Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale ja Ci zazdraszczam, że masz gdzie cwiczyc agility. :eviltong:
Ja mieszkam na takim zadoopiu, że kompletnie nic tu nie ma, nawet sklepu z porządnymi karmami (chociaż i tak gotuję psom).
Ale jak się przeprowadzę kiedyś do Wrocka, to się zainteresuję bardziej agility.

A co do skakania, to Ginger jak obwą****e drzewka w poszukiwaniu ptaków i skacze przy tym, to zawsze czeka aż ją podniosę i będzie mogła wyżej poniuchac. Wtedy troche podskakuje, a ja ją łapię i podnoszę wyżej, żeby mogła postraszyc ptaki (szczególnie w nocy tak lubi). :diabloti:
Czasami jak się zacznie wspinac po mnie, to potrafi nawet stanąc mi na ramieniu tylnymi łapami a przednimi opiera sie o drzewko i niucha. :crazyeye:
Zabawnie to pewnie wygląda, dobrze ze nikt nas w nocy nie widzi. :evil_lol:

Spróbuję wykorzystac Twoje rady, może uda się ją tego wskakiwania na ręce nauczyc. :razz:

Pozdrawiam :loveu:

• Replies 354
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Obejrzałam filmik i jestem zdziwiona, że Ty swojego psa z taką łatwością nosisz na rękach :crazyeye: Ja mojej Kaji normalnie nie moge unieść, a co dopiero jakby skoczyła na mnie z rozpędu :cool3:

Posted

Odwiedzamy Tofika :D
Super fotka na poduszce i ta pt. hę też super.. Taffy tak przekręca pyszczek jak mówi się do niego
- idziemy na spacerek?
- albo chodź do armaska
:)

Pozdrowienia dla Tofisia od Taffisia :D

Posted

[quote name='monia&Tofi'] - Tofik, pomachaj łapką do odwiedzających twoją galerię :razz:

hihihi ale nam pomachal! wystawil jezyk, ale za to jaki fajny :)

jjeee jaki on fajnie wysportowany :) :) super skacze!!

glaski dla niego!
pozdrawiamy
Tajfun & niunia

Posted

Ale mnie tu dawno nie było... :roll: W dodatku nie mam nowych fotek :razz: No dobra... mam, ale nie zrzuciłam jeszcze na kompa :evil_lol:

asia_pie, ja też mieszkam na wsi :lol: Niby to jeszcze Warszawa, a takie zadupie... nikt normalny tu normalnie nie trafia :razz: Kiedyś to tu mieliśmy aptekę, pocztę, 4 sklepy, kiosk, fryzjera, a teraz zostały tylko 3 małe sklepiki, z tym, ze w jednym ceny są dwa razy wyższe niż w innych miejscach, w drugim zawsze czegoś brakuje, a w trzecim odbywają się codziennie imprezy alkoholowe... :lol: Ostatnio zamknął się kiosk... Za każdą pierdółką trzeba latać... I mamy aż jeden autobus! :shake:
Ginger ma w sobie duszę myśliwego :cool3: Mój tylko jak ma fazę pobiegnie za ptaszkiem, woli kotki :evil_lol:

BBeta, a ile Kaja waży? Mój w zeszłym roku ważył 13 kg, teraz nawet nie wiem, ale raczej się bardzo ta waga nie zmieniła. Ciężkawy to może i nie jest, czasami go na chwilę podnoszę to jest ok, ale żeby go przenieść kawałek dalej to się nie da... Jak go pies dziabnął w tyłek to go wzięłam na ręce, ale i tak zanim doszłam do weta (następna ulica) to raz sam szedł, a raz go niosłam ;)

a_ga.isk, ale jak to refleks wyrabia :cool3: Kiedyś się orientowałam, dopiero jak mi po nogach zjeżdżał, a teraz jak leci to już rączki przygotowane :evil_lol: Mi Tofi zwykle skacze tak, że raczej nie czuje tych łap, ale raz mu się zdarzyło, że łapami z pazurami do przodu leciał...

*Ania...Niuf*, cześć :p

Anza&Hacker, ostatnio go zaczęłam w locie łapać, zdziwił się chłopak :evil_lol: On ma tak, że jak chce coś robić, to robi to z zapałem, a jak nie chce to robi, ale byle jak. Kocham go za to :loveu: Mamy znajomą sunię, która jak czegoś nie chce to nie zrobi i już! Wolę mojego filozofa :cool1:
W skakaniu to się odzwierciedla tak, ze jak chce to skacze naprawdę wysooooko :crazyeye: a jak nie to tylko przednie łapki troszkę uniesie nad ziemię :evil_lol:

Likaa, hej :multi: Mój jak wychodzimy na spacer przynosi smycz :p Jeszcze do niedawna było tak, że upuszczał co chwilę, bo "on chce już wyjść, w dodoatku to takie dziwne, długie, jak ma to nieść", teraz jak już weźmie to niesie do końca, do ręki :p
Pozdrowienia dla Taffisia od Tofisia :grins: (uwielbiam tą buźkę)

niunia32, bo on jest bardzo kulturalnym psim gentelmenem :lol:
Pozdrawiamy :D

maartucha, w takim razie Tofik pozdrawia Toffika, swojego imiennika :grins:

[SIZE="4"]
Przy okazji życzymy wszystkim z Tofikiem

[SIZE="5"]WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH!!!

[SIZE="3"] Dwa kurczaki w koszyku siedzą i rzeżuchę sobie jedzą,
baran w szopie zioło pali pewnie zaraz się przewali,
ksiądz za stołem już się buja

[SIZE="3"] Wesołego Alleluja!

Posted

Najradośniejszych Świąt Wielkanocnych
najlepszych wypieków,
najkolorowszych pisanek,
najsmaczniejszych smakołyków,
najbardziej mokrego Śmigusa Dyngusa,
najmniejszej liczby obowiązków
oraz wszystkiego co najlepsze
życzy Asia z Gingerką i Koradusiem w sercu.

Posted

Dziękujemy za życzonka :grins:

To na końcu to moje??

Ze specjalną dedykacją dla:

...a_ga.isk

Likaa

asia_pie

[quote name='Likaa']
ps. Jesteście niesamowici !
A to dlaczego?? :lol:

Posted

Witamy już praktycznie po świętach!!!

Tofik is beautiful :loveu:
super foteczki
buziaki i miziaki

[SIZE="1"]p.s. a masz więcej foteczek?? czekamy :) hihihi

pozdrawiamy
Tajfunek & niunia

Posted

[quote name='monia&Tofi']niunia32, mam kilka fotek, ale maja takie wewętrzne fuj, ze lepiej nie wstawiać :roll:

hehe ale na pewno są jakieś fajne :)

miłego dnia
pozdrawiamy
Tajfun & niunia

Posted

Pati i Daisy, witamy u nas :p Nowe foteczki zaraz wstawię, ale raczej nie będzie to nic specjalnego :roll:
asia_pie, do usług :loveu:
niunia32, no właśnie jedne wyszły ciemne, inne rozmazane... szkoda wstawiać :eviltong: Również życzymy miłego popołudnia, zwłaszcza, ze pogoda się zrobiła piękna :loveu:
*Ania...Niuf*, Tofik został wymęczony i leży w łazience na chłodnych kafelkach, nie będę mu narazie przeszkadzać :razz:
a_ga.isk, nie mieć za co ;) Patyczki zawsze mu smakują, najlepsza zabawka :diabloti:

wiosna :loveu:

wystawmy twarz do słonka :sweetCyb:

Druga ulubiona zabawka po patyczku :mad: