Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No sorry, sorry za ten drugi post ale on zupelnie czego innego dotyczy...:eviltong:
A wiec Toska (taka jamnikowata sowa (suczka)...;)) procz tego ze nie toleruje psow, to jeszcze mezczyzn.:shake: Zawsze jak z nia jestem na spacerze to musze ja uspokajac bo "klnie" do chlopakow jak oszalala.:shake: No i tak sobie pomyslalam ze moze wy wiecie jak temu zaradzic...;)
I ponownie przepraszam jak temat juz byl ale znalezc takiego ni moglam...:eviltong:

Posted

Poczytaj trochę o zobojętnianiu, nie akceptuj takich zachowań, przyzwyczajaj sunię do mężczyzn, al ena początku tak, żeby oni nie mieli w ogóle styczności z psem, ale aby dobrze się kojarzyli.

• 2 weeks later...
Posted

na poczatku musisz popracowac nad tym by sunia skupiała uwage na tobie , zajmie ci to jakis czas , nastepnie rusz w miejsce gdzie bedą ludzie , nagradzaj psa za obojetny stosunek do nich , potem popros jakiegos mezczyzne o to czy mozesz z nim pocwiczyc, najpierw przejdz sie z sunia w jakiejs odelgłosci , tak by nie zwrociła na niego uwagi -to ty musisz byc dla niej najciekawszą osobą :), potem zmniejszaj odległosci , nie zapominajac o nagradzaniu , nastepnie mozesz zatrzymac sie z sunia na chwile tuz koło mezczyzny:), jak zachowa spokój nagródz i odejsc a potem jeszcze sie z nia pobaw , pozniej mozesz poprosic znajomego zeby dał suni smakołyk kiedy bedzie blisko niego
oczywiscie cały ten proces potrwa dłuugo, sama miałam lekko podobny problem ze swoim psem ,
i pamietaj by zmieniac osoby które bedą ci pomagac by pies nie skojarzył swojego spokojnego zachowania z towarzystwem tej jednej osoby