Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 469
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy i wzajemnie, najserdeczniejsze życzenia od naszej sześcioosobowej rodziny:tree1:.

Przy okazji pokażę kilka zdjęć ładniejszej części naszego stada:

Kaktus na parapecie,

a Kasztan obserwuje go z podłogi :evil_lol:

Dagna wypoczywa po zabawie z Kasztanem na ukochanym dywaniku zabranym z jej domu.

a Panterek, nudzi się przygotowując paczkę dla Reksiowej rodzinki :diabloti:.

Posted

Kasztan nie czuje się uratowany :roll:, to jest BARDZO WAŻNY PAN PIES, KTÓRY OPIEKUJE SIĘ SWOJĄ RODZINĄ I PRZYJACIÓŁKAMI :evil_lol:, ostatnio byliśmy na spacerku z naszymi koleżankami (psią i ludzką) i jakiś goldenek postanowił zająć się dziewczynami, Kasztan tak długo go odganiał, że facet wreszcie dał nam spokój.
Pozdrawiamy serdecznie, :tree1: i jeszcze raz dziękujemy za tego uroczego "dziamgota"!

Posted

Panterek już dogadał się z Kasztanem, nawet Kaktus już przechodzi koło niego z godnością i tylko informacyjnie fuka na smarkacza.
Przynieśliśmy z domu mamy futrzak dla zwierzaków i polegują na nim chętnie, szczególnie Dagna, ale pozwala też reszcie nacieszyć się wygodami.
Kasztan szaleje z Dagną w domu tak, że własnych myśli nie słyszę, nie mówiąc już o telefonie, nie mogę się doczekać wiosny i wyjazdów na działkę, tam to dopiero pieski pokażą co potrafią!

Posted

Beko, nie odpiszę, bo nie mam teraz nikogo komu mogłabym polecić psiaka:-(.
A teraz o Kasztanie, on musiał mieć zupełnie fajny dom, dzisiaj w trakcie szalonej zabawy z Dagną złapał jakiś patyczek i z nim uciekał przed suczydłem, więc postanowiłam sprawdzić jak się sprawy mają. Znalazłam niezłą gałązkę i rzuciłam huncwotowi, był zachwycony, pobiegł za patysiem, nie umie oddawać, ale zabawa była wspaniała, rzucanie, odbieranie, walka o kij z Dagną (Dagna nie biega za patykiem, tylko zabiera), przeciąganie, ale jak tylko zawołałam, że idziemy do domu to oba potwory przybiegły i podstawiły się do zapinania smyczy, jestem z nich dumna!

Posted

wyglądał na takiego kanapowca, bardzo się cieszył na wyjście z domu. To szaleństwa na śniegu w pełni ! U nas też właśnie taki podział, jedna biega za patykiem, albo znajduje a druga za nią i zabiera :) fajnie, że tak przychodzą na zawołanie.

Posted

Właśnie, to musiał być domowy pieszczoszek :eviltong: i dlatego takie to smutne:-(, że nikt go nie szukał, a być może ktoś go z domu wyrzucił:shake:. Jest to piesek wyjątkowo radosny, trochę za mało wybiegany, ale zawsze wraca do mnie, nawet jak dalej odbiegnie, bo niestety jest trochę nieposłuszny i musi wszystkie psy obejrzeć, nawet jak są dość daleko :angryy:!

Posted

Zapomniałam napisać o jednej dość zabawnej rzeczy. Paweł oczywiście zabrał do pracy zdjęcia Kasztana (a firma jest bardzo duża) i rozesłał znajomym psiarzom. Wszyscy zachwyceni, a jedna z dziewczyn stwierdziła: "śliczny, taki w typie Cavaliera":evil_lol:. Nie jest to oczywiście wybitna znawczyni, a tym bardziej hodowczyni spanieli, ale wspominając pewnego maila, tak sobie myślę, że różne ludziska bywają :cool3:.
[CENTER][/CENTER]

Posted

I Wam też najlepszego, zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy, od nas i od tego szalonego Narcyza (po każdej zabawie z Dagną podchodzi do lustra i sprawdza czy jest piękny:evil_lol:), nigdy nie spotkałam psa, który musiałby, sprawdzać swoją urodę w lustrze!!!!!!!!!!!!!

• 2 weeks later...
Posted

Marudzisz ciotka, pogoda marudzi, ja marudzę, a zdjęcia też marudne, jak całe otoczenie. Mokro, ciemno i jakiś taki smutas dookoła.

Panterek marudzi w łazience.

Kasztan marudzi w kuchni.

a było już tak ładnie i biało, ciągle czekaliśmy na słoneczko, żeby ładnych fotek narobić i nie wyszło:niewiem:!

Posted

Futrzaka już nie ma :evil_lol:, został najpierw wydarty z sierści, a później ob...rany, to po szalonych wieczornych spacerkach po naszym osiedlu, gdzie co kawałek są wbite w ziemię tabliczki zabraniające wyprowadzania psów (:angryy:?), a brak tabliczek o wyrzucaniu śmieci przez okno :angryy:!!!!!!!!!!!!