Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dwa tygodnie temu piękna suka MONA po śmierci pana trafila do węgrowskiego schroniska. Rodzina latwo pozbyla się kłopotu pozostawiając psa wśród stu innych.
Mona to ok. 3-letnia duża, czarna, dlugowlosa suka. Ma piękna, puszysta sierść, jeszcze nie zniszczoną pobytem w schronisku. Sunia z dnia na dzień smutnieje. Kochana i rozpieszczana przez pana nie rozumie czemu nagle zostala sama. Jedyne chwile radości w tej okrutnej rzeczywistości to glaski podczas karmienia. Jej smutne oczy wodzą za każdym kto jest w pobliżu.
Lagodna i zrównoważona Mona podaruje swoje pelne milości serduszko temu kto zechce ją pokochać i dać odrobinę ciepla.
MOŻE CZEKA WLAŚNIE NA CIEBIE…….

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:shake: Co to za cudowna mieszanka,przeciez Mona nie zna bud,na pewno biedaczka czeka na swojego pana.Nie rozumiem rodziny ,ze podzielili sie spadkiem po zmarlym,a psa oddali.przciez ,pies tez czescia spadku Co to za okropna rodzina,nie ma szacunku do zmarlego,wyrzucajac ukochanego psa zmarlego jak smiec.

Posted

Rzeczywiście sunia jest przepiękna, a jaką ma błyszcząca sierść :crazyeye: . C U D O .
Mam nadzieję, że Gallegro się nie pogniewa, że przekleję fotki Mony z wątku "parasolkowego" ;)

Posted

Cierpi bardzo, zwlaszcza chyba samotna jest bo jak wychodzilam z boksu to lapala mnie za ręcę.........żeby glaskać jeszcze..........
dla niej to tragedia.........

Posted

czy ktoś móglby dać Monie domek zastepczy na 3-4 tygodnie. Mamy osobę, która może pomóc w adopcji Mony ale dopiera za ok 2 tygodnie a szkoda zeby skończyla u jakiegos rolnika na lańcuchu!

Posted

Olga132 napisał(a):
czy ktoś móglby dać Monie domek zastepczy na 3-4 tygodnie. Mamy osobę, która może pomóc w adopcji Mony ale dopiera za ok 2 tygodnie a szkoda zeby skończyla u jakiegos rolnika na lańcuchu!

Olga- może zaznacz w tytule wątku, że poszukiwany jest tymczas. Pewnie dla ewentualnego tymczasu przydałyby się takie informacje jak stosunek Mony do innych psów i kotów.

Posted

Kasiu poczekajmy na Olgę ona zna szczególy , dziś omawiala tą sprawę.
Mam nadzieje że żaden ......nie upatrzy sobie jej na lańcuch:shake: .

Posted

enia napisał(a):
Kasiu poczekajmy na Olgę ona zna szczególy , dziś omawiala tą sprawę.
Mam nadzieje że żaden ......nie upatrzy sobie jej na lańcuch:shake: .

to przeciez mozna zrobić rezerwacje

Posted

No więc tak:

- jeśli chodzi o stosunek Mony do psów i kotów to niestety nie posiadam takiej informacji (dziś zapytam kierowniczkę odnośnie psów to może sprawdzi, nie wiem czy uda jej się to z kotami, bo tam jest tylko taki jeden malutki i żeby po takiej próbie nie okazało się, że go już nie ma…..;) )
- jeśli chodzi o tą adopcję to napisała do mnie pewna osoba, która za jakieś 10 dni może pomóc znaleźć dom, bo takie pieski cieszą się dużym powodzeniem. Zasugerowała mi jednak, ze powinnam mu znaleźć dom tymczasowy, żeby pies nie zmarniał w schronisku. Tylko chyba niepotrzebnie napisałam na wątku, że potrzebny tymczas na 3-4 tyg., co wynikało z moich optymistycznych obliczeń: za 10 dni zaczną szukać domu to za 3-4 tyg. psinka znajdzie dom….[SIZE=5]chyba coś przekombinowałam !!!!
Może faktycznie lepiej ją zaklepać….chyba że w międzyczasie znajdzie się inny dobry domek….
no juz sama nie wiem jak to zrobić!!!