Czarodziejka Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Ząb otrzymał pakunek z ręcznikami od swojej dobrodziejki - pani Eli ;) Bardzo dziękuję! Może teraz lać, chociaż wolałabym, by wychodził pod krzaczek. Po wczorajszej sutej kolacji zaprowadziłam go na posłanko do pomieszczenia i tam sobie przespał nockę. Było ciepło i reszta spała na zewnątrz, ale nasz sierot już się na takie eksperymenty nie kwalifikuje. Quote
Atomowka Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Czarodziejko zapłaciła dzis za hotelik i za leczenie razem 386 zł Przepraszamy najmocniej za tą drobną obsuwę Quote
Czarodziejka Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Atomówko, dziękuję, że zapłaciła ;) :D Nie ma to, jak kresowa gwara. Ząbal zdecydowanie przybiera na wadze! Je długo i aż padnie, ale gar jest prawie do czysta wylizany, a na nosie zawsze ma piramidę z resztek i trzeba wytrzeć, bo przecież sobie nie obliże. Ząb nie myśli o tak przyziemnych sprawach, jak brudny nochal. Po kolacji ma chwilkę na oblucję i jazda do spania. Buntuje się, zapiera tymi chudymi witkami, ale udaje mi się go zanieść, wytrzeć i ułożyć do snu. Dziś spał z Szarikiem. Reszta w popłochu uciekła, żeby nie zostać tam na noc. Grubas Szarik rozwalił się na jednym z legowisk i ekspresowo zasnął, żeby mi do głowy nie przyszło, żeby go wyprowadzić ;) Quote
Lumix Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Napisz proszę Czarodziejko czy przyszła druga paczka. Quote
Czarodziejka Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Lumix, przyszła - bardzo dziękuję! Strzykawki i igły dziś się bardzo przydały, bo starałam się ulżyć Kronosowi...Niestety odszedł. Ząbalek stabilny i z bardzo dobrym apetytem. Quote
Agata69 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Nie mam czasu na czytanie całego watku, ale poczytałam parę ostatnich stron. Piekne miejsce stworzyłaś Czarodziejko. Czy potrzebne ci są stare ręczniki, kołdry? Mogłabym pozbierać dla ciebie, bo ludzie często mi oferuja, a ja nie uzywam... Quote
Czarodziejka Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Zbieraj Agato, zbieraj. Wszystko tu się przydaje ;) Dziękuję pięknie! Ząbalek wypuszczony na piękny słoneczny poranek. Spał z Sako w psiej sypialce. Obaj panowie honorowo się zanieczyścili. Sako udawał, że to nie jego, a Ząb starym zwyczajem uwalił się w końcowym produkcie swego osobistego układu pokarmowego. Quote
agat21 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='Atomowka']Post rozliczeniowy [P A Ź D Z I E R N I K wpływy 5.10 Alla Chrzanowska 20 zł 5.10 wujek &ciocia 15 zł 10.10 wojtuś 10 zł 10.10 wujek& ciocia 15 zł 21.10 100 zł p. Ela 21.10 bazarek Ick 360 zł wydatki 21.10 opłata za hotelik do 31.10 300 zł 21.10 opłata za leczenie Ząbka 86 zł Na koncie Ząbalka na dzień 21.10 mamy 334zł kochani, ja w kwestii formalnej - 11 października zrobiłam wpłatę na Ząbalka, na konto, to co zawsze. Nie dotarła?? Quote
Atomowka Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Agata dotarła faktycznie, nie wiem czemu ją przeoczyłam pewnie dlatego,że tego dnia i następnego miałam sporo wpłat ogólnie z bazarków i na inne psiaki Dobrze że pilnujesz, już wpisałam Dziś dotarła wpłata od Kami 23 Quote
agat21 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 dzisiaj wpłaciłam za listopad na jaki adres ewentualnie ręczniki przesłać? Quote
Alla Chrzanowska Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Ja również w związku z wyjazdem już zrobiłam przelew za listopad Quote
Czarodziejka Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Ząbalek przed Świętem Zmarłych zaplanował sobie chyba wycieczkę za Tęczowy Most. Najpierw siusiak mu cakowicie wypadł z moszny i snuł się z nim jak ostatnie nieszczęście, a że flejtuch jest i filozof, to gdzie przysiadł i się zamyślił, tam siusiakiem wszystkie brudy zamiótł. Żeby nie było zakażenia co jakiś czas mu to prącie przemywałam i wpychałam z powrotem do moszny. Za chwilę wisiało jeszcze dłuższe. A w końcu siusiak się wciągnął, a Ząbalek się rozłożył. Nagle przestał wstawać. Nie przyszedł nawet na karmienie, chociaż zawsze był pierwszy. Nie mógł się podnieść. Masowałam go i rozchadzałam trzymając go między nogami. Ciągnął łapy i się chwiał, ale wreszcie zaskoczył. Dostał Encorton przez kilka dni i witaminę C z glukozą. Apetytu nie stracił. Teraz jest już stabilny i chodzi, jak należy, ale nastraszył mnie nieźle. Siedziałam przy nim, masowałam, głaskałam, przemawiałam, okrywałam kocami, a nad ranem wszystko obs*ane, koce porozwłóczone, wysypane śmieci z wora i w progu senny Ząb. Czyli znaczy będzie jeszcze żył. Mam piękne zdjęcia sprzed incydentu, muszę je zładować ;) Mam teraz problem z Morisem, któremu wypadł kieł. Jutro będą wetki. Quote
bric-a-brac Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Widzisz Ząbalku, kto by się Tobą tak opiekował na stare lata? To nie takie łatwe, odpuść Czarodziejce chociaż z tymi kupami wszędzie ;) Quote
Atomowka Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Ząbek chyba lubi sobie takie żarty robić, przecież to nie pierwszy raz jak Nas tak oszukuje Czarodziejka przesyłam kasę za ten msc i Quote
docha Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Czarodziejka napisał(a): a że flejtuch jest i filozof, to gdzie przysiadł i się zamyślił, tam siusiakiem wszystkie brudy zamiótł. ...a kto by się na starość takimi sprawami przejmował ;) Quote
Czarodziejka Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 docha napisał(a):...a kto by się na starość takimi sprawami przejmował ;) Mój, proszę ja ciebie, podupadający image moralny. Moje dziecko w szkole powiedziało, że mama nie odwozi jej rano do szkoły, bo do późna obciągała Ząbalkowi wypadający siusiak 8) I teraz odsypia 8) Quote
bric-a-brac Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Czarodziejka napisał(a): Moje dziecko w szkole powiedziało, że mama nie odwozi jej rano do szkoły, bo do późna obciągała Ząbalkowi wypadający siusiak 8) I teraz odsypia 8) Zaraz będziesz mieć na głowie zaniepokojonego pedagoga :roflt: Quote
2010 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Co z Ząbalkiem? Czy wstaje i chodzi i ma apetyt? Jak on się załatwia? Czy ma jakieś odleżyny? Czy weterynarz go ogładał?pozdrawiam Quote
Czarodziejka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Ick, jakie odleżyny? Ząbalek? Chodzi, biega, podbiega na swoich pajęczych łapkach, apetyt bez zmian. Wszystko w normie. Szkieletorek jest w dobrym stanie. Śpi w psiej sypialce, a rano go wypuszczamy na słonko. Jedyna niefajna sprawa, to kupy na kocach - rozdeptane i poroznoszone, czasem i on w nich uświniony oraz nietrzymanie moczu - idzie i leje pod siebie, ale taki już był i raczej pozostanie. Quote
2010 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Czyli wrócił do normy?Jest stabilny i chodzi ? A dostaje nadal Encorton i witaminę C z glukozą? A załatwia się pod siebie to znaczy na dworze ?Czy na posłaniu..?pozdrawiam Quote
Czarodziejka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Ząbal wysiadł na jakieś 2-3 dni. Dostawał Encorton, witC z glukozą, do tego Movalis pół tabletki i suplementy na stawy. Myślę, że miał jakiegoś jesiennego doła i spadek formy,ale w jego przypadku byłam przygotowana na najgorsze. Ząb jednak przeży, a Moris umarł mi dziś na rękach..Prawdopodobnie nowotwór, bo wysiadły mu nagle prawie wszystkie narządy wewnętrzne, a wyniki krwi miał tragiczne. Wyglądał do końca kwitnąco i pięknie....:( Załatwia się pod siebie - chodząc, leżąc, jedząc - jak go zmoże. Quote
BERKANO Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 A zleciało się na Twoją głowę zaniepokojone ciało nauczycielskie z wszelkiej maści ciałami kuratorskimi i etc- etery w związku z niemoralnym prowadzeniem Zabalka:evil_lol: Quote
wujek & ciocia Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 wpłata DS za listopad wyszła, pzdr :) Quote
BERKANO Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 BERKANO napisał(a):A zleciało się na Twoją głowę zaniepokojone ciało nauczycielskie z wszelkiej maści ciałami kuratorskimi i etc- etery w związku z niemoralnym prowadzeniem Zabalka:evil_lol: a o co mi w tym poście chodziło to kompletnie nie wiem... hmmmm... mogę jedynie wyrazić skruchę za ten bezsens ;-) Quote
Recommended Posts