Atomowka Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Czarodziejko muszę opłacic hotel Ząbka za kwiecień, podaj mi proszę na PW konto i kwotę. Quote
2010 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 :loveu:Super mordka...a te jego uszy ...istnie kosmiczne :lol: Fajne fotki...a jakie ładne ma futerko.. Quote
Atomowka Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 Czarodziejko proszę potwierdź czy kasa dotarła Quote
Czarodziejka Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Wpłata za kwiecień dotarła - dziękuję. Ząbi odczuwa jakąś dziwną potrzebę stania po kolana w moim oczku wodnym. Stoi i filozofuje. Wyłazi potem ociekający mułem. Zaczyna też już rządzić po swojemu - niejeden dostał w ucho pchając się do miski nie zauważając cienia jego wysokości ;) Ogólnie pomimo straszliwej chudości jest w dobrym stanie. Apetyt ma spory, dokarmiamy go w ciągu dnia, dodaję mu tłuste kawałeczki mięsa do posiłków. Idzie wszystko jak woda. Ale przynajmniej najada się do końca. Quote
wojtuś Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Odwiedzę Naszego Filozofa w pozycji kontrapostu gotyckiego;);) Piękne stadko:) Quote
Atomowka Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Wojtus dostałam dziś 10 zł od Ciebie deklaracji dla Ząbka, dzieki Quote
Iljova Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Ooo... Okazało się za mamy tu psiaka filozofa ;-) Ząbalek Ty slodki łobuziaku :-) Quote
wojtuś Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Iljova napisał(a):Ooo... Okazało się za mamy tu psiaka filozofa ;-) Ząbalek Ty slodki łobuziaku :-) Psiak Filozof - tak mi sie podoba:) patrzy - obserwuje, myśli - kontempluje, jednym słowem: Psiak "pracuje" ;);) Quote
Czarodziejka Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Ząbalek właśnie leży sobie przytulony do staruszki Fridy. Zrobiłam im słodkie zdjęcie z okna. Potem wkleję ;) Quote
Czarodziejka Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Iljova napisał(a):To czekam na te zdjęcia :-) Mówisz i masz ;) Quote
gazzy Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Boże, u Was taka piękna pogoda, a u mnie pada i pada :( Quote
bric-a-brac Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Właśnie zleciłam przelew za kwiecień. Trochę mnie nie było, ale widziałam pobieżnie sprawę poprzedniego DT... Smutne..... Quote
Czarodziejka Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Ząbalek wmłócił cały gar makaronu z wątróbkami na rosole. Zajarzyłam, jak sprawić by zjadał do końca - chleb! On musiał jadać chleb z czymś tam. Dodaję mu namoczony do jego porcji i zjada wszystko ze smakiem, nie przebiera i nie wyrzuca. Quote
Iljova Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Ale mu dobrze takie jedzenie wątróbki, rosół mmniam sama bym zjadła Quote
Czarodziejka Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Iljova napisał(a):Ale mu dobrze takie jedzenie wątróbki, rosół mmniam sama bym zjadła Odwiedź nas ,a miska zawsze dla gościa się znajdzie ;) Staruszki akurat wczoraj jadły wątróbkę, ale młodsze udka i szyje indycze, więc możesz się sklasyfikować wiekowo i dostaniesz zgodnie z przydziałem :D Quote
Iljova Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ;-) Tak, żeby było bliżej to przyjechałabym, ale tak to nie ma kiedy :( Ale żebyś kiedyś nie była zaskoczona jak wygospodaruje trochę czasu i kasy i przyjadę :-) Quote
Atomowka Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Dostałam wpłatę dla Ząbka 10 zł od Bric a brac dzieki Quote
Kalva Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Poszła deklaracja za kwiecień:) Czarodziejko, Ty naprawdę czarujesz :D widzę, że gusta Ząbalka są zaspokajane:) Tak się cieszę, że trafił do Ciebie z tamtej obory... od razu widać, że to inny pies, odzyskał radość życia i prawdziwy przystojniak z niego ;) a zdjęcia świetne! Ja jakiś czas temu też odkryłam sztuczkę z chlebem przypadkowo - mój Kruczek niejadek i chudzina ma dokładnie te same upodobania:) Quote
Czarodziejka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Ząbalek mnie rozczula, bo chodzi lichota zataczając się, a kiedy mnie widzi biegnie jak może i jeszcze popiskując warczy i obszczekuje innych ;) A jak się tuli :loveu: Wyczesałam biedaka bo tak się podstawiał, kiedy zczesywałam futrzaki, że musiałam miękką stroną ludzkiej szczotki z włosia, żeby mu kośća nie naruszyć. A jak siedział kochany - jak na egzaminie ;) Dziś dostałam przesyłkę od Katarzyny09, a w niej same pyszności - pałeczki smakowe i kabanosiki. Ząbi wmłócił przydział i chapnął mnie w palec, bo się pomylił :mad: Zresztą my już wiemy, że lepiej nie podchodzić do niego z wyciągniętą ręką, bo zawsze chwyci z nadzieją, że dają jeść. Na wadze niestety nie przybiera, ale je sporo i karmię go tłuściej. Tyle tylko mogę dla niego zrobić. Aż żałość bierze kiedy patrzę na moje tłuściochy i ten cień, ale cóż. Najważniejsze, że ma siłę i bardzo dużo sobie chodzi, czasem kilka razy okrąża dom, czasem biegnie i obszczekuje młodych, kiedy się bawią. No i warczy na prawo i lewo, potrafi kłapnąć zębami, gdy ktoś jest za blisko gara albo mnie, kiedy jest właśnie przytulany. Żyje sobie w stadku i czuje się tu ważny chociaż moja kocica mogłaby go z łatwością jedną łapą przewrócić ;) Quote
Iljova Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Hei Ząbalku :-) Tobie to dobrze teraz, ale tak powinno być zasługujesz na to :-) Quote
RenW Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Ząbal poniewierany całe życie, musi podreperować swoje ego..:):) Quote
Atomowka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Mamy wpłatę od Kalvy 10 zł dziękuje Quote
Recommended Posts