Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 998
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sa nowe wpłaty dla Ząbka

Dzięki za przepisanie wątku, póki co zostanie nie zmieniony bo nie mam siły siedziec na kompie, jestem chora i cały dzień śpie

p.s Kasa za hotel dziś wpłacona

Posted

Mieliśmy tak piękne, ciepłe i słoneczne dni, że przepadłam w ogrodach. Ząbalek daje radę. Chyba wyczuwa nadchodzącą zimę, bo bardzo dużo zjada. Nie odejdzie od garnka, póki nie zje do końca. A jeszcze niedawno jadł aż się zapchał, przysiadł i potem usuwał się na bok. Teraz kończy na leżąco, ale zjada wszystko ;)
Wczoraj, w niedzielny poranek po pięknej ciepłej nocy znalazłam Ząbalka na kocyku śpiącego we własnej kupie. Cały zadek uświniony. Trzeba go było natrzeć żwirkiem, żeby qoopska się skruszyły, a potem umyć i wyczesać. I tak już chyba teraz będzie...Biedaczek nie nadąża za potrzebami swojego ciała. Ogólnie jest stabilnie - na ile może być. Tupa sobie Ząbi tu i tam, przytula się do mojej nogi, podszczekuje, kłapie pyskiem na widok wyciągniętej ręki. Ukradł mi chochelkę do nakładania jedzenia i poszedł z nią w kąt ;) Takie tam życie staruszka.

Posted

Ząb już zaniesiony na rękach - z lekką pomocą cienkich odnóży - do psiego pokoiku na spanie. Noce są chłodne, a on nie uznaje kocy w garażu, tylko leżałby na trawie. Żadnego rozsądku. Ostatnie dnie chodził sobie całkiem zgrabnie, za to Reksiowi spondyloza dokucza i teraz jego stawiam na łapy Naklofenem.

Posted

Ilekroć wchodzę ostatnimi czasy na wątek Ząbiego to strach mnie paraliżuje- czy jest czy zdecydował się już nas opuścić...
Czarodziejko, jeśli byłaby potrzebna jakaś ekstra pomoc dla naszego ulubieńca na leki to proszę daj znać- coś na szybko wymyślimy z Sonką.
Ząbalku trzymaj się pocieszna pokrako słodziutka, bo bez Ciebie ten świat będzie znacznie uboższy i smutniejszy.

Posted

Ząbalek ma się lepiej i jest stabilny. Zawsze mnie przestraszy, a potem heja 8) Dziękujemy za wsparcie. Jeżeli chodzi o leki, to potrzebuje suplementacji tej samej co reszta. Dzielę tu wszystkich wszystkim co mam. Co potrzebne? Karsivan, Canidryl lub zamienniki, Arthoflex, ArthoFos - cokolwiek na stawy. Jak możecie, to przyjmę, bo wszystko idzie mi w tempie przemysłowym. Kiedy się ogarnę wystawię bazarek z rzeczami od Ewy36, bo mam tu karton, w którym są fajne ciuchy i nawet ich jeszcze nie przeglądałam, bo nie mam w domu miejsca. Mam też kilka swoich rzeczy do wystawienia. Zbieramy wciąż na Zeel. Z bazaru z tztami uzbierało się bodajże 386 zł i to trzymam na ten cel.

Posted

Karsivan, Canidryl lub zamienniki, Arthoflex, ArthoFos- jak pojedziemy z Igorem na kontrolę to weźmiemy 2 pozycje. Jak juz bede w posiadaniu to dam znać.
Cmokam Cię Zombiaku:loveu::loveu::loveu:

P.S. jeśli by Cię to odciążyło to może z Sonką byśmy zrobiły ten bazarek z Twoimi fantami?

Posted

Dzięki!!! Ząbalek wyłyka wszystko łącznie z paznokciami i papierkami ;)

Tu codzienne włąsnoręczne śpiochów wyjmowanie.

I już chłopaczek schludnie wygląda.
Apetyt ma ostatnio smoczy, czyli idzie zima. Je do upadłego 2 x dziennie. W dzień mniej, na noc jak smok, chociaż widząc go nikt pewnie nie uwierzy. Cieszę się, że ma ochotę jeść, biega, podszczekuje, podgryza 8) A czasem przyjmuje filozoficzną skomplikowaną pełną zadumy pozę i siedzi w niej długo jak jogin ;)

Posted

Dziewczyny dziś/ jutro będę zmieniałam 1-szy post Ząbalka, w razie czego mówcie jak coś nie będzie Wam pasowało

Wujek & Ciocia dziękujemy za deklarację, te 15 zł to bardzo dużo dla Ząbka
Nie wiem czy ktoś przesłał Wam jego konto? Jeżeli nie to wysyłam ja
Dziękujemy bardzo:)