Madzika Posted August 3, 2006 Author Posted August 3, 2006 to sie nazywa forma grzecznościowa:cool3::cool3: atk btw to my sie i tak widzimy w poniedziałek na 3 szczepienie:roll: (chyba :eviltong:) Quote
aburkowa Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 A to ten paskudnik:lol: Już mi sie te Tomkowe psiaki mylą, dawno przestałam kontrolować ile ich ma i poznaję tylko niektóre:evil_lol: Zapraszamy Quote
Paskuda_Bandzior Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Madzika napisał(a): A tu Aki kosmita:crazyeye: hehe... wygląda jak ałabaj :cool3: Owcz. środkowo - azjatycki :P I więcej, więcej foteczek:loveu: Quote
Madzika Posted August 3, 2006 Author Posted August 3, 2006 Paskuda_Bandzior napisał(a): I więcej, więcej foteczek:loveu:Chcesz masz: Quote
Madzika Posted August 3, 2006 Author Posted August 3, 2006 Taura napisał(a):Ale słodkości! :loveu: Czemu ja tu wcześniej nie trafiłam? :mad: Bo zle szukasz my tu sie szwedamy od tygodnia:laugh2_2::laugh2_2: tylko ze sobie skaczemy w niej po róznych stronach Quote
Klaudia:-) Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Jakie cudne fotki i jak ten maluch szybko rośnie. Quote
nathaniel Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 No to czekamy an fimliki szkoleniowe i wiecej, więcej zdjęć! Quote
Paskuda_Bandzior Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Madzika napisał(a):Chcesz masz: Jak maskotka wygląda:loveu: Quote
Madzika Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 nathaniel napisał(a):No to czekamy an fimliki szkoleniowe i wiecej, więcej zdjęć! Filmików raczej nie bedzie bo na szkoleniu jestem za bardzo zajeta psem i słuchaniem OPR-ów od szkoleniowca :p Ostro i twardo trenujemy siad chodzenie przy nodze i zostań :razz::razz: Jak na takiego szkraba (ma 13tyg) to szybko i w miare dużo a szkolimy sie bez klikera itp nagroda ma być zabawa z psem jego ulubiona zabawka i juz dzis umie siedziec kolo mojej nogi mimo ze 3 m przed nim biega inny pies i sie bawi :roll:. Mam nadzieje że powoli po pierwotnych problemach osiagniemy pełny sukces :multi: Quote
Madzika Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 No i zeby nie było pare fotek :cool3::cool3: Border od dołu: ( moze w koncu co poniektórzy sie zorientuja że to jednak chłopak:razz:) A ta minka mowi serio ja nic nie zrobiłem A teraz oczy by chciały ale ciało nie może: Quote
diabelkowa Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [quote name='kamila-dog']Chodzi mi dokladnie o Luize Kosnik,ja nie pamietam ulicy na ktorej ona mieszka ale wiem ze to sa takie bloki obok takiego malego supermarketu-tez nie pamietam jak sie nazywa,ale pamietam ze ona tam pracowala :razz: W sumie Witosa jest nie male ale moze sie znacie :lol:[/QUOT Ja znam jedna Luize nie wiem czy to ta ma rude wlosy i brazowe oczy ? i miala jamnika :((( A co do Akiego to mysmy sie bawili osobiscie :cool1: ma takie fajne klujace zabki :DD Madzia kolejny spacerek wspolny po moim powrocie? czyli pon :>? Quote
Nanami Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Ale oryginaly chłopaczek, przynajmniej go nie pomyslisz z zadnym innym BC :razz: Niech rośnie zdrowo :loveu: Quote
Kamila Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 diabelkowa napisał(a):[quote name='kamila-dog']Chodzi mi dokladnie o Luize Kosnik,ja nie pamietam ulicy na ktorej ona mieszka ale wiem ze to sa takie bloki obok takiego malego supermarketu-tez nie pamietam jak sie nazywa,ale pamietam ze ona tam pracowala :razz: W sumie Witosa jest nie male ale moze sie znacie :lol:[/QUOT Ja znam jedna Luize nie wiem czy to ta ma rude wlosy i brazowe oczy ? i miala jamnika :((( A co do Akiego to mysmy sie bawili osobiscie :cool1: ma takie fajne klujace zabki :DD Madzia kolejny spacerek wspolny po moim powrocie? czyli pon :>? No moja Luiza miala rude(takie ciemne rude farbowane)wlosy i brazowe oczy i jeszcze piegi hehe i wogole to byla taka wariatka w pozytywnym znaczeniu :lol: i pamietam ze napewno miala psa jakiegos malego ale nie pamietam czy to byl jamnik.Kurcze,to chyba byl jamnik :roll: A skad ty ja znasz? Quote
Madzika Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 W poniedziałek raczej nie wypali bo idzemy na 3 szczepoienie a potem tydz kwarantanny (chyba ze mu skróce do 3 dni ;P) A umaszczenie ma piekne A co do komentarzy na ulicy "o jaki ładny kundelek i pani nawet nie wie jakie bydle z niego wyrośnie" kocham takie wypowiedzi:razz: Quote
Kamila Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Madzika napisał(a):A umaszczenie ma piekne A co do komentarzy na ulicy "o jaki ładny kundelek i pani nawet nie wie jakie bydle z niego wyrośnie" kocham takie wypowiedzi:razz: :stupid: :modla: Quote
Madzika Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 kamila-dog napisał(a)::stupid: :modla: No stwierdzenie i konkluzja : *border to rzadka rasa w Polse rozpoznaja ja nieliczni (narazie 2 z czego jeden był posiadaczem) *Aki sie zakamuflował przesunieta łata i brakiem strzałki:loveu: * rosnie bydle i co tydzień przybiera srednio 1 kg ( ma 13 tyg waży 9,4kg docelowo ma ważyc koło 20) A niech ludzie mysla ze to kundelek bo kto chciałby takiego kundla jak można podkosic goldena albo yorka :cool3::cool3: Quote
Jess Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Madzika napisał(a):*border to rzadka rasa w Polse rozpoznaja ja nieliczni No ale jest coraz baaardziej popularna :roll: Mam nadzieje że nie rozpowrzechni się tak jak huskie czy goldeny .... bo tak było by więcej pseudohodowli niż hodowli :roll: Madzika napisał(a):*Aki sie zakamuflował przesunieta łata i brakiem strzałki:loveu: Nie jest napisane we wzorcu jak ma być rozmieszczony biały ;) Madzika napisał(a):A niech ludzie mysla ze to kundelek bo kto chciałby takiego kundla jak można podkosic goldena albo yorka :cool3::cool3: Długo tak nie pomyslą :p Bo jak ktoś się odrobine zna na psach to po oczkach zobaczy że rasowy a nie jakiś jamnik :cool1: A jak będzie już duża to nawet tym co się nie znają to kopara opadnie bo będzie bystra :multi: Jak każdy BC :multi: :cool3: Pozdrawiam i czekam na więcej fot :loveu: Quote
Nanami Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Dokładnie, przeciez takich kundelków na pęczki pełno w schroniskach :eviltong: I oby bordery nigdy nie były modne! :cool1: Quote
nathaniel Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Cooo? Jess po oczach widac że pie sjest rasowy? Wymiękam :evil_lol: Quote
Madzika Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 Owszem u borderów nie ma w wzorcu opisu rozmieszczenia umaszczenia ale jest taki standart do ktorego duzo hodowców dazy czytaj kryza i strzałka:cool3::cool3: Ja mam nadzieje ze bordery nie beda popularne a jak z kims gadam i jest b dociekliwy to w koncu mowie co to za rasa i..... odradzam mowie ze diabel wcielony i b duzo ruchu itp itd (koloryzuje) i na ludzi to działa:diabloti::diabloti: Ps po oczach Nigdy nie poznasz rasowości psa. A ze to nie jamnik to juz widac:razz::razz::razz: bo ciut za duzy chyba ze mnie oszukali i to jakas odmiana jamnika:mad: Quote
Madzika Posted August 6, 2006 Author Posted August 6, 2006 hasło dnia :pani piesek jakis dziwny jest jakos super szybko rośnie:razz::razz::razz: chyba musze złozyc reklamacje bo jakos okres szczeniecy niesamowicie szybko mija:shake::shake: Quote
Jess Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 nathaniel napisał(a):Cooo? Jess po oczach widac że pie sjest rasowy? Wymiękam :evil_lol: Pisz powoli bo za literke i tak nikt ci nie płaci :diabloti: Z oczkami to była przenośnia ;) Chodzi że wystarczy spojrzeć na psa rasowego później na rasopodobnego i chyba widać róźnice :diabloti: Bo jak wy niewidzicie to okularki zalecam :roll: A ja tam zawsze w rasowym psie (nie jakimś yorku czy innym małym stworzeniu) widze w oczkach inteligencje :roll: Np. moja Boogie ma takie oczy że baardzo budzą zainteresowanie wile osób mówi że ma oczyska jak człowiek :lol: Lekka przesada bo wiadomo że ludzie mają inne oczy ale niektórzy tak komentują i to ich zdanie ;) Co do maści nie jest pisane tylko pani Ewa z NNL mówi że jak natrafią się na wystawie dwa idealne pieski a jeden będzie miał tylko pół kołnierza to ten z całym kołnierzykiem ma 80% szans na wygraną :roll: Ale to zależy wtedy od sendzi :cool1: A gdzie nowe zdjęcia :p Chce widzieć jaki jest duży :mad: Może tak zdjęcie w pozycji wystawowej :cool3: :multi: :cool3: Quote
nathaniel Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Zdziwiłam się mocno i tak napisałam. W psich oczach widac inteligencje , ale żeby od razu rasowość psa? Po ogólnym wyglądzie i owszem można to wywnioskować, ale po samych oczach? Bo jak wy niewidzicie to okularki zalecam :roll: A ja tam zawsze w rasowym psie (nie jakimś yorku czy innym małym stworzeniu) widze w oczkach inteligencje :roll: Dziękuję za troskę okulary już noszę. Czyli co york to nie pies? Nie może być inteligentny? Quote
Jess Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 nathaniel o gustach się niedyskutuje ;) York też pies może być inteligentny owszem :roll: Ale dla mnie najleprzy pies to taki który się kojarzy do pracy, jakiś pastuch, obronny, do agility gdzie pokona wysokie przeszkody :roll: Mnie nie zachwycają pieski do kostek :diabloti: Ale to nieznaczy że innych nie. Nie wszystko musi mi się podobać .....:p Border to dla mnie fascynujący psiak iż potrafi być mądrzejszy niż się wydaje .... potrafi zadziwić :loveu: Ma to coś :loveu: Tak samo jak patrze na Akira to ... :modla::mdleje: :modla: A jak patrze na pinczerka nie mam tego czegoś ;) Tak samo rasowy pies ma takie oczy co wciągają i jak się na niego patrzy na pysk to.... :loveu: Moją uwage zawsze przykówją oczy może dlatego że BC mają hipnotyzujący wzrok :modla: Nikogo nie chciałam urazić tym postem a szczególnie właścicieli yorków :p Bo to są ładne psy ale mi niewystarczył by york ;) Quote
Recommended Posts