Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taura napisał(a):
Ale słodkości! :loveu: Czemu ja tu wcześniej nie trafiłam? :mad:
Bo zle szukasz my tu sie szwedamy od tygodnia:laugh2_2::laugh2_2:
tylko ze sobie skaczemy w niej po róznych stronach

Posted

nathaniel napisał(a):
No to czekamy an fimliki szkoleniowe
i wiecej, więcej zdjęć!
Filmików raczej nie bedzie bo na szkoleniu jestem za bardzo zajeta psem i słuchaniem OPR-ów od szkoleniowca :p

Ostro i twardo trenujemy siad chodzenie przy nodze i zostań :razz::razz: Jak na takiego szkraba (ma 13tyg) to szybko i w miare dużo a szkolimy sie bez klikera itp nagroda ma być zabawa z psem jego ulubiona zabawka i juz dzis umie siedziec kolo mojej nogi mimo ze 3 m przed nim biega inny pies i sie bawi :roll:.

Mam nadzieje że powoli po pierwotnych problemach osiagniemy pełny sukces :multi:

Posted

No i zeby nie było pare fotek :cool3::cool3:

Border od dołu:

( moze w koncu co poniektórzy sie zorientuja że to jednak chłopak:razz:)

A ta minka mowi serio ja nic nie zrobiłem

A teraz oczy by chciały ale ciało nie może:

Posted

[quote name='kamila-dog']Chodzi mi dokladnie o Luize Kosnik,ja nie pamietam ulicy na ktorej ona mieszka ale wiem ze to sa takie bloki obok takiego malego supermarketu-tez nie pamietam jak sie nazywa,ale pamietam ze ona tam pracowala :razz:
W sumie Witosa jest nie male ale moze sie znacie :lol:[/QUOT

Ja znam jedna Luize nie wiem czy to ta ma rude wlosy i brazowe oczy ? i miala jamnika :(((

• A co do Akiego to mysmy sie bawili osobiscie :cool1: ma takie fajne klujace zabki :DD
    Madzia kolejny spacerek wspolny po moim powrocie? czyli pon :>?

• Posted

diabelkowa napisał(a):
    [quote name='kamila-dog']Chodzi mi dokladnie o Luize Kosnik,ja nie pamietam ulicy na ktorej ona mieszka ale wiem ze to sa takie bloki obok takiego malego supermarketu-tez nie pamietam jak sie nazywa,ale pamietam ze ona tam pracowala :razz:
    W sumie Witosa jest nie male ale moze sie znacie :lol:[/QUOT

Ja znam jedna Luize nie wiem czy to ta ma rude wlosy i brazowe oczy ? i miala jamnika :(((

• A co do Akiego to mysmy sie bawili osobiscie :cool1: ma takie fajne klujace zabki :DD
    Madzia kolejny spacerek wspolny po moim powrocie? czyli pon :>?

• No moja Luiza miala rude(takie ciemne rude farbowane)wlosy i brazowe oczy i jeszcze piegi hehe i wogole to byla taka wariatka w pozytywnym znaczeniu :lol: i pamietam ze napewno miala psa jakiegos malego ale nie pamietam czy to byl jamnik.Kurcze,to chyba byl jamnik :roll: A skad ty ja znasz?

Posted

W poniedziałek raczej nie wypali bo idzemy na 3 szczepoienie a potem tydz kwarantanny (chyba ze mu skróce do 3 dni ;P)
    A umaszczenie ma piekne A co do komentarzy na ulicy "o jaki ładny kundelek i pani nawet nie wie jakie bydle z niego wyrośnie" kocham takie wypowiedzi:razz:

Posted

Madzika napisał(a):
    A umaszczenie ma piekne A co do komentarzy na ulicy "o jaki ładny kundelek i pani nawet nie wie jakie bydle z niego wyrośnie" kocham takie wypowiedzi:razz:

:stupid: :modla:

Posted

kamila-dog napisał(a):
    :stupid: :modla:
    No stwierdzenie i konkluzja :
    *border to rzadka rasa w Polse rozpoznaja ja nieliczni (narazie 2 z czego jeden był posiadaczem)
    *Aki sie zakamuflował przesunieta łata i brakiem strzałki:loveu:
    * rosnie bydle i co tydzień przybiera srednio 1 kg ( ma 13 tyg waży 9,4kg docelowo ma ważyc koło 20)

A niech ludzie mysla ze to kundelek bo kto chciałby takiego kundla jak można podkosic goldena albo yorka :cool3::cool3:

Posted

Madzika napisał(a):
    *border to rzadka rasa w Polse rozpoznaja ja nieliczni

No ale jest coraz baaardziej popularna :roll: Mam nadzieje że nie rozpowrzechni się tak jak huskie czy goldeny .... bo tak było by więcej pseudohodowli niż hodowli :roll:

Madzika napisał(a):
    *Aki sie zakamuflował przesunieta łata i brakiem strzałki:loveu:

Nie jest napisane we wzorcu jak ma być rozmieszczony biały ;)

Madzika napisał(a):
    A niech ludzie mysla ze to kundelek bo kto chciałby takiego kundla jak można podkosic goldena albo yorka :cool3::cool3:

Długo tak nie pomyslą :p Bo jak ktoś się odrobine zna na psach to po oczkach zobaczy że rasowy a nie jakiś jamnik :cool1: A jak będzie już duża to nawet tym co się nie znają to kopara opadnie bo będzie bystra :multi: Jak każdy BC :multi: :cool3:

Pozdrawiam i czekam na więcej fot :loveu:

Posted

Owszem u borderów nie ma w wzorcu opisu rozmieszczenia umaszczenia ale jest taki standart do ktorego duzo hodowców dazy czytaj kryza i strzałka:cool3::cool3:

Ja mam nadzieje ze bordery nie beda popularne a jak z kims gadam i jest b dociekliwy to w koncu mowie co to za rasa i..... odradzam mowie ze diabel wcielony i b duzo ruchu itp itd (koloryzuje) i na ludzi to działa:diabloti::diabloti:

Ps po oczach Nigdy nie poznasz rasowości psa. A ze to nie jamnik to juz widac:razz::razz::razz: bo ciut za duzy chyba ze mnie oszukali i to jakas odmiana jamnika:mad:

Posted

hasło dnia :pani piesek jakis dziwny jest jakos super szybko rośnie:razz::razz::razz:

chyba musze złozyc reklamacje bo jakos okres szczeniecy niesamowicie szybko mija:shake::shake:

Posted

nathaniel napisał(a):
    Cooo?
    Jess po oczach widac że pie sjest rasowy?
    Wymiękam :evil_lol:

Pisz powoli bo za literke i tak nikt ci nie płaci :diabloti:

Z oczkami to była przenośnia ;) Chodzi że wystarczy spojrzeć na psa rasowego później na rasopodobnego i chyba widać róźnice :diabloti: Bo jak wy niewidzicie to okularki zalecam :roll: A ja tam zawsze w rasowym psie (nie jakimś yorku czy innym małym stworzeniu) widze w oczkach inteligencje :roll: Np. moja Boogie ma takie oczy że baardzo budzą zainteresowanie wile osób mówi że ma oczyska jak człowiek :lol: Lekka przesada bo wiadomo że ludzie mają inne oczy ale niektórzy tak komentują i to ich zdanie ;)

Co do maści nie jest pisane tylko pani Ewa z NNL mówi że jak natrafią się na wystawie dwa idealne pieski a jeden będzie miał tylko pół kołnierza to ten z całym kołnierzykiem ma 80% szans na wygraną :roll: Ale to zależy wtedy od sendzi :cool1:

A gdzie nowe zdjęcia :p Chce widzieć jaki jest duży :mad: Może tak zdjęcie w pozycji wystawowej :cool3: :multi: :cool3:

Posted

Zdziwiłam się mocno i tak napisałam.
    W psich oczach widac inteligencje , ale żeby od razu rasowość psa?
    Po ogólnym wyglądzie i owszem można to wywnioskować, ale po samych oczach?

Bo jak wy niewidzicie to okularki zalecam :roll: A ja tam zawsze w rasowym psie (nie jakimś yorku czy innym małym stworzeniu) widze w oczkach inteligencje :roll:

Dziękuję za troskę okulary już noszę.
    Czyli co york to nie pies? Nie może być inteligentny?

Posted

nathaniel o gustach się niedyskutuje ;)
    York też pies może być inteligentny owszem :roll: Ale dla mnie najleprzy pies to taki który się kojarzy do pracy, jakiś pastuch, obronny, do agility gdzie pokona wysokie przeszkody :roll: Mnie nie zachwycają pieski do kostek :diabloti: Ale to nieznaczy że innych nie. Nie wszystko musi mi się podobać .....:p Border to dla mnie fascynujący psiak iż potrafi być mądrzejszy niż się wydaje .... potrafi zadziwić :loveu: Ma to coś :loveu: Tak samo jak patrze na Akira to ... :modla::mdleje: :modla: A jak patrze na pinczerka nie mam tego czegoś ;) Tak samo rasowy pies ma takie oczy co wciągają i jak się na niego patrzy na pysk to.... :loveu: Moją uwage zawsze przykówją oczy może dlatego że BC mają hipnotyzujący wzrok :modla: Nikogo nie chciałam urazić tym postem a szczególnie właścicieli yorków :p Bo to są ładne psy ale mi niewystarczył by york ;)