Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jelonki to moje stare rejony. Już się zadeklarowałam :-)
Czekam tylko jak Mona trafi do nowego domku. Bardzo chętnie umówię się też z jej nowymi właścicielami na jakiś spacerek w lesie :-)

Posted

oto i one :-) Właśnie wróciam z misji i melduję , że ją wykonałam. Mona jest już u nowej rodziny :-) Jak tylko chwilę odpocznę to napiszę dokładną relację. A że jej nowe panie są skopmuteryzowane to mam nadzieję ,że wkrótce przeniesiemy ten wątek do "już w nowym domu" i będą do nas napływały codziennie same dobre wieści :-)

Posted

Ania W napisał(a):
oto i one :-) Właśnie wróciam z misji i melduję , że ją wykonałam...

SPOCZNIJ !!! :loveu: A teraz... BACZNOŚĆ !!!... do następne misji biegiem marsz :evil_lol:

DZIĘKI !!!

ps. Nie wiecie Cioteczki czy Enia odstawiła już Mgiełkę i Migotkę na Żoliborz. Jedna z nich była słaba... Za kilka dni mogło byc już za pózno ...

Posted

nie wiem ale enia była wykończona - pewnie i fizycznie i psychicznie...Ja je widziałam tylko przez moment ale były przerażone i trudno było powiedziec jak źle jest z mała :-(. Też się martwię , myślę , że enia wkrótce się odezwie...

Posted

To jeszcze raz tylko ze szczegółami J
Monę odebrałam w Falenicy w punkcie przerzutowym ;) Enia przywiozła tam niezłe stadko. Mona chętnie wsiadła do samochodu wszystko obwąchała . Mona całkiem ładnie jeździ samochodem. Trochę się kręciła przy hamowaniu, ruszaniu czy na zakrętach ale na prostej kładła się i wyglądała z zaciekawieniem przez okno. Rozbroiła mnie zupełnie jak zatrzymałam się na światłach i obok podjechał autobus, to Mona wstała i zaczęła się cieszyć do ludzi w autobusie ( ogonkiem oczywiście, a właściwie kitą ). Przeżyłam też chwilę grozy , bo wchodząc do bloku Mona zaparła się i…wyszła z szelek. Oj, gorąco mi się zrobiło! Na szczęście zeszła tylko ze schodów i się zatrzymała, a jak przykucnęłam to bez problemu dała się złapać. Uff!:roll:
Mieszkanie oczywiście zwiedziła i słuchajcie jaki numer ! Mona chyba nigdy lustra nie widziała! Podeszła do lustra w szafie, postawiła kitę , zesztywniała i…warknęła. Ona naprawdę myślała , że ma konkurentkę !:evil_lol: Siedziałam tam jeszcze ze 30 minut i ona kilka razy jeszcze podchodziła do lustra żeby się przejrzeć ( może nie wiedziała, że jest taka ładna :loveu:)
Jej nowa rodzina była już świetnie przygotowana, czekała nowa twarzowa obroża , smycz i kaganiec , który okazał się idealny. Jedzonko też czekało !
Myślę , że teraz suka będzie już miała stały kochający domek :loveu: Państwo wiedzą , że może będzie trzeba z nią trochę popracować , zwłaszcza jeżeli chodzi o jej relacje z psami / sukami ale ona już jest trochę wykształcona :cool3: Umie siadać , dawać łapę i warować (reaguje na „połóż się” )
No i nie wiem co jeszcze mogę dodać, oprócz jej fotek w nowym domku …

Posted

Ale cudowne wieści :Cool!: :Cool!: :Cool!: . Mona ma nareszcie upragniony domek i własnych, osobistych "ludziów".
Mona- wszystkiego najlepszego "na nowej drodze życia" :loveu: :loveu: :loveu:
Brawo za super przeprowadzoną akcję "odbicia" i "przerzutu" Mony :lol: . Mam nadzieję, że obyło sie bez ofiar ;) .

Posted

[quote name='Ania W']

Prawdziwa Mona Lisa ;-)

To zdjęcie normalnie mnie "powaliło" ;).
Aniu, od jakiegoś czasu zachodziłem w głowę, jak to mozliwe, że taka śliczna sunia, nie ma jeszcze swojego kochającego domku...
Pamiętam jak wiozłem kiedys Monę do Siedlec z myślą, że jedzie po szczęście, a potem... straszne roaczarowanie, żeby nie powiedzieć złość. Ale widocznie tak miało być... I nie ma tego złego...

Z całego serca dziękuję wszystkim "komandosom" biorącym udział w akcji odbicia i przekazania Mony :razz:.