Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu czy brak wieści oznacza dobre wieści???
a Mona jest moja faworytką, Olga ma swojego Krecika i inne potworki ........:evil_lol:
ja nawet syna poświecilam wpychajac go do boksu z sunią...oboje żyją....:lol:
mój mąż panicznie boi sie dużych psów, ale dzielnie Monke przywiózł do Warszawy udajac ,że jej nie widzi w samochodzie.......;)

Posted

[quote name='enia']Aniu czy brak wieści oznacza dobre wieści???
a Mona jest moja faworytką, Olga ma swojego Krecika i inne potworki ........:evil_lol:
ja nawet syna poświecilam wpychajac go do boksu z sunią...oboje żyją....:lol:
mój mąż panicznie boi sie dużych psów, ale dzielnie Monke przywiózł do Warszawy udajac ,że jej nie widzi w samochodzie.......;)

W życiu ci nie uwierzę , że twój mąż boi sie dużych psów. Przecież on u Mośki spacerował z nią u Mośki jak ze swoją:lol:
Dzisiaj nie wytrzymałam i wysłałam smsa z zapytaniem. Pan oddzwonił i powiedział ,że się docierają i będzie dobrze. Mona przyzwyczaja się do nowego otoczenia i jest nieco przytłoczona...ale nadal zadziorna. Jednak trzymana jest wtedy krótko i dają sobie z nią radę. W domu , chyba dziewczyny trochę ją rozpuszczają ale Pan powiedział, że w razie czego wkracza do akcji i hamuje towarzystwo:razz:. Czyli przewodzi całej gromadce.
I bardzo dobrze bo psy lubią konkretne osoby! Mona jest już po kąpieli ( pazury jej się ślizgały w wannie ale trzy osoby dały radę ;)). Była też u weterynarza, dostała na odrobaczenie...No cóż , z niej też chyba będą ludzie :p
Jestem bardzo wdzięczna jej nowej rodzinie za to , że dała suce szansę, wiedząc , że może trzeba będzie włożyć trochę pracy w jej wychowanie :loveu:

Byłabym zapomniała!!!
Olga jak wrócisz to KONIECZNIE zmień tytuł i poproś o przeniesienie do "Już w nowym domu" :-)

Posted

Najnowsze wieści od Mony :
Sunia ma się coraz lepiej, jest coraz odważniejsza.
Młodsza córka została już wybrana na nowego Pana (właściwie Panią)...oczywiście przez Monę :-) I tak właśnie miało być !;-)

Posted

[quote name='Ania W']Olga jak wrócisz to KONIECZNIE zmień tytuł i poproś o przeniesienie do "Już w nowym domu" :-)

Tytuł zmieniam z najwyższa przyjemnością.....czytając ostatnie wieści miałam łzy w oczach.....bardzo się cieszę, że nasza Mona dostała szansę!!!
Aniu - zdjęcie z lustrem jest boskie....
Bardzo dziekuję wszystkim za wyciągnięcie Mony ze schroniska, przetrzymaniu jej w domku tymczasowym, za transport itd, itd

Posted

Pianka bardzo ci dziękujemy za pomoc i jeżeli chciałabyś wstawić inne psiaki węgrowskie to tylko daj znać :-) Może nie wszystkie 140 ci prześlę ale na początek jakieś 5-6 mogę na pewno !

Posted

Najnowsze wieści od czarnulki:
"Mona jest sama w domu ok. 6-7 godz. Nie wyrządziła żadnych szkód, niczego nie pogryzła i nie zjadła, czyli sprawuje się dobrze. Jak przychodze ze szkoły bardzo sie cieszy i od razu wychodzimy na spacer Staram się unikac bliższych spotkań (z innymi psami) , gdy do nich dojdzie bywa różnie. Czasami zachowuje sie spokojnie, powącha i pójdziemy dalej, ale czasami warczy i jest trochę pobudzona. Zawsze przed wyjściem zakładam Monie kaganiec, ostatnio rzucił sie na Mone Pidbul, na szczeście też był w kagańcu, ale wygladało to groźnie. Mona i ja bardzo się przestraszyłyśmy. Byliśmy u weterynarza została odrobaczona, dostała specjalny płyn na pchły i kleszcze. Ma założoną nową książeczkę zdrowia. Lekarz powiedział że jest rozpieszczona, to prawda. Muszę byc bardziej stanowcza, ale to trudne, bo cały czas sie z nią bawię. Na chwilę obecną nie mogę zrobić zdjęć, ale za kilka dni bedę miała aparat, zrobię zdjęcie "
:bigcool::bigcool::bigcool:Jak widać Mona nam wstydu nie przynosi i oby tak dalej!
Domku dziękujemy za opiekę !

• 2 weeks later...
Posted

Mona ma się dobrze. Uczy się szybko i chętnie...najchętniej za smakołyki bo okazało się, że straszny łasuch z niej. Trochę jeszcze jest pracy przed jej panią, ale na pewno sobie poradzi ;-) Dostałam też zdjęcia jej szyi i jest coraz lepiej , ładnie zarasta.

• 4 weeks later...
Posted

Niestety okazało się, że Mona ma padaczkę. Trafiła na bardzo odpowiedzialnych i mądrych właścicieli więc jest już zdiagnozowana i leczona. Od czasu kiedy dostaje leki nie miała ataku Bardzo bała się w Sylwestra, a podane środki uspokajające niestety nie zadziałały...
Mona chodzi na szkolenie i dobrze jej idzie. Chodzi z młodą panią, która jest chyba jej najlepszą przyjaciółką.
Poza tym już się poczuła pewniej w domu i poszczekuje na obcych.
I dobrze, za coś w końcu jeść dostaje !;)

• 4 weeks later...
Posted

Najnowsze wieści od Mony.
Mona jest cały czas na Luminalu i nie miała od tamtej pory żadnego ataku. Jest ze wzajmenością zakochana w swojej młodej pani. Teraz strasznie tęskni bo jej pani wyjechała na tydzień na ferie. Suka nie ma apetytu i ciągle leży przy drzwiach....
Jest bardzo kochana i lepiej nie mogła trafić ! :-)

Posted

Adopcja Mony jest przykladem na to, ze NIGDY nie mozemy przymknac oka podczas oceniania potencjalnego domku.

TEN dom okazal sie niesamowicie odpowiedzialny - na cale szczescie,
bo powiedzmy sobie otwarcie- okazalo sie po fakcie, ze nie byla to najlatwiejsza adopcja :roll:

A Monka kwitnie :loveu:

Aniu, dzieki !

• 3 months later...
Posted

Piękna Mona godnie reprezentowała węgrowawiaków na Pikniku na Polach Mokotowskich.
Piękna czarna , lśniąca sierść, wesołe spojrzenie wzbudziły nie tylko nasz zachwyt...Zainteresowali się nią także kwestujący aktorzy i...pani sędzina , która wybrała ją jako najpiękniejszego psa Pikniku :-)
To nie ten sam pies! I jaka wpatrzona w swoją młoda panią! Aż się człowiekowi serce cieszy!