luka1 Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 "Do serca przytul psa"- ciśnie się na usta gdy patrzę na Dzumę. Jest tak kochana, że trudno mi się z nią będzie rozstać jeśli ktoś ją pokocha. Quote
Ewanka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Oby szybko znalazła się osoba, która pokocha Dżumkę , mocno trzymam kciuki :) Quote
anka_szklanka Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Bardzo fajna jest ta sunia, taka przytulaśna i kochana. Trochę przypomina mi Dosię... :) Quote
luka1 Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 No i co, nie jest piękna? A jak do tej urody dołączy się wspaniały charakter, wychodzi na to że to pies idealny. Quote
anka_szklanka Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='luka1']No i co, nie jest piękna? A jak do tej urody dołączy się wspaniały charakter, wychodzi na to że to pies idealny.[/QUOTE] jest piękna, jak patrze na nią to nie widzę że brakuje jednego oczka, widzę za to poczciwe uśmiechnięte pycho. Quote
wilczek007 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 wydrukuje jej kilka fotek, pokaze w pracy, moze ktos sie zakocha....przepraszam, wiecej niemoge narazie:(.... sliczna jest suńka Quote
luka1 Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 wilczek, jesteś gdzie się podziewałaś jak Cię nie było? Fajnie, że znowu jesteś. Zajrzyj też do Basta.http://www.dogomania.pl/threads/210122-i-co-z-tym-zrobi%C4%87-(BAST-po-amputacji-cz%C5%82onka-zosta%C5%82-d%C5%82ug) Quote
luka1 Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 zrobiłam "wydarzenie" na fb - musi być gdzieś dom dla Dżumki, nie może przecież wiecznie dziczeć w stadzie. Quote
Ewanka Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Już zapomniałam jaka ona piękna :) świetne fotki :) ... kciuki zaciśnięte, oby szybko znalazł się mądry i dobry domek!!! Quote
luka1 Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=Fl4q2WBCywg&feature=related Quote
luka1 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=CgstiMgr1nU&feature=related Quote
Lilek Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 A w ktrą stronę idziecie? To ja idę z Wami, bo Dżumie trzeba dom znależć.Słuchajcie, ona zamęczy Lukę, bo taki niej przytulas, że tylko na kolankach by siedziała.Ratujmy Lukę!!!!!!!!!:evil_lol: Quote
luka1 Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Dźuma fatycznie strasznie lubi siedzieć na kolanach. Wbija swoje pazury w moje kolana w wynku czego wyglądam jak po spacerze w różach. Quote
luka1 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Dzuma była bardzo smutna gdy Dizel odjeżdżał. Przybiegła do płotu z piłką ale Dizel już jej nie zabrał. Quote
Ajula Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 dawno tu nie zaglądała, widzę, że Dżumka nadal bez domu :( Quote
luka1 Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Przekochany psiak do głaskania i przytulania. Dżuma chyba odczuwa brak Dizla - nie ma z kim sprzeczać sie o piłeczkę. Quote
luka1 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 DŻUMA powinna pojechać do okulisty. Nie jestem pewna czy drugie oko jest w pełni sprawne. Quote
luka1 Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Zaba w zabieranie piłki Dizlowi to jej ulubione zajęcie, no i dokuczanie Czarnej Myszy - uwielbia to. Quote
wilczek007 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Dżumciu sliczna jeszcze bez domku:(:(:( puki czas mam polecę ja nowym znajomym na nk, bo na cokolwiek wiecej czasu brak:( ech psinko Quote
Ewanka Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Dżumko nie martw nas, zbadaj drugie oczko, mam nadzieję że jest ok. Quote
luka1 Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 idzie zima, kolejna bez domu. Dżumka bardzo szybko zmienia futerko na cieplejsze ale czy to wystarczy? Quote
luka1 Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 To jest pies dla kogoś kto potrzebuje mądrej towarzyszki. Super psina do domu z ogrodem i pewnie do bloku też. Szybko uczy się nowych rzeczy i jest bardzo oddana. Quote
Skiba Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Witam, od momentu kiedy na fb pojawił się wątek Dżumy, zaglądam tam co jakiś czas. Jasne jest, że sunia musi znaleźć domek, ale być może warto byłoby rozszerzyć działania w tym kierunku. Na fb nic się nie dzieję, ostatnie wpisy są z września, mamy połowę października. Nikt nie wrzuca aktualnych zdjęć suni, opisu jak ona się czuje, jak się zachowuję. Poza tymi na forum piszecie, ze jest kochana itd. Super, że aktualizujecie jakoby informację o niej. Czasem jednak potrzeba czegoś więcej, tym bardziej, iż jest to sunia po przejściach. Warto więc napisać jaka jest w stosunku do obcych ludzi, zwierząt, jak zachowuje się na spacerach, co lubi jeść, czy ma jakieś problemy zdrowotne, jak zachowuje się w stosunku do dzieci, czy lubi jeździć autem, czym najbardziej lubi się bawić? Rozumiem, że jest wysterylizowana, pod ciągłą opieką weta? Gdzie aktualnie przebywa w sensie województwa, rozumiem, że jest to dom z ogrodem (tymczas). Przecież można wrzucić info o niej na gumtree, allegro ( nie mogłam znaleźć), napisać coś na fb nasza siła jest w internecie. Proszę zmobilizujcie siły. Chyba, że istnieje możliwość, iż zostanie w miejscu w którym obecnie przebywa? Udzielenie takich informacji i aktualizowanie ogłoszenia, jak również wrzucanie go na różne portale, powinno poruszyć całą tę machinę. Ponad to zawsze można poprosić schroniska i inne fundacje o udostępnianie info o suni. Moja "wypowiedź" nie ma na celu krytyki, jest wyrażeniem chęci do pomocy, jak również podsunięciem pomysłu na przyspieszenie adopcji suni. Z góry dziękuję za info. Wielkie brawa dla Was za to, że jej nie opuściliście i walczycie o nią. Quote
Recommended Posts