Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 469
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poczekajcie jeszcze troszkę, w poniedziałek miałam być w szpitalu na jakimś głupim zabiegu, ale ze strachu złapałam coś w rodzaju grypy, więc wychodzę tylko z psami, siadam na ławeczce i na nic więcej nie mam siły, teraz muszę się dojść do siebie, żeby w przyszły poniedziałek załatwić lekarzy, a później to już chyba powinno być lepiej. Psy szaleją w domu, a i koty wariują - chyba ta hołota wie, że matka nie ma siły i wykorzystują moją słabość!

Posted

Grypa, czy nie z psami wyjść trzeba, dobrze, że dzisiaj słoneczko wyszło wreszcie zza chmurzysk :lol:!

Co by tu zmalować?

Chwila zadumy

Walka o patyk bywa ostra!

wyraźnie widać, że to pies myśliwski jest!

Posted

pięknie!!! zdrówka życzę przede wszystkim!

czyli to oczko łzawiące ma związek z tym kanalikiem, nawet nie wiedziałam, że taki kanalik może się przytkać.

Posted

Najpierw dawałam Kasztankowi krople na zapalenie spojówek, ale wczoraj poszliśmy do wetki, bo oczko znowu łzawiło i stwierdziła, że to tylko łzy, więc skierowała mnie do Garncarza, on ma takie ustrojstwa, co szybciutko powinny załatwić problem. Zresztą niech Pan doktor popatrzy w te piękne oczy i sprawdzi wszystko!
Dzięki za życzenia, ja się tylko boję lekarzy ludzkich, bo wetów znam dobrych, a przynajmniej z podejściem do pacjenta, jeśli chodzi o ludzkich to już gorzej!

Posted

Mróz dzisiaj zacny (-8), ale nie ma wiatru i słoneczko ślicznie świeci, więc poszliśmy na poranny spacerek do parku, ja jeszcze troszkę wolniutko, ale psy szalały, jak zwykle:

Jak już troszkę się zmęczyły, to zdołałam je na moment usadzić :cool3:!

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='wisela1']Poczucie OBOWIĄZKU to Cię chyba opuściło....
Już 3 tygodnie żadnego reportażu .........[/QUOTE]

dobre dobre :)

a tak przy okazji jeszcze podpytam o to oczko? udało się przeczyścić kanalik?

Posted

Sprawozdaję, przez te moje dolegliwości nie załatwiłam weta, ale przemywanie świetlikiem pomogło i oczko wygląda dobrze :lol:. Kasztan niestety jest okrutnym zdrajcą :mad:, zakochał się w grupie takich miłych dziadków parkowych, a że są to panowie między osiemdziesiątką a setką, to nie mogę ich skrzyczeć za przynoszenie przysmaków dla moich niedożywionych psów, więc uciekam nad Wisłę!
Wiosna w parku ujawniła się krokusami, które już zaczynają kwitnąć i jeszcze czymś cebulowym, ale nie wiem czym:oops:, bo na razie są tylko liście.

Posted

:oops::oops::oops:, w sumie zawstydziłam się, że nie byłam z Kasztanem u okulisty i zamówiłam wizytę, szczęśliwie udało się z dnia na dzień :lol:. Wróciliśmy z całą torbą leków bo: Kasztanek ma wirusowe zapalenie spojówek, które objawia się między innymi tym, że pod trzecią powieką robią się pęcherzyki z płynem i jak pękają to jest wyciek. Choroba ta wskazuje na to, że psiak nie ma więcej niż dwa lata, bo jest to choroba właściwie szczenięca! Teraz przez miesiąc mamy kropelki do oczu i prochy na wzmocnienie układu immunologicznego, a za miesiąc sprawdzimy kanaliki łzowe, bo w tej chwili prawie ich nie widać - jednak co specjalista to specjalista(tka), byliśmy w klinice dr Garncarza u Pani Marty (poznałam ją kilka lat temu i mam do niej zaufanie). Kasztan oczywiście pokazał wszystkim jaki jest piękny, miły i kochany - to cudo nie facet :multi:!!!!!!!!!!!!!!

Posted

jakie to skomplikowane, ale dobrze, że czuwasz :) to on jednak młodzik jest :) za Twoim przykładem obcięłam dziś kotu pazurki, bo tak przypomniałam sobie Twój fotel podrapany i doszłam do wniosku, że mój niedługo będzie tak samo wyglądał :) poza tym cały czas nie mogę przeboleć wspinaczek po firankach, więc oczekuję poprawy ze strony kota teraz, a jak nie to chyba udziergam mu buty ;)

Posted

Przycięcie pazurków - brawo, ale nie sądzę aby to uratowało fotel :evil_lol:! My obcinamy pazurki, ustawiamy drapaki a i tak niektóre meble są uprzywilejowane :angryy:!