Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i mineły juz trzy tygodnie odkąd moj dom wzbogacił sie o nowego domownika 8 tyg wówczas border collie. Nazywa sie Akira, jest to japońskie meskie imie i w tłumaczeniu znaczy inteligentny bądz piekno nocy, w domu wołamy go poprostu Aki:roll::roll: Pasuje mu najlepiej. Moge sie tylko podpisac pod tezą że border nie jest rasa dla każdego i decyzja o jego kupnie była przemyslana ale w sumie niczego nieżałuje i zrobiłabym drugi raz tak samo ^^

potem juz tylko rosnał i sie rozwijał:

Mam nadzieje ze i Wam sie podoba mój kundelek :p:p

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja droga piesek nie tylko ma rodowod ale pochodi tez ze sprawdzonej i znanej hodowli :cool3::cool3: Jak juz chciałam rasowca to tylko z papierkiem:lol:
A kundelek dlatego ze nikt go nie poznaje i wszyscy podziwiaja mojego kundelka z symetrycznymi skarpetami a ja ich nie oswiecam ze to rasa

A co do nozki on poprostu na nia polował i w końcu złapał:razz::razz:

Posted

Ten mały swistak na widok piłki noznej dostaje szały może byc jednoczesnie obronca i atakujacym w sumie w swoim krotkim u mnie zyciu wykońcył juz jedna piłke do nogi:mad::mad: Tempo to on ma ( czekam na promocje w hiper by kupic nowwą :p)

Posted

Powiem szczerze ze nie sadze aby na wystawach miał duze szanse gdyz nie ma on charakterystycznego umaszczenia czyli kryy i kołnierza ale charakterek typowo borderkowy:cool3::cool3::cool3:
Co do sportów bardziej mnie interesuje friesbee i flyball, a co do agility do diabe`l sam sobie w domu robi i na przykład ma juz cos ala tumel gdyz biega za rogowka gdzie sa rózne rzeczy (np materac z lezaka balkonowego ktory musi przeskoczyc) narazie jego glownym zadaniem jest rosnąc i sie rozwijac:roll::roll:

Posted

No to zycze sukcesów i zeby maluch dobrze sie rozwijał :razz:

Moja psina tez sie tarza po mokrej ziemi :D . Świetne zdjęcia, ja chce więcej :cool1: :mad: