Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem, ile ma lat nasz Ząbi...W karcie badań nie ma wpisu, a w książeczce ma rok urodzenia 2002, do tego imię Pedro...Arktyka powiedziała, że tak faktycznie miał na imię.

Jest żarłocznym szkieletorkiem z bardzo dobrym apetytem. Zdaniem wetek bez szans na przyrost masy jednak...Dopiero doczytałam, że to ty Atomówko znasz go od zarania i wyprowadzałaś go nawert na spacerki.

• Replies 998
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No coś Ty to nie ja, wątek jest tylko przepisany, to Gazzy zna Ząbka osobiście ale ona się ulotniła więc ja wątek przejęłam,żeby go doprowadzić o porządku
Zrobiłam aktualizację 1-szego postu żeby w razie czego nowi wiedzieli co i jak z psem
Do tej pory wyglądało to tak że pies jest ciągle w schronie, a nie każdemu chce cię czytać 40 stron,żeby mieć jakieś nowe info
Ponadto wątki prowadzone na bieżąco lepiej się czyta i moim zdaniem ludzi chętniej pomagają wtedy

Posted

Czarodziejka to ja mam to wpłacić? Te 86 zł bo jakoś nie skumałam?
Za hotelik trzeba opcić chłopakowi pobyt, ale czy możesz trochę poczekać? Czekamy na wpływ gotówki z bazarku

Posted

Berkano przysłała nam Arthrofos, więc Ząbi też dostaje swoją pigułkę. Dziękuję serdecznie!
Martwię się chłodami, bo jest to bohater niereformowalny, nieprzystawalny i nonkomfomista. Żadna forma narzucenia jakiegokolwiek porządku mu nie pasuje. Zamykam go na noc w pomieszczeniu. Ma tam posłanko, które przez noc obsiura, zostawi w nim kupę i jeszcze poroznosi wszystko dookoła. Obok śpi Reksio - nawet nosa spod koca nie wyściubi przez noc.
Dziękuję Alli Chrzanowskiej za kolejne kołderki, koce i podusie. Przydają się bardzo. Szkoda, że część z nich ma taki krótki żywot ;)
No ale większość służy dłużej. Jeżeli macie jakieś stare kołderki, kocyki, prześcieradła i ręczniki, to chętnie przygarne. Ząbalkowi trzeba często zmieniać, bo siura pod siebie, a kupę, jak wspomniałam, czaem uda mi się złapać na łopatę w locie ;)

Posted

a ja się spóźnię niestety z deklaracją przez niewypłacalnego pracodawcę:/ ale za to jak się odbiję to dołożę więcej dla Ząbalka kochanego i rozpytuję o kocyki!

Posted

Za kocyki będę bardzo wdzięczna i za stare ręczniki też :)
Ząb już siłą zaprowadzony do spania. Pół dnia przesiedział w pomieszczeniu, bo mżyło, a on rano rozłożył się na środku trawnika i zamierzał nasiąknąć. Musiał więc niestety znów wracać do swojego legowiska, a na pewno wolałby snuć się po ogrodzie, a potem ułożyć na deszczu. Wytarłam go, owinęłam kocami i ułożyłam do spania przy dźwięku jego kłapiącego pyska, bo wcale mu się to nie podobało. Martwi mnie Ząbalek, bo taki niezaradny. Jedynie apetyt ma dobry i chętnie zjada wszystko. Najgorsze jest to podsikiwanie - posłanko trzeba zmieniać, wietrzyć i przepierać. Tymczasem ma jeszcze w co siurać, chociaż powiem szczerze, że myślałam już o pampersie z dziurą na ogon - na noc ;)

Posted

[quote name='rencia42']Myślę ze to nie byłby taki zły pomysł ten pampers[/QUOTE]

To całkiem dobry pomysł, tylko niewiadomo co Ząbalek na to powie ;-)moglabys spróbować Czarodziejko :) może akurat nie będzie miał nic przeciwko temu ;-)

Posted

Przed chwilką rozmawiałam z główną sponsorką Ząbalka - panią Elą ze Szczecinka. Jest zaniepokojona tym, że pomimo jej stałych wpłat od początku pobytu Ząbala w domach tymczasowych nie są one księgowane na wątku. Proszę o wyjaśnienie i ewentualne zedytowanie postu rozliczeniowego. Wiem, że był bałagan w związku ze zmianą prowadzącej, ale wpłaty i trzeba to uporządkować.
Ja potwierdzam, że Ząbi ma regularnie opłacany pobyt i jedyna zaległość, to wspomniany wyżej zbiorczy koszt leczenia ;)

Posted

Z tego co patrzyłam na rozliczenia od Pani sponsorki są wpłaty, nie ma teraźniejszej październikowej ale jak z Panią rozmawiałam jeszcze za ten msc nie ma wpłaty więc wszystko jest ok. Przy każdej wpłacie Pani dostaje ode mnie potwierdzenie że wpłata dotarła. Zedytowała post rozliczeniowy, na dzień dzisiejszy ( jest to kwota ogólna bez wpłat bazarkowych )

Posted

pieluchy pampersy to troszkę "śliski" pomysł- wiem z doświadczenia przy moim 16- letnim Teodorku. TEo raz skorzystał z mojej chwilowej nieuwagi i rozszarpał z wściekłością pieluchę i chciał ją zjeść. I gdybym nie zareagowała w trybie natychmiastowym na dziwne dźwięki to by mi mógł zejść przez folię.
Ostatecznie robiłam Mu pieluchy ze szmat i pieluszek przedpotopowych.