ambicioso Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 No sorry, sorry za ten drugi post ale on zupelnie czego innego dotyczy...:eviltong: A wiec Toska (taka jamnikowata sowa (suczka)...;)) procz tego ze nie toleruje psow, to jeszcze mezczyzn.:shake: Zawsze jak z nia jestem na spacerze to musze ja uspokajac bo "klnie" do chlopakow jak oszalala.:shake: No i tak sobie pomyslalam ze moze wy wiecie jak temu zaradzic...;) I ponownie przepraszam jak temat juz byl ale znalezc takiego ni moglam...:eviltong: Quote
LadyS Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Poczytaj trochę o zobojętnianiu, nie akceptuj takich zachowań, przyzwyczajaj sunię do mężczyzn, al ena początku tak, żeby oni nie mieli w ogóle styczności z psem, ale aby dobrze się kojarzyli. Quote
annber Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 na poczatku musisz popracowac nad tym by sunia skupiała uwage na tobie , zajmie ci to jakis czas , nastepnie rusz w miejsce gdzie bedą ludzie , nagradzaj psa za obojetny stosunek do nich , potem popros jakiegos mezczyzne o to czy mozesz z nim pocwiczyc, najpierw przejdz sie z sunia w jakiejs odelgłosci , tak by nie zwrociła na niego uwagi -to ty musisz byc dla niej najciekawszą osobą :), potem zmniejszaj odległosci , nie zapominajac o nagradzaniu , nastepnie mozesz zatrzymac sie z sunia na chwile tuz koło mezczyzny:), jak zachowa spokój nagródz i odejsc a potem jeszcze sie z nia pobaw , pozniej mozesz poprosic znajomego zeby dał suni smakołyk kiedy bedzie blisko niego oczywiscie cały ten proces potrwa dłuugo, sama miałam lekko podobny problem ze swoim psem , i pamietaj by zmieniac osoby które bedą ci pomagac by pies nie skojarzył swojego spokojnego zachowania z towarzystwem tej jednej osoby Quote
Recommended Posts