Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie! Dostałam wiadomość, że koleżanka z pracy Pani Basi zobaczyła sunie na FB i zaczęła o nią wypytywać.... Wstępnie powiedziała, że może ją wziąć... i tutaj nie mam więcej informacji, co kiedy i gdzie. Dlatego musimy poczekać aż pani Basia wróci na wątek albo aż dowiem się czegoś więcej od Kariny.
Teraz sunia jest w zakładzie, więc nie marznie, jest w budynku i pani Basia ją dokarmia.
Póki domek nie będzie całkiem pewny zamroźcie, proszę swoje deklaracje i czekamy. Jeśli sunia pojedzie do tej pani początkowo traktowałabym to jako DT, bo trzeba sprawdzić czy sunia się do pani przyzwyczai, za klimatyzuje, itd. Pani Basia pisała, że Sara była trochę wycofana, więc trzeba będzie sprawdzić jak będzie w nowym miejscu.
Czekamy i będziemy się cieszyć, jak wszystko się uda i domek będzie na 100% ;) OK?

Posted

[quote name='ewatonieja']są jakieś wieści? :)[/QUOTE]

Wysłałam dziś sms do Kariny, ale na razie bez odpowiedzi. Też bym chciała już wiedzieć co z sunia. Czekamy.

Posted

Kochani!
Dostałam dzisiaj wiadomość od Kariny. Nie ma jakichś bardzo szczegółowych informacji o suni, ale pani Basia nadal się nią zajmuje w sensie, że sunia jest w nowym domu i wszystko chyba się układa bardzo dobrze. Tyle wiem. Zdecydowałam dzisiaj, że czas zamknąć kwestię deklaracji, hoteliku itd. Dłużej nie ma sensu czekać. Kilka osób (głównie moi znajomi) wpłacili mi już deklaracje, więc trzeba wszystko rozliczyć.
Karina prosiła panią Basię, by weszła na wątek i napisała jak suni w nowym domu, wiec czekamy. Może podzieli się z nami nowościami. Wierzę, że wszystko jest OK, mimo, że nie mam bezpośredniego kontaktu z panią Basią.

Deklaracje.
Mam propozycję, otwartą, byście przemyśleli przesunięcie swoich deklaracji - może to być za jeden m-c na jedną ze spraw, którymi się zajmuję:
1.
to jest sprawa gromady psów i krów - więcej info po kliknięciu na banerek pod moimi postami. Teraz najpilniejsze jest zebranie pieniążków na transport krów do DS w Jeleniej Górze. Z trudem ten dom znaleźliśmy, ale jest :). Całą sprawą zajmuje się wrocławska Ekostraż.
2.
Małe kotki, które wczoraj oddałam pod opiekę Ekostraży. Poniżej zdjecie. Przyjechały do mnie wczoraj. Są zaziębione. Zostały odebrane panu, który narozmnażał kotów... Naliczył 17. Tych maluszków było 6. Wszystkie 'dziewczynki' trikolorki. Dwie mają dom, jedna nie dała się złapać - będzie jeszcze próba. A te trzy wczoraj były u mnie, a teraz są w domach tymczasowych we Wrocławiu. Również od opieką Ekostraży. Zbieram na ich leczenie i to jest dla Was też ewentualne opcja. Wszystkie są zaziębione. Dzisiaj były u weterynarza, mają książeczki zdrowia, dostały antybiotyki, zostały odrobaczone, odpchlone i dostały lek na świerzba, bo w uszkach szaro. Jedna jest najsłabsza, miała chyba jakoś uszkodzony ogonek, ma spory katar i oczy też trzeba leczyć od kataru... Dzisiaj w kale (nie wiadomo u której) była krew. Obserwujemy i czekamy. Mamy nadzieję, że szybko wyzdrowieją i znajdziemy im dobre domki. Leczenie jeszcze potrwa. Śliczne są :).
Zdjęcie w kolejnym poście.

OK - dziękuję wszystkim bardzo, bardzo za pomoc i deklaracje! Możemy się już chyba cieszyć, że sunia ma dom i swojego człowieka mimo, że nie znamy szczegółów. :) Proszę o informacje czy chcecie przesunąć deklaracje z tego m-ca na 1 lub 2 opcję opisaną przeze mnie. Oczywiście jest to tylko Wasza decyzja, nie nie musicie. Osoby, które już przelały pieniążki, mogą otrzymać z powrotem. Dzięki ! Uściski !

Posted

Deklaracje będę z każdym z Was omawiać indywidualnie, w sensie pisać do Was i pytać. To już na facebooku, czyli jakby przeniesiemy się, bo kotki np. nie mają wątku na dogo. Karina już zgodziła się przekazać swoje 200 zł. Dzięki :) :) :)

Posted

to cudownie! trzymam kciuki za sunieczkę! dla ekostraży już kupiłam cegiełki na allegro:) co do kociaczków to jeszcze dam znać, jak podliczę budżet;)

Posted

malgo napisał(a):
to cudownie! trzymam kciuki za sunieczkę! dla ekostraży już kupiłam cegiełki na allegro:) co do kociaczków to jeszcze dam znać, jak podliczę budżet;)

Dzięki malgo !!!! :) Jeśli masz konto na FB - to dołącz tam proszę do nas. :) Dzięki za kupienie cegiełek. Kupiłyśmy już jedzonko dla kotków za przeniesione deklaracje, opłacamy leczenie i siostrzyczki czują się znacznie lepiej :)