Tymonka Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Tzn jechać jutro na to RTG czy nie ? Rozia nie kaszle , czuje się dobrze . Quote
Dada M Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Oj, ale mi namieszałaś ;) Skoro Rozia nie kaszle i czuje się ok, to może poczekajmy z tym rtg. Chciałam je zrobić, żeby wiedzieć, ile jeszcze m.w. zostało Rozi czasu - ale jak pokazuje przypadek Rudzi, nawet przerzuty do płuc nie przesądzają niczego, jeśli pies jest zdeterminowany ;) A Rozetka niewątpliwie jest ;) Może lepiej wydać pieniądze na lepszą karmę i suplementy. Anja - przepraszam za zamieszanie. Quote
Tymonka Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='Dada M']Oj, ale mi namieszałaś ;) Skoro Rozia nie kaszle i czuje się ok, to może poczekajmy z tym rtg. Chciałam je zrobić, żeby wiedzieć, ile jeszcze m.w. zostało Rozi czasu - ale jak pokazuje przypadek Rudzi, nawet przerzuty do płuc nie przesądzają niczego, jeśli pies jest zdeterminowany ;) A Rozetka niewątpliwie jest ;) Może lepiej wydać pieniądze na lepszą karmę i suplementy. - przepraszam za zamieszanie.[/QUOTE] Dada nie szkodzi , ja bym za to Rozi zrobiła krew raz jeszcze , ale tu to ja mam hopla , moje psy (młode i zdrowe ) mają krew badaną min. raz w roku , co myślicie ? Anja Quote
ocelot Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Myslę, żeby dać jej spokój? Póki nie cierpi? ma dobre i godne życie. Bez bólu i z miłością. Po co ją męczyć dodatkowo? Quote
Tymonka Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Dziewczyny Rozia je już tylko karmę mojej Kiary (jej się skończyła) , jeśli się zgadzacie , niech worek pójdzie na pół , Rozi karma smakuje bardzo . Worek kosztował 75 zł (farmina eco pet lamb formula ) czyli 40 zł odejmę od tego co mam dla Rozy .Myślę,że tyle miesięcznie na karmę starczy . Quote
Tymonka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Rozi dzisiaj zaczęło coś kapać ze sromu , dziwna wydzielina , może to cieczka , ale na wszelki wypadek na 16 umówiłam się z wet na ewentualne usg . Quote
Tymonka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 gdzie wszystkie ciotki Roziowe wywiało ? Sama do siebie piszę , nie ładnie:mad::evil_lol: No więc tak ,zrobiliśmy usg i wymaz z pochwy , wszystko wskazuje na to ,że Roza ma cieczkę , ale jakiś płyn w macicy jest więc w 100% nie możemy wykluczyć ropomacicza , dlatego badania powtórzymy w piątek , ale wet kazał się nie martwić bo to tylko dla spokoju . Przy okazji zrobiliśmy usg guzów , nie wyglądają najlepiej , ale nie ma też tragedii , udało mi się też załatwić nie dostępny w Polsce lek ( theranekron ) potocznie zwany jadem tarantuli , podobno działa cuda jeśli chodzi o nowotwory , pierwszą dawkę Roza dostała dziś , następną dostanie w niedzielę .Kupiłam też 20 tabletek Carprodylu bo Roza znów gorzej chodzi .Wizyta była darmowa , badania też ,zapłaciłam tylko za carprodyl -20 tabl-45 zł . Quote
Dada M Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Anja2201 napisał(a):gdzie wszystkie ciotki Roziowe wywiało ? Jedna mieszka w przedziwnej leśnej dolinie, gdzie nie ma czegoś takiego jak internet ;) Rozia miała ostatnią cieczkę na przełomie listopada/grudnia, wydzielina też była dziwna, dlatego prosiłam dr Marcińskiego, by uważnie obejrzał macicę - ale nie było wówczas nieprawidłowości (macica była lekko rozpulchniona, co wet określił jako naturalne podczas cieczki). Anja - podziękuj od nas swojemu wetowi za darmowe badanie i wizytę :) Czy zamawiać Rozi karmę RC Gastro ? Czy, skoro smakuje jej ta karma, którą poczęstowała się od Kiary - powinniśmy pozwolić jej jeść to, co chce ? Quote
Tymonka Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Dada ja zaproponowałam wcześniej , że będę jej dawać karmę Kiary , nie ukrywam że bardzo mi to na rękę bo są tylko 15 kg worki co moja kiara jadła by 3 miesiące , a karma nie powinna być otwarta tak długo , więc niech Roza je , skoro jej smakuje i służy , worek kosztuje 79 zł (właśnie dokładnie sprawdziłam ) więc liczmy po połowie 44 zł dla mnie , Roza miała u mnie 90 zł , 44 zł za karmę wzięłam i 45 zł za carprodyl , czyli jeszcze mam całą złotówkę :D Płyn w macicy może występować podczas cieczki , więć skoro wcześniej ta wydzielina była dziwna to na pewno teraz też jest to cieczka . Quote
Dada M Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 A jak ogólnie czuje się Rozia ? Humor dopisuje ? Quote
Tymonka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Powtórzyliśmy w piątek badania , na 100% to tylko cieczka :) Rozia czuje się dobrze , ale widać ,że jest coraz słabsza , trochę sączy się z guzów , ale tu też nic nie zrobimy . Quote
Tymonka Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Dama nam się w poniedziałek rozchorowała , w ciągu dosłownie 20 minut spuchła na pyszczku , wyglądała tragicznie , od razu pojechaliśmy do wet , najpierw dostała antybiotyk taki na wszystko i steryd , nie pomogło , okazało się ,że to zapalenie dziąseł , od zębów , dostała kolejny antybiotyk i coś jeszcze , ma brać do niedzieli , opuchlizna zeszła i od razu Rozia dostała znów super apetytu . Koszt leków - 50 zł Quote
Dada M Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Przelałam 50 zł. Jak dziś czuje się Rozia ? Quote
Tymonka Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Nie mam do czwartku dostępu do internetu , jak coś to tel. , Rozia czuje się dobrze , wszystkie dolegliwości zębowe przeszły po antybiotyku . Quote
malibo57 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Anju, dzwonię do Ciebie w sprawie suczki Florci. Nie odbierasz. Nie wiem, jakim cudem, na Morusku, w ogłoszeniu Florki jest podany mój numer telefonu - jest zgłoszenie. Proszę Cię o kontakt telefonicznie lub na GG. Quote
Tymonka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 malibo57 napisał(a):Anju, dzwonię do Ciebie w sprawie suczki Florci. Nie odbierasz. Nie wiem, jakim cudem, na Morusku, w ogłoszeniu Florki jest podany mój numer telefonu - jest zgłoszenie. Proszę Cię o kontakt telefonicznie lub na GG. A zamawiałaś ogłoszenia u Waderci ? Florcia już grzeje dupkę w nowym domku :) Quote
malibo57 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 O, fajnie! Szkoda, że nie dałaś mi znać telefonicznie, bo ta pani chyba wciąż czeka. Tak, zamawiałam ogłoszenia u Waderci, ale nadal nie rozumiem, skąd mój numer telefonu u Florki. Quote
Tymonka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 waderci mogło się pomylić kiedyś dała mój nr do ogłoszeń doga jakiejś innej ciotki . Quote
malibo57 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Przekazałam, że Florcia już w DS - pani bierze innego psiaka. Wszystko w porządku:) Wadercia sprawdza na Morusku. Quote
Dada M Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Co słychać u Rozi ? Guzy nie rosną, nie bolą ? Quote
Tymonka Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Rozia ostatnio z uporem maniaka wylewa wodę z miski , tak uparcie wali łapką w miskę aż wyleje , dostała garnek mosiężny na wodę :D Guzy nie rosną i nie bolą , jest dobrze . Quote
Dada M Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Rozia miała dziś udar mózgu/wylew/zespół przedsionkowy. Nie wstaje na tylne łapy, po podniesieniu kręci się w kółko, miała oczopląs. Dostała leki (nivalin, steryd, komplet witamin B, itd.), wciąż jest kontaktowa. Anja czuwa nad nią. Kochana dziewczynka ... miałam nadzieję, że chociaż to paskudztwo ją ominie :( Quote
Recommended Posts