Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 998
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpłata za kwiecień dotarła - dziękuję.
Ząbi odczuwa jakąś dziwną potrzebę stania po kolana w moim oczku wodnym. Stoi i filozofuje. Wyłazi potem ociekający mułem. Zaczyna też już rządzić po swojemu - niejeden dostał w ucho pchając się do miski nie zauważając cienia jego wysokości ;)
Ogólnie pomimo straszliwej chudości jest w dobrym stanie. Apetyt ma spory, dokarmiamy go w ciągu dnia, dodaję mu tłuste kawałeczki mięsa do posiłków. Idzie wszystko jak woda. Ale przynajmniej najada się do końca.

Posted

Iljova napisał(a):
Ooo... Okazało się za mamy tu psiaka filozofa ;-)
Ząbalek Ty slodki łobuziaku :-)

Psiak Filozof - tak mi sie podoba:)
patrzy - obserwuje,
myśli - kontempluje,
jednym słowem:
Psiak "pracuje" ;);)

Posted

Ząbalek wmłócił cały gar makaronu z wątróbkami na rosole. Zajarzyłam, jak sprawić by zjadał do końca - chleb! On musiał jadać chleb z czymś tam. Dodaję mu namoczony do jego porcji i zjada wszystko ze smakiem, nie przebiera i nie wyrzuca.

Posted

Iljova napisał(a):
Ale mu dobrze takie jedzenie wątróbki, rosół mmniam sama bym zjadła

Odwiedź nas ,a miska zawsze dla gościa się znajdzie ;)
Staruszki akurat wczoraj jadły wątróbkę, ale młodsze udka i szyje indycze, więc możesz się sklasyfikować wiekowo i dostaniesz zgodnie z przydziałem :D

Posted

;-) Tak, żeby było bliżej to przyjechałabym, ale tak to nie ma kiedy :(
Ale żebyś kiedyś nie była zaskoczona jak wygospodaruje trochę czasu i kasy i przyjadę :-)

Posted

Poszła deklaracja za kwiecień:) Czarodziejko, Ty naprawdę czarujesz :D widzę, że gusta Ząbalka są zaspokajane:) Tak się cieszę, że trafił do Ciebie z tamtej obory... od razu widać, że to inny pies, odzyskał radość życia i prawdziwy przystojniak z niego ;) a zdjęcia świetne! Ja jakiś czas temu też odkryłam sztuczkę z chlebem przypadkowo - mój Kruczek niejadek i chudzina ma dokładnie te same upodobania:)

Posted

Ząbalek mnie rozczula, bo chodzi lichota zataczając się, a kiedy mnie widzi biegnie jak może i jeszcze popiskując warczy i obszczekuje innych ;) A jak się tuli :loveu:
Wyczesałam biedaka bo tak się podstawiał, kiedy zczesywałam futrzaki, że musiałam miękką stroną ludzkiej szczotki z włosia, żeby mu kośća nie naruszyć. A jak siedział kochany - jak na egzaminie ;)
Dziś dostałam przesyłkę od Katarzyny09, a w niej same pyszności - pałeczki smakowe i kabanosiki. Ząbi wmłócił przydział i chapnął mnie w palec, bo się pomylił :mad: Zresztą my już wiemy, że lepiej nie podchodzić do niego z wyciągniętą ręką, bo zawsze chwyci z nadzieją, że dają jeść.
Na wadze niestety nie przybiera, ale je sporo i karmię go tłuściej. Tyle tylko mogę dla niego zrobić. Aż żałość bierze kiedy patrzę na moje tłuściochy i ten cień, ale cóż. Najważniejsze, że ma siłę i bardzo dużo sobie chodzi, czasem kilka razy okrąża dom, czasem biegnie i obszczekuje młodych, kiedy się bawią. No i warczy na prawo i lewo, potrafi kłapnąć zębami, gdy ktoś jest za blisko gara albo mnie, kiedy jest właśnie przytulany. Żyje sobie w stadku i czuje się tu ważny chociaż moja kocica mogłaby go z łatwością jedną łapą przewrócić ;)