Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Badania nic nie wykazały ... Morfologia, biochemia, baaaardzo dokładne usg, rtg, oględziny przez kilku weterynarzy ...
Tak jak już wspomniała APSA - o chorobie trzustki myśleliśmy od poczatku, stąd natychmiast po opuszczeniu schroniska Rozia została zabrana na badania krwi, także ten wskaźnik trzustkowy był sprawdzany - i wszystko było ok.

A propos krwawienia - ustaliłyśmy wczoraj z Anią, że jeśli badanie moczu nie wskaże przyczyny krwawienia, Rozia ponownie zostanie poddana badaniu usg. Gdy dr Marciński badał ją 2,5 miesiąca temu - na jajnikach były torbiele, ale niezbyt duże, macica była nieco rozpulchniona (końcówka cieczki, więc to normalne).

Avii - dziękuję za wsparcie :)

• Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a może jednak spróbowac z kreonem? Jeżeli jej by nie zaszkodził to może byłoby tak jak u Hugo. Może warto zapytać lekarza?

avii napisał(a):
Anja to niedobrze że krew :shake:
to przelewam na weta dla Rozetki 100 zl w poniedzialek Dada będzie miec na koncie
a co do trzustki
jak nie przyswaja za dobrze pokarmu to jakis powód musi byc
pytanie tylko jaki ?
wet może doradzi , podpowie ..

Posted

wczoraj nam nie poszło , a teraz czekamy do poniedziałku , najważniejsze , że Rozia już nie krwawi , czuje się super , ma apetyt jak wilk :) Wszystko jest ok , ale siuśki trzeba zbadać tak czy tak .

Posted

I jak, udało się przebadać mocz ?

Widziałam wątek szczeniaka, którego znalazłaś ...
Napisz tekst do ogłoszeń, moja znajoma zaoferowała pomoc przy ogłoszeniach.
Oksa też jest wciąż u Was ?

Zaraz biegnę do biednej Malibu.

Posted

Moczu złapać się nie da Rozia robi wszystko , żebym nie złapała , a ostatnie parę dni ja mam urwanie głowy , za dużo tych psich bid :(
Rozia przytyła trochę , wygląda lepiej , humor dopisuje , ostatnio jak dni ładne to nawet bardzo :)

Nie dostałam pieniążków za luty jeszcze , ale to dobrze , bo z ostatnią wpłatą przyszło 27 zł essentiale którego nie kupiłam bon dostałyśmy od Figi , więc teraz odliczcie te 27 zł od wpłaty lutowej :)

Posted

Aniu, mam problem z wykonaniem przelewu ze swojego konta.
Dziś wieczorem postaram się wysłać przelew z konta koleżanki - 500 zł (300 zł za DT w lutym + 200 zł na kolejny worek karmy).
Może jednak umówmy się na opłacanie DT z góry ? Zawsze będzie trochę czasu, by zareagować w takich sytuacjach jak ta.

Posted

Przelałam 500 zł (jak już miałam okazję, wolałam przelać wszystko, bo nie wiadomo, kiedy będę mogła korzystać z własnego konta).

Z mojego bazarku Rozia otrzymuje 90 zł:

http://www.dogomania.pl/threads/201044-MIKSERY-UBRANIA-kontenerek-książki-filmy-na-staruszki-ROZLICZAMY

Aktualny stan konta - minus 10 zł. (tych 27 zł na razie nie liczę, bo pewnie zaraz trzeba będzie kupić kolejne opakowanie essenciale).

Anja - czekamy na nowe fotki wobec tego :) Chętnie zobaczę Rozię w dobrym humorze :)
Dałabyś radę zrobić lepsze zdjęcia Waszemu szczeniakowi ? Wiesz, takie maksymalnie słodkie i wzruszające - psiak na rękach wtulony w człowieka, psiak z wielkimi oczami patrzącymi w obiektyw - ładny jest ten maluch, a jak będzie miał porządne zdjęcia, to zainteresowanie nim będzie znacznie większe.

Posted

czyli oprócz opłaty za dt Rozia ma u mnie 227 zł . Fotki porobię Rozi jak będzie ładne słoneczko i będzie się wygrzewać :) , a maluchowi ciężko porobić ładne fotki bo jest ciągle w ruchu , co Rozi się bardzo podoba , macha do niego ogonkiem i trąca go łapką :)

Posted

U Rozi ok , ale nadal będziemy walczyć o próbkę siuśków :D Przyszła Karma Rozi - 213 zł , więc Rozia ma u mnie jeszcze 14 zł . Postaram się zrobić zdjęcia niedługo :)

Posted

Anja - zapytaj proszę przy okazji Waszego weta, jaką karmę Rozia będzie mogła jeść potem (czy to musi być Gastro, czy można trochę urozmaicić jej dietę np. gotowanym jedzeniem).

Teraz Rozia ma przerwę w stosowaniu Scanodylu czy bierze mniejsze dawki ?

Posted

Słoneczko już jest ... kiedy będą wiosenne zdjęcia Rozetki ? ;)

Jak Rozia się czuje, wszystko ok ?
Anja - są wciąż u Was Oksa i Kama (nie wiem, czy dobrze zapamiętałam imię - ta sunia, która mieszka w ogrodzie) ?

Posted

Zdjęcia będą niedługo obiecuję , mam ciężki tydzień bardzo i nie mam kiedy , psami zajmuje się głównie TZ , Oksia już jest w nowym domu , a Kama nadal czeka :(