Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uda się , ale nie wiem czy w tym tygodniu , bo nie wiem czy mi się uda zdjęcie zrobić tak , żeby było widać , jak się nie uda , to będę musiała znajomą poprosić , żeby mi zeskanowała .

Posted

Oj nie mam, bo gapa jestem:)
zresztą u Anki 8 psiaków, więc łapy cały czas zajęte głaskaniem:):)
Ale obiecuję, że jak tylko będzie ciepło to pojedziemy z dzieciakami jak nas Ania nie wygna raz jeszcze:):):)
Psiaki Ani moimi nieznośnymi dzieciakami zachwycone, a dzieciaki nimi:):):)

Myślałam, ze Rozia jest mniejszym psem. I powiem tak ona mi na starszą niż 15 lat wygląda, ale schronisko pewnie zrobiło swoje.

Posted

Aniu wpadajcie choćby codziennie , psiaki moje śpią jak zabite i nawet pieszczot się nie domagają , a Rozia kolację zjadła i też spać poszła ,a najmniej się nią zajmowaliście :)

Posted

Anja2201 napisał(a):
Aniu wpadajcie choćby codziennie , psiaki moje śpią jak zabite i nawet pieszczot się nie domagają , a Rozia kolację zjadła i też spać poszła ,a najmniej się nią zajmowaliście :)

Bo ona od czasu do czasu się tylko towarzysko uaktywniała:)

Posted

Dotarła wpłata od Wapiszon - 70 zł (50 zł za luty, 20 zł za marzec) - dziękuję :)

Z tego bazarku są 82 zł dla Rozi:

http://www.dogomania.pl/threads/204726-Biżu-ciuchy-buty-książki-płyty-kosmetyki-dla-dzieci-i-psów-NA-STARUSZKI-do-9.IV

Czyli Rozia ma na koncie 48 zł.
Anja - daj znać, jaki będzie koszt preparatu uzupełniającego niedobory żelaza, zrobię przelew za to i za badania krwi.
A te powtórne badania moczu wyszły ok ? (może już mi mówiłaś, ale nie mogę sobie przypomnieć).

Posted

Rozia wygląda jak stulatka ... kochana biedulka.
Tak bardzo się cieszę, że udało się ją zabrać ze schroniska.
Za dwa tygodnie minie już pół roku :)

Posted

Anja2201 napisał(a):
A pamiętasz jak do mnie dzwoniłaś pierwszy raz i opowiadałaś , że Rozi zostało parę tygodni życia ?? Zaskoczyła nas wszystkich bardzo pozytywnie :)

Pamiętam ... narobili mi strachu tymi "diagnozami" - "przerzuty do płuc", taaaa ..... ;)

Posted

malibo57 napisał(a):
O rany! To naprawdę kłopot. Pewnie wcześniej, w schronisku, nikt jej nie podcinał.

.
Ale jej to nie przeszkadza jakoś bardzo , nie jest tak źle jak wygląda

Posted

Anja - chyba trzeba odrobaczyć Rozetkę, bo ostatni raz była odrobaczana na początku grudnia.
Najlepiej Drontalem.

Daj znać, ile przelać za badania krwi, na żelazo i odrobaczenie.
Czy w związku z anemią Rozetki, mamy zmienić jej karmę ? Czy raczej tylko podawać preparaty wspomagające ?

Posted

Dada M napisał(a):
Anja - chyba trzeba odrobaczyć Rozetkę, bo ostatni raz była odrobaczana na początku grudnia.
Najlepiej Drontalem.

Daj znać, ile przelać za badania krwi, na żelazo i odrobaczenie.
Czy w związku z anemią Rozetki, mamy zmienić jej karmę ? Czy raczej tylko podawać preparaty wspomagające ?

Rozia była odrobaczana u mnie ( w lutym ) bo odrobaczałam wszystkie psiaki .
Dziewczyny dajcie mi czas do poniedziałku , wszystko po rozliczam , kupię środek na robale ( 5 zł na 10 kg z tego co pamiętam ) i wezmę paragon za leki ( bo kupowała moja mam i nawet nie zapytałam za ile ) , ja mam urwanie głowy do niedzieli (Rozia ma oczywiście opiekę ) i nie mogę się z niczym wyrobić . Anemia rozy jest niewielka więc wystarczy żelazo (biofer ) , postaram się też w poniedziałek wkleić wszystkie wyniki

Posted

Anja2201 napisał(a):
Rozia była odrobaczana u mnie ( w lutym ) bo odrobaczałam wszystkie psiaki.

Super, dzięki - wiedziałam, że czuwasz :)