Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dżuma przez ługi czas żyła na stacji benzynowej. Ukrywała się w trawach na polu za stacją. Wychodziła gdy podjeżdżał Tir, wtedy miała szansę na jedzenie. Wreszcie wypatrzyła ją lutczaterod tej chwili przestała być głodna. Jednak nadal narażona była na potrącenie przez samochód. Od początku było widać, że sunia ma uszkodzone oko. Po jakimś czasie z okiem zaczęło być źle. Całe było zaklejone grubą warstwą ropy, pies wyraźnie czuł się źle.
Zapadła decyzja zabrania suni ze stacji. I tak trafiła do Fundacji Nero.

[video=youtube;1EY1GN5_Fk4]http://www.youtube.com/watch?v=1EY1GN5_Fk4&feature=player_embedded[/video]

Pies jest pod opieką
Fundacji Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO
96-500 Sochaczew, ul.Kochanowskiego 37/12
KRS 000317840
Jeśli ktoś chciałby przekazać jakąś kwotę na pomoc naszej fundacji prosimy o wpłaty na konto:
67 1020 1185 0000 4802 0174 4093

Edited by luka1
  • Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najpierw zlikwidowano stan zapalny. Potem okazało się, że oko jest do usunięcia. Dziś Dżumka jest drugi dzień po operacji, czuje się dobrze, jedynie Klosz jej trochę przeszkadza ale i z tym daje sobie radę.
Sunia przy okazji została wysterylizowana i dobrze bo okazało się, że była w ciąży.

No i jak zwykle został u wetki dług.

Posted

Dziś oczko a raczej miejsce po nim już nie było napuchnięte i całkiem dobrze wyglądało. Brzuszek też ok. Tylko Dżumka jest taka ruchliwa, ciągle skacze i wspina się na kolana. Boję się by nie zrobiła sobie krzywdy. Nadal chodzi w kołnierzu i nawet już przywykła do niego, tzn doskonale sobie z nim radzi. Wykorzystuje go do odpędzania innych psów ode mnie i misek. Sunia jest bardzo żarłoczna. Nie jest to dla niej dobre, bo już od dnia przyjazdu do mnie przytyła kilogram. Zjada wszystko co pod nos trafi. Mam nadzieję, że kiedy wyzdrowieje i kiedy przekona się, że już nie musi walczyć o jedzenie zacznie wybrzydzać i wyjadać tylko lepsze kąski.

Posted

Wizyta kontrolna wypadła doskonale. Oczko goi się dobrze, rana na brzuszku też. Dżuma jest w dobrej formie. Opracowała sposób dokuczania innym psom "kapeluszem" i psiaki wieją przed nią.
W piątek zdejmujemy kołnierzyk.

Posted

[quote name='Ewanka']Witaj Dziunia ;):):)

... jednak Dżuma jakoś nie przechodzi mi przez gardło :D

;)

To, co spotkało suczkę w jej życiu do momentu wyłapania nie nastraja optymistycznie, ale wieści, ze wszystko idzie ku dobremu tak:)

Posted

łolkiee napisał(a):
a co szukasz domku:evil_lol:

Ja już znalazłam całkiem niedawno :eviltong:

... ale mam dwie wczasowiczki, no i ... są i są i są i ... końca nie widać :mad: