Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam serdecznie nie wiem jak wstawić jej stare zdiątka ale to nie istotne za niedługo będą aktualne:)
Kropeczka od wczoraj jest w naszym domku. wszyscy ja pokochali i pozwalają się jej zaklimatyzować. Na kotki nie zwraca uwagi , jedynie kocurek wykazał inicjatywę i podchody do niej robi ale wychodzi wszystko na pozytyw. Piesek spokojny , kochany i taka z niej przylepa :) Jak na razie płochliwa ale przekupowana jest smakołykami i widać skutkuje. Mnie nie odstepuje ani na krok to chyba przez to że w drodze do domu jechała u mnie na kolanach.

Dziękuje wszystkim za pokazanie nam tej kochanej kruszynki:)

Posted

puniaiwika napisał(a):
Witam serdecznie nie wiem jak wstawić jej stare zdiątka ale to nie istotne za niedługo będą aktualne:)
Kropeczka od wczoraj jest w naszym domku. wszyscy ja pokochali i pozwalają się jej zaklimatyzować. Na kotki nie zwraca uwagi , jedynie kocurek wykazał inicjatywę i podchody do niej robi ale wychodzi wszystko na pozytyw. Piesek spokojny , kochany i taka z niej przylepa :) Jak na razie płochliwa ale przekupowana jest smakołykami i widać skutkuje. Mnie nie odstepuje ani na krok to chyba przez to że w drodze do domu jechała u mnie na kolanach.

Dziękuje wszystkim za pokazanie nam tej kochanej kruszynki:)

Bardzo, bardzo dziękuję za danie domu naszej Kropeczce :) !!
Teraz to ona się nie odczepi od Ciebie, będzie wpatrzona jak w obrazek.
Nie mogę doczekać się jej domowych fotek..:):)

Posted

Oj fakt nie odstępuje mnie na krok a nawet w nocy pilnuje :) Spi spokojnie tuz obok mnie i nawet na chwile nie opuszcza swojego miejsca. Troszeczke wystraszona ale juz wczoraj machała ogonkiem na domowników więc mamy postepy. Jest urocza a tak pieknie chodzi na smyczy że nie jeden piesek powinien sie od niej nauczyć. Mamy tylko problem ze schodzerniem po schodach bo mieszkam na 2 piętrze ale radzimy sobie(ona wygodnie na rekach ) i schodzimy na spacerek.
Domowe fotki na pewno w nastepnym tygodniu jak Kropeczka juz bardziej sie zaklimatyzuje.

Posted

Co do schodów, skoro łasa jest na smakole, to może nimi się przekupi? U nas śmigała schodami, góra-dół.
Ona jest bardzo mądra i spragniona kontaktu z człowiekiem, więc myślę, że szybko się zaaklimatyzuje i otworzy.
U nas, jak ją przerzucili przez siatkę, to dwa dni siedziała w krzakach i pokazywała mi całe zęby. Siedziałam, gadałam, odwracałam się.. dawałam smakole, aż w końcu wlazła mi na kolana :):) potem było już tylko lepiej.

Posted

Bardzo dziekuje za cenne informacje przed chwilą byłyśmy na spacerku i po przekupieniu jej smakołykami schody juz nie były takie straszne:) A z kotkami pełna harmonia one się jej nie boja a ona ich nie zaczepia tylko odważnie pilnuje swojej miski jak chca sprawdzać czy czasem ona nie dostaje czegoś smaczniejszego. Najsmieszniejsze jest to iz ma 2 legowiska, pierwsze okupuje kocurek a drugie ma blisko komputera ze wzgledu na to iz ja spedzam tam troche czasu i leżała mi pod nogami , to i tak śpi z nami na wersalce:):) Kochana z niej kruszynka .

Posted

Legowisko wyżej miało byc dla Kropki ale mój kotek Mambo chyba twierdzi inaczej a Kropka śpi na innym blisko łóżka:)

Jak widac nie ma z nią problemów wychodzimy na spacer i juz moze chodzić wolno bez smyczy bo super sie słucha:)

Posted

Jaka zadowolona :) /Może warto ją zachipować?
Uważajcie na ten okres przedświąteczny, zaczną się strzały z petard itd. Żeby jej nic nie wystraszyło :shake:
Widzę, że mała zadomowiona :loveu:

Posted

śliczna sunieczka i jakiego ma superaśnego kociaczka!!
niezmiernie sie cieszę, że kolejnej biedusi poszczęściło się przed zimą. Dzisiaj była w Gorzycach i po prostu jestem załamana ilościa bezdomnych psiaków. Nie wiedziałam którego mam brać. Tam jest tragedia!!

Posted

No ja w Sandomierzu też z chęcią wziełabym jeszcze z dwa psiaki ale rodzinka by mnie z nimi za drzwi wyprowadziła:) A co do okresu przed świątecznego to słyszałam o tabletkach co się psom daje tylko nie wiem czy to prawda i czy nie szkodliwe?? podobno jakieś na uspokojenia ale z tego co widzę to Kropcia nie boi się jako takich szumów i huków jedynie co trochę lękliwa ale coraz mniej. Naprawdę szybko weszła w nasza rodzinkę i stała się jej kolejnym członkiem:):) A co do chipowania to po nowym roku na pewno to zrobimy bo nie pozwolimy jej zaginąć :)
Jest tak rozpieszczana że czasem się zastanawiam czy dobrze robie że ma tak na wszystko pozwalane jednak jest małym pieskiem więc uchodzi jej na sucho.
Spi z nami na łóżku ale w srodku nocy robi sie ciasno bo jeden po drugim wpraszaja sie moje kociaki hehhehe ale przynajmniej ciepło bo super grzeja:)