Alla Chrzanowska Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Czarodziejka napisał(a):I lubi spać na kocyku od Alli ;) Jejku! Naprawdę??? Tak się cieszę!!! Quote
Czarodziejka Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ząbalek wybrał już stymulatory po Duku i dwa dni temu ruszyło go totalnie. Zapałał miłością do Homera - ślepego, głuchego staruszeczka. Zauważył go dnia pewnego, powąchał i zaniemógł na miłość ;) Chdzi za nim popiskując, a Homer niestety nie słyszy, siada w pięknych splotach przed nim, a on nie widzi. Pozostaje więc zawodzić dziadzią pieśń i czekać aż ukochany wywącha wątłe ciałko naładowane hormonami ;) Quote
Kalva Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Ząbalku miałam spore kłopoty, ale pamiętam o Tobie, niedobre Cioteczki nie przypomniały, bym dosłała moją skromną deklarację. Czy konto jest nadal to samo??? Na koniec miesiąca prześlę zaległość. Ząbalek przepięknie prezentuje się na zdjęciach, widać, że jest zadowolony z życia:) Quote
Atomowka Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Kalva tak konto nadal moje Co ten Ząb wyprawia najlepszego? Quote
BERKANO Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 dziadzia pieśń brzmi jak poezja dla ucha ;-) Czarodziejko fantastyczne zdjęcia a mina Ząbalka- bezcenna (sama chciałabym mieć taką lajtową starość jak Ząbal :-)) DZIEWCZYNY BĘDE Z SONEK666 ORAZ MARTIKĄ&AISHA ROBIŁA BAZARY DLA STARUSZKÓW OD CZARODZIEJKI na leczenie stawów kilku łamag- jeśli któraś z Was chciałaby się dołożyć fantowo to świetnie- więcej dla psiaków. Atomówko- czy Ty byś nam skarbnikowała? Quote
bric-a-brac Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Berkano, świetne wieści! Staruszków tam sporo i kaska wypełni po trosze skarbonki :) Kiedy będziecie wystawiać? A przy okazji, jutro kończy się bazarek, gdzie Ząbal zgarnia jedną trzecią funduszy. Może ktoś stąd jeszcze coś wypatrzy? :) Link w sygnaturce (zlepek) Quote
Atomowka Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Tak Berkano będę skarbnikowała:) Fajnie,że robicie takie bazarek :) Tylko od razu piszę, jak będziecie wysyłali potem PW do ludźmi z moim kontem to KONIECZNIE MUSI być dopisek " bazarek dla staruszków+ nick z dogo" lub coś podobnego Bo inaczej nie wiem od kogo i dla kogo są wpłaty i nie wiem nawet jak poinformowac Was o tym,że kasa jakaś wpłynęła do mnie Quote
BERKANO Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 ok Atomówko dzięki!! A któraś dołoży się z fantami??? Ten bazarek zrobimy najpóźniej na początku następnego tygodnia (chyba, że sonek666 nie da mi żyć, bo cierpi na ADHD bazarkowe hihihi- jak to przeczyta to mogę tych słów żałować ;-)) Zaraz jak wystartujemy to damy znać na wątku. Quote
Czarodziejka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ja może uściślę, że chodzi dokładnie o zakup bardzo skutecznego, bezpiecznego dla organizmu homeopatycznego leku przeciwbólowego, przeciwzapalnego i wzmacniającego stawy. Lek ten nazywa się Zeel i jest w ampułkach do podań podskórnych lub domięśniowych, a jego działanie mogę obserwować na chorej na nowotwór Daszce, która była już w stanie letalnym, a jednak podniosła się i kuśtyka z uśmiechniętym pyszczkiem - czyli nie ma bólu :) Lekiem o podobnym działaniu - ogólnie przeciwbólowym jest Traumeel. Bardzo nieinwazyjnie znieczula. Podałam przed śmiercią Dukowi i zasypiał tak długo, jak organizm pracował - świadomie i bez bólu. W hospicjum jest to bardzo ważne, żeby umrzeć bez bólu, dlatego proszę o bazarki przede wszystkim na te leki. Są bardzo drogie, ale będziemy je mieć prosto od producenta w niemieckim Baden Baden, więc i tak taniej. Zeel kosztuje ok 230 euro, Traumeel 100euro. W każdym jest po 50 ampułek i liczę, że używając w sytuacjach granicznych starczy na dłuższy czas. Będę podawać tym staruszkom, które potrzebują, więc w bazarkach można podać wybrane wątki dziadków, w tym i Ząbalka, który też przecież będzie umierał....Aby miał spokojną śmierć w razie powikłań. Takie życie, taka prawda, taka rzeczywistość i z tym trzeba się mierzyć. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Przepraszam-jaki Traumeel kosztuje 100 euro?Jaki to jest lek?Bo myśmy kupowali jakis czas temu lek o tej nazwie i kosztował 28złotych48 groszy.To jest jeszcze jakiś inny Traumeel? Elżbieta Quote
bric-a-brac Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Faktycznie, polskie apteki internetowe pokazują niższą cenę: http://www.leki24h.eu/TRAUMEEL_S_50_tabletek-1890.html Może to polski odpowiednik z tą samą substancją czynną, ale tańszy? Warto to sprawdzić. Quote
Czarodziejka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 To są tabletki. Ja mam na myśli ampułki 5 ml - zastrzyki. Są silniejsze i są to preparaty typowo weterynaryjne. Dotychczas dostawałam te ampułki od Ewy36 zupełnie za darmo, gdyż sponsoruje wciąż Daszkę, ale zapragnęłam je mieć dla wszystkich potrzebujących, żeby nie uszczuplać ampułek Daszy, która ma ostatnią fazę nowotworu. Prawdę mówiąc, nawet nie wiedziałam, że Traumeel istnieje w takiej postaci. Traumeel, który ja podaję został zaordynowany przez doktora Ostaszewskiego ze Szczecina i to on przywiezie nam Zeel. Żaden pies nie utrzyma pod językiem tabletki...Żeby był efekt, musi się rozpuścić, a nie zostać połkięta. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Traumeel który kupilismy jak Gucisko miał kłopoty potym jak go pies zatakował miał kłopoty ze ścięgnem-no niewazne-to są krople E/W Quote
Czarodziejka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 To jest dokładnie to: Traumeel ad us. vet. http://www.veterynaria.pl/leki.php?cmd=info&id=1170 Quote
Czarodziejka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Waldi, ja pierwszy raz zetknęłam się z tymi remediami firmy Heel podczas walki o Daszkę. Podaję zastrzyki pod skórę, albo domięśniowo i w przypadku galopujących zmian nowotworowychi zwyrodnieniowych oba - Traumeel i Zeel działają świetnie. Oczywiście jest polski tańszy Tramal, tylko, że to jest chemia, a tu łagodzimy ból nieinwazyjnie, dlatego tak bardzo mi na tym zależy. Cena jest wysoka, nie sądziłam, że aż tak, bo Ewa kupuje na własny rachunek śle mi wszystko w paczuszkach - dla Daszki. Od marca Dasz dzięki Ewie może sobie jeszcze kuśtykać pomimo iż węzeł chłonny przypomina milowy kamień, a w międzyczasie zdarzyła się kontuzja drugiej łapy i wydawało się, że trzeba będzie ją uśpić. Jeżeli jest gdzieś tańszy zamiennik, ale silny, bo mówimy o nowotworach - wkrótce Kaja może zacząć odczuwać ból, zwyrodnieniach stawów i nieokreślonych starczych psich bólach, to chętnie się z nim zapoznam i zastosuję. Podaję potrzebującym staruszkom Traumeel Daszki i widzę, że działa nie robiąc krzywdy wyniszczonym organizmom. Quote
Czarodziejka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ząbalkowa miłość kwitnie. Ożył, trzyma się prosto, ma cel w życiu - pilnować ślepego i głuchego Homerka :) Dwaj starsi panowie wciąż nierozłączni. Ząbalek pilnuje Homerka na każdym kroku :) Quote
bric-a-brac Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ząbal, Ty akrobato! :lol::lol::lol: Ten odpowiednik tramalu w iniekcji faktycznie i w PL jest tak drogi jak pisze Czarodziejka: http://www.doz.pl/apteka/p9521-Heel-Traumeel_S_iniekcje_urazy_5_ampulki Quote
Czarodziejka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Dobrze, że się nie głodzi, jak to z niektórymi w stanie uniesień miłosnych bywa ;) Quote
bric-a-brac Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ale to miłość homoseksualna o ile nic nie pokręciłam? :lol: Ząbal, Ty cudaku! :evil_lol: Quote
BERKANO Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Ząbal jest najlepszy- ot co :-) a trzymanie łapki na pulsie- daje do myślenia ;-) DZIEWCZYNY KTÓRA DOŁOŻY SIĘ Z FANTAMI DO BAZARKU NA LEKI, a z którym chcemy wystartować z sonek666 w następnym tygodniu Quote
Atomowka Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Matko ale się uśmiałam z tych fot Ząbka. Faktycznie cały czas ma Homera w zasięgu łapy:) Quote
2010 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Ząbal lubi bardzo towarzystwo i jak widać w zasięgu łapy..Konkretny. Chyba z jego garka mu nie wyjada ? A Homer jest nawet do niego bardzo podobny.... Quote
Recommended Posts