Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj, ale mi namieszałaś ;)
Skoro Rozia nie kaszle i czuje się ok, to może poczekajmy z tym rtg.
Chciałam je zrobić, żeby wiedzieć, ile jeszcze m.w. zostało Rozi czasu - ale jak pokazuje przypadek Rudzi, nawet przerzuty do płuc nie przesądzają niczego, jeśli pies jest zdeterminowany ;) A Rozetka niewątpliwie jest ;)
Może lepiej wydać pieniądze na lepszą karmę i suplementy.

Anja - przepraszam za zamieszanie.

Posted

[quote name='Dada M']Oj, ale mi namieszałaś ;)
Skoro Rozia nie kaszle i czuje się ok, to może poczekajmy z tym rtg.
Chciałam je zrobić, żeby wiedzieć, ile jeszcze m.w. zostało Rozi czasu - ale jak pokazuje przypadek Rudzi, nawet przerzuty do płuc nie przesądzają niczego, jeśli pies jest zdeterminowany ;) A Rozetka niewątpliwie jest ;)
Może lepiej wydać pieniądze na lepszą karmę i suplementy.

- przepraszam za zamieszanie.[/QUOTE]
Dada nie szkodzi , ja bym za to Rozi zrobiła krew raz jeszcze , ale tu to ja mam hopla , moje psy (młode i zdrowe ) mają krew badaną min. raz w roku , co myślicie ?
Anja

Posted

Dziewczyny Rozia je już tylko karmę mojej Kiary (jej się skończyła) , jeśli się zgadzacie , niech worek pójdzie na pół , Rozi karma smakuje bardzo . Worek kosztował 75 zł (farmina eco pet lamb formula ) czyli 40 zł odejmę od tego co mam dla Rozy .Myślę,że tyle miesięcznie na karmę starczy .

Posted

gdzie wszystkie ciotki Roziowe wywiało ? Sama do siebie piszę , nie ładnie:mad::evil_lol:

No więc tak ,zrobiliśmy usg i wymaz z pochwy , wszystko wskazuje na to ,że Roza ma cieczkę , ale jakiś płyn w macicy jest więc w 100% nie możemy wykluczyć ropomacicza , dlatego badania powtórzymy w piątek , ale wet kazał się nie martwić bo to tylko dla spokoju . Przy okazji zrobiliśmy usg guzów , nie wyglądają najlepiej , ale nie ma też tragedii , udało mi się też załatwić nie dostępny w Polsce lek ( theranekron ) potocznie zwany jadem tarantuli , podobno działa cuda jeśli chodzi o nowotwory , pierwszą dawkę Roza dostała dziś , następną dostanie w niedzielę .Kupiłam też 20 tabletek Carprodylu bo Roza znów gorzej chodzi .Wizyta była darmowa , badania też ,zapłaciłam tylko za carprodyl -20 tabl-45 zł .

Posted

Anja2201 napisał(a):
gdzie wszystkie ciotki Roziowe wywiało ?

Jedna mieszka w przedziwnej leśnej dolinie, gdzie nie ma czegoś takiego jak internet ;)

Rozia miała ostatnią cieczkę na przełomie listopada/grudnia, wydzielina też była dziwna, dlatego prosiłam dr Marcińskiego, by uważnie obejrzał macicę - ale nie było wówczas nieprawidłowości (macica była lekko rozpulchniona, co wet określił jako naturalne podczas cieczki).
Anja - podziękuj od nas swojemu wetowi za darmowe badanie i wizytę :)

Czy zamawiać Rozi karmę RC Gastro ?
Czy, skoro smakuje jej ta karma, którą poczęstowała się od Kiary - powinniśmy pozwolić jej jeść to, co chce ?

Posted

Dada ja zaproponowałam wcześniej , że będę jej dawać karmę Kiary , nie ukrywam że bardzo mi to na rękę bo są tylko 15 kg worki co moja kiara jadła by 3 miesiące , a karma nie powinna być otwarta tak długo , więc niech Roza je , skoro jej smakuje i służy , worek kosztuje 79 zł (właśnie dokładnie sprawdziłam ) więc liczmy po połowie 44 zł dla mnie , Roza miała u mnie 90 zł , 44 zł za karmę wzięłam i 45 zł za carprodyl , czyli jeszcze mam całą złotówkę :D

Płyn w macicy może występować podczas cieczki , więć skoro wcześniej ta wydzielina była dziwna to na pewno teraz też jest to cieczka .

Posted

Powtórzyliśmy w piątek badania , na 100% to tylko cieczka :) Rozia czuje się dobrze , ale widać ,że jest coraz słabsza , trochę sączy się z guzów , ale tu też nic nie zrobimy .

Posted

Dama nam się w poniedziałek rozchorowała , w ciągu dosłownie 20 minut spuchła na pyszczku , wyglądała tragicznie , od razu pojechaliśmy do wet , najpierw dostała antybiotyk taki na wszystko i steryd , nie pomogło , okazało się ,że to zapalenie dziąseł , od zębów , dostała kolejny antybiotyk i coś jeszcze , ma brać do niedzieli , opuchlizna zeszła i od razu Rozia dostała znów super apetytu . Koszt leków - 50 zł

Posted

Anju, dzwonię do Ciebie w sprawie suczki Florci. Nie odbierasz.
Nie wiem, jakim cudem, na Morusku, w ogłoszeniu Florki jest podany mój numer telefonu - jest zgłoszenie. Proszę Cię o kontakt telefonicznie lub na GG.

Posted

malibo57 napisał(a):
Anju, dzwonię do Ciebie w sprawie suczki Florci. Nie odbierasz.
Nie wiem, jakim cudem, na Morusku, w ogłoszeniu Florki jest podany mój numer telefonu - jest zgłoszenie. Proszę Cię o kontakt telefonicznie lub na GG.

A zamawiałaś ogłoszenia u Waderci ? Florcia już grzeje dupkę w nowym domku :)

Posted

O, fajnie!
Szkoda, że nie dałaś mi znać telefonicznie, bo ta pani chyba wciąż czeka.
Tak, zamawiałam ogłoszenia u Waderci, ale nadal nie rozumiem, skąd mój numer telefonu u Florki.

• 2 weeks later...
Posted

Rozia ostatnio z uporem maniaka wylewa wodę z miski , tak uparcie wali łapką w miskę aż wyleje , dostała garnek mosiężny na wodę :D

Guzy nie rosną i nie bolą , jest dobrze .

Posted

Rozia miała dziś udar mózgu/wylew/zespół przedsionkowy.

Nie wstaje na tylne łapy, po podniesieniu kręci się w kółko, miała oczopląs.
Dostała leki (nivalin, steryd, komplet witamin B, itd.), wciąż jest kontaktowa.
Anja czuwa nad nią.

Kochana dziewczynka ... miałam nadzieję, że chociaż to paskudztwo ją ominie :(