym się znaleźć pomiędzy Anią, Kamilem, a Bulletem w momencie powitania po powrocie :D

hahaha :D :D już to sobie wyobrażam :D
Kurde, zapomniałam sobie zapisać kiedy wracają, ale kwiatki z Fąflem podlewamy :P

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
Kurde, zapomniałam sobie zapisać kiedy wracają
No właśnie, bo nie wiem kiedy kupować ochraniacze na piszczele, kolana, no i wiecie co....:mdrmed:

Posted

A może sąsiedzi nam dobrą pogodę przywiozą :cool3: Bo tu:
"Tylko zimno i pada i zimno i pada na to miejsce w środku Europy,
gdzie samochody są kradzione, a waluta to polski złoty"

Posted

njangu napisał(a):
A może sąsiedzi nam dobrą pogodę przywiozą :cool3: Bo tu:
"Tylko zimno i pada i zimno i pada na to miejsce w środku Europy,
gdzie samochody są kradzione, a waluta to polski złoty"

No całkiem możliwe, bo sąsiedzi właśnie w drodze do domu, a słonko wychodzi zza chmur :D Może przywiozą nam lepszą pogodę? :)