atij Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Jaki samochód polecacie do przewozu 3-4 psów? Quote
Aziza Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Ja na potrzeby wystaw kupiłam Fiata Ulysse (klimatyzacja, szyby izotermiczne). Jak jedziemy z psami wypinamy 2 rzędy siedzeń.Tylne siedzenia wypinają się bez problemu zostawiając płaską podłogę. Jak mamy wolny dzień to wkładamy fotele i jedziemy ze znajomymi na wycieczkę - mamy wersję 7 osobową. Quote
Iwax Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 zależy jakie psy: ja mam Opla zafire -tez wersja 7-osobowa,ale tylnych siedzeń prawie nie używam (jest ona mniejsza niż ww Ulysse),Jetsem zadowolona. Zsuwam siedzenia i wstawiam 2 klatki a w nich 2 pudle duże. Bez klatek wchodzi na luzie 4 pudle: 2 w ala kombi i dwa na siedzeniu. Quote
Greven Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Zależy, jakiej wielkości psy i czy jeżdżą w klatkach, czy bez oraz jak się zachowują w transporcie. Ja miałam do tej pory vw transportera, forda transita, nisana serenę, a obecnie mercedesa vito. Transporter i transit z pakami, serena z siedzeniami, które musiałam szybciutko wymontować, bo zajmowały miejsce konieczne dla zwierząt. Vito też z "gołą" paką. Do każdego z tych aut (oprócz nisana, był za mały) wchodzą bez problemu duże klatki, lub duże i małe, średnie i małe (plus cały osprzęt, czy bagaż). Psy także mogą być luzem. W dostawczych autach szoferki bywają ciasne (w vito jest wyjątkowo ciasna, ale kanapa pasażera podwójna), ale jeśli pies nie toleruje wożenia na pace, to zmieści się i z przodu - chociaż dog niemiecki i każdy powyżej miałby lekki problem... ale jak się mocno zroluje... ;) Dla mnie w aucie do przewozu psów na dłuższych trasach istotna jest klimatyzacja, wygłuszenie wnętrza i dobrze działające ogrzewanie. Quote
Recommended Posts