BasiaD Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Hopaj Monka, do góry! Taki piękny pies żebył na samym końcu! Domku zgłoś się! Quote
evita. Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Ja jeszcze raz przypomnę o plakacie. Aż sie wierzyć nie chce, że taka piękność nie znalazła jeszcze nowego domu :shake: Quote
enia Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Dzis robilam test, jak Mona reaguje na facetów 14 -to letnich, weszlismy razem do boksu i suka byla zadowolona, cieszyla sie skakala i po porcji glasków oczywiście nie chciala wypuścić nas z boksu. Ona bardzo tęskni za czlowiekiem.:placz: Quote
enia Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 No calkiem na dnie nasza niedźwiadkowa panienka. Quote
Olga132 Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 Mona - gdzie ten utęskniony domek..... Quote
dusje Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Kto moze podac mi blizsze informacje o Monie? Nie, nie ja ja chce adoptowac, ale jest zainteresowanie z zagranicy. Kto z was drodzy dogomaniacy jest w stanie opisac jej charakter, i jej wysokosc chociazby/ ja niestety nie mam pojecia co to znaczy w klebie itp/ dlatego prosze o wyjasnienie. Ona podchodzi pod border collie i jest tak piekna, ze warto zwrocic uwage ludzi na jej czar. Czy Mona jest wysterylizowana, a jesli nie, czy daloby rade zalatwic to na miejscu, jesli mialaby trafic do domku tymczasowego lub stalego. Dajcie mi szybciutko odpowiedz, prosze. Moze uda mi sie w porozumieniu z hol.stowarzyszeniem collie wyadoptowac ja w dobre rece. Rowniez tu prosba do Irmy. Odezwij sie, prosze tam na Pomorzu siedzi kolak na lancuchu. Mialas mi przeslac wiecej zdjec i info. On tez ma szanse. Moje referencje otrzyma kazdy u Andre ZG, wiec z gory mowie, prosze mnie nie podejrzewac o jakikolwiek handel psami i grube miliony. Jesli Mona bedzie mogla szukac domu w NL, to z pewnoscia stowarzyszenie pokryje koszty sterylki i szczepien oraz chipu, odrobaczenia itp. Pozdrawiam i piszcie. Nigdy nie ma 100% gwarancji na ewentualny dom, ale probowac zawsze mozna co czynie swiadomie i z przyjemnoscia Quote
enia Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Dusje proszę oto opis i moje uwagi.Sunia ma ok. 50 cm wysokości i nie jest wysterylizowana. enia napisał(a):Tak śliczna Mona pozowala do zdjęć z anielską cierpliwością! (prawie) moje uwagi: po wyjściu z boksu szalala z radości i gnala przed siebie, istaniala poważna obawa, że sobie z Folen nie poradzimy utrzymać ją (tak stwierdzil Tomek i Jola), ale dzielna ciotka Enia poszla na pierwszy ogień i starala sie utrzymać sunie w radosnym początku spaceru. Mona to bystra dziewczynka i zorientowala sie , że ciotki mają ochotę pospacerować więc sobie odpuścila i szla grzecznie.Nie wykazala ani razu agresji, ani chęci ucieczki,mijalysmy specjalnie krowę i Mona miala ją w nosie,chciala żeby ją ciągle glaskać, jadla trawkę, i wogole byla super szczęśliwa.Co do kota , to widziala doroslą kotkę i wydawalo się , że jest jej obojętna, ale zaraz napatoczyl sie malutki skoczny kocurek i chyba miala ochotę pobiegać za nim ( wybaczcie ale nie pozwolilam i nie wiemy co by bylo gdyby......) .Folen ocenila ją na ok. 30 kg.mimo pieknego futra jest chuda, sierść jest niewyczesywana i zaczyna być to widoczne niestety.Bardzo lubi stawać na tylnich lapach i przednimi opierać sie o czlowieka.Nie zna polecenia siad, ani daj lapkę ( być może udawala) to cwaniara.Do ludzi jest ok. Tomek mlody facet radzil sobie z nią doskonale, ogolnie zero agresji w schronisku i poza nim.Wychodząc ze schroniska Mona ( niektorzy wiedzą jak to wygląda, potworny jazgot i rzucające sie psy) nie reagowala na żadne zaczepki i próby ataku przez sasiadów. Po spacerku byla bardzo nieszczęsliwa, że wraca do boksu, zwyczajnie nie chciala iść. Uważam , że ona lubi ruch, spacery, kocha towarzystwo ludzi. Quote
dusje Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Dzieki Enia, podaje dalej info, ewentualnie wejde na pw do ciebie, jesli beda konkretne decyzje. Czy w razie czego da sie zalatwic sterylke i wszelkie konieczne szczepienia, chip itd? I ja chyba dobrze rozumiem, ze 50cm to wysokosc suni mierzona od stopek do grzbietu? A jak w klebie??? Czy myslisz ze jest mieszanka border collie? wg mnie jak najbardziej. Odp. szybciutko prosze Quote
enia Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Szczepienia jak najbardziej u miejscowego weta można zrobić, sterylke to nie wiem, wysokosc suni od stóp do grzbietu ok.50 cm, wg. mnie przypomina niedźwiadka brunatnego a nie border collie, ale ja sie nie znam. W Węgrowie chyba nie chipują ale jutro sie dowiem. Quote
Folen Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Sterylkę robi ten wet co może szczepi, jak się dowiadywałam kiedyś to za ok 200zł. Jeśli chodzi o chipowanie to mało realne w Węgrowie wg mnie. A Mona to belga trochę przypomina :oops: Quote
enia Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Sterylizacje można przeprowadzić w Węgrowie, tylko ja nie wyobrażam sobie ,że Mona po operacji wraca do budy i tam się kuruje. U weta nie ma możliwości przetrzymania jej , brak izolatek. Quote
enia Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Mona szuka domu! prosze pomóżcie jej........ Quote
Olga132 Posted August 24, 2006 Author Posted August 24, 2006 dusje - i co z naszą Moną - bedzie jakis domek dla niej ??? Quote
enia Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Czy ktoś ma na zbyciu bude dla Mony??? ona mieszka póki co w starej lodówce bez dna, leży zwyczajnie bokiem, a pies na betonie........:placz: Folen prosze wstaw zdjecia. Quote
majafaja Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 joj, taka sliczna misiowata sunia, zycie jest czasami okropne!!!:shake: Quote
majafaja Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 jej, biedactwoooo!!!!! kto da bude ???? moze jakas zrutke na bude zrobimy ????? Quote
Recommended Posts