Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 998
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Czarodziejka']Na zdjęciu z Obornik to na pewno nie jest Ząbi. Brak rudych kropek nad oczętami i mordka nie w jego kształcie.[/QUOTE]
No właśnie tylko tych kropek mi brakowało i nie wiedziałam czy to nie siwizna. Uff...

[quote name='Iljova'] A tak wogóle to wyglądają jakby były w psim raju na ziemi :smile:[/QUOTE]
To samo pomyślałam, psi raj normalnie :loveu:

Posted

[quote name='Iljova']Kurcze, to on jest główno dowodzący? A tak wogóle to wyglądają jakby były w psim raju na ziemi :-)[/QUOTE]
Tak, tak :D- Ząbalek jest dowódcą stada:)

Posted

Dziękuję. Ząbi ma lepszy apetyt, tzn zjada już wszystko i nie wybrzydza. Ostatnio nawet nie muszę mu chleba dodawać. Zjada sam makaron i ryż, nawet marchewkę pokrojoną w plastry, a nie tartą jak zazwyczaj ;) Podczas mojej choroby była sucha karma, a zapas marchwi mi się zaczął psuć, więc oczyściłam, okroiłam i ugotowałam 2 kilo w plastrach. Wszystko zżarte - nie ostało się nic. Daję mu też większe porcje mięsa, a Julka nadal kanapki, które dzieli pomiędzy niego i Duka - kolejną lichotę.

Posted

Zdjęcie stada wilków genialne:) A Ząbalek chyba wreszcie szczęśliwy bo oczka pewne siebie i spokojne - Czarodziejko on znalazł u Ciebie swoje miejsce na ziemi! W tej wodzie to może on jakąś fizykoterapię przeprowadza - tzn. może chłodzi łapinki - pewnie bolące, biedaczek:/ Zastanawia mnie ile latorośl musi nosić kanapek do szkoły, żeby potem nakarmić szanownych państwa:)

Posted

Pieniądze doszły - dziękuję.
Ząbalek to dziwak. Włazi do wody i tak smętnie stoi zgarbiony, potem wyłązi i łazi wkoło domu schnąc przy okazji. Każdy lubi paprać się w błocie. Ostatnio Duke też chudzina przewracająca się i w dodatku ze skręconym łepkiem, wszedł do stawu i siedział cały ranek mocząc jedną łapę ;) Rafi ma tylko jedną z przodu i zakotwicza się na niej, a reszta na brzegu 8) Lubią to ;)

A kanapki robię jej dwie, tylko, że czasem nie zje ani jednej i dzieli na wybrane chudziny ;)

• 2 weeks later...
Posted

Ząbalek kochany zażywa słonka jak może. Gnie się w śrubkę, trąbkę i spiralkę i właśnie podczas jednego takiego wymyślnego skrętu dojrzałam u niego wielkie jaję!!!Czyżby 100% psa? Chociaż Carmen rujkowała ostatnio i Ząbi nie wykazywał żadnego zainteresowania.
Dziś czesałam sierściuchy, ale jak tu odmówić, kiedy torebka kostek wdzięcznie się pod szczotkę podkłada? Delikatnie go zczesałam, ryjek otworzył w literkę O i tak mu było dobrze...:) Kochany jest bardzo. Apetyt ma świetny, co prawda nie widać, aby w ogóle cokolwiek jadł. Taki asceta. Filozof stoik. Nic go raczej nie rusza. Ożywia się na widok mój i Julki. A kiedy wystawiam gary, to idzie jak czołg do pierwszej lepszej i wątłą klateczką pcha się na Szarika - sierściaste, grubachne, wielkie psisko, któe nie śmie kłapnąć zębami, bo byłby koniec. Panowie zatem dyplomatycznie powarkują ;) A dziś podczas wietrzenia i sprzątania Ząbalek wpakował się do domu i zwiedził wszystkie kąty.

Posted

KIlka dni temu rankiem przywieziono mi ratki z dzików. Jedna przypadła Ząbiemu ;)

Nosił ją i mamlał...

Dzień minął, a ratka wciąż w obrotach ;)

Umęczony jęzor sam już wypadał z papy, a ratka wciąż w pysku.

Wreszcie czas na drzemkę. Z rapetą w pysku ;)

Posted

Pilnie potrzebny jest ładny teks do ogłoszeń dla Ząbala.
Bużka dla Ząbalka i smacznego..!
Czarodziejko czy znajdziesz trochę czasu i coś o nim skrobniesz.
Ogłoszenia są b. ważne dla niego...
Ile on ma lat ?