Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To stałe deklaracje Ząbalka:
2.05 Bric a brac 10 zł
10.05 Agat21 10 zł
19.05 wojtus 10 zł
23.05 kami23 15 zł\
a hotelik kosztuje 300 zł miesięcznie

Obecnie na koncie Ząbalka brak tej kwoty na zapłacenie
miesiąca czerwca.............

a jeszcze wspomnę tutaj o regulaminie bazarków:
cytuję...:
"Bazarek jest miejscem gdzie zbierane są fundusze na bezdomne zwierzęta (za zwierze bezdomne uznaje się zwierzę, które jest do adopcji i szuka domu docelowego)"

• Replies 998
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam za mój poprzedni post, spojrzałam na Ząbala dość wąsko i zbrakło wyobraźni... :oops: Skoro tak niewiele brakuje na pokrycie kosztów maja, to może przelać Zenkowi deklarację za czerwiec już teraz?

Posted

Ząb majowy hotel ma opłacony, brakuje kasy na czerwiec. Teraz Ząb ma trochę ponad 200 zł ma mieć niebawem kasę z bazarku i wpłyną deklarację czerwcowę więc na ten msc będzie
Ciężko będzie potem, bo kasa się kończy a deklaracji jest mało
Czy Ząbek jest w ogóle ogłaszany? Bo wydaję mi się,że nie

Posted

Wpisuje nową wpłatę z bazarku ick

Czarodziejka wysłałam Ci 300 zł za hotel, potwierdź proszę jak będzie wpłata

A jak Ząbal w ten upały ?

Posted

Atomowka napisał(a):

Czy Ząbek jest w ogóle ogłaszany? Bo wydaję mi się,że nie

Ick poprosiła mnie o ogłoszenia, ja zrobię w każdej chwili, ale ktoś musi napisać tekst...

Prosiłyśmy już o to, ale bez odzewu :(

Posted

Wpłata dziś dotarła. Dziękuję.
Ząbalek upały znosił nie najgorzej, bo chude toto i niedogrzane. Futrzaki dyszały po ciemnych norach, a on, Duke i Frida w trawce na słoneczku, ale między drzewami, żeby się spalić. Dzięki Minii913 mogę zafundować mu ochronę przeciwkleszczową, bo wypada, żeby był zabezpieczony. Myślę, że on najbardziej finansowo kuleje, a kleszcz rzecz istotna.
Apetyt ma świetny, żre tyle, że kiedy mu się odbija, to....haftuje serwetkę, poczym ją z powrotem zjada. I tak się tu snuje, ma swoje kątki, leży zawsze na widoku i zawsze gotowy chapnąć czyjąś nieświadomie wyciągniętą rękę z nadzieją, że jeść właśnie dają ;)

Posted

"Starszy bezdomny psi cień poszukuje kątka i opieki na ostatnie lata swojego życia. Pedro, zwany przez wolontariuszy pieszczotliwie Ząbalkiem, jest spokojnym średniowysokim, przeraźliwie chudym psem. Ma 9 lat.
Jego chudość jest wynikiem skrajnie nędznych warunków, w których ten dostojny pies spędził swe życie. Głodzony, zaniedbywany i trzymany w zamknięciu zmienił się w chodzący szkielet. Ząbalek ma dobry apetyt, jest zdrowym staruszkiem, ale jego waga prawdopodobnie nigdy nie podniesie się. Jest to psina rozpaczliwie łaknąca bliskości człowieka, bardzo przytulaśna i niekonfliktowa w kontaktach z innymi psami. Domek z ogrodem, ciepłe posłanko, pełna miska i uwaga człowieka to wszystko, czego potrzebuje ten wyjątkowy, tak brutalnie przez życie potraktowany pies."

Posted

Samopoczucie chyba bardzo dobre, bo rozpoczął aktywne obszczekiwanie przejeżdżających hen tam gdzieś samochodów ;) W ulewę fajnie się wykąpał stojąc w deszczu i czekając aż go dokładnie przemoczy. Chudzinka nadal, ale je bardzo dużo i ze smakiem.

Posted

Apetet jest najważniejszy...Dobry apetyt to i samopoczucie dobre..
Niech lepiej już tą chudzinką zostanie,bo inaczej jego słabe nóżki go nie udzwigają ..:lol: