dczn Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 W Gdyni koszt sterylizacji suczki to koszt ok 400 zl... hmmm... Strasznie chcialabym miec wysterylizowana Xene... ale ta cena <wow> ... Nie mowie, ze jakas nieosioagalna, ale przy 2 dzieci... no wiecie, zawsze znajdzie sie cos bardziej potrzebnego niz to :). Dopiero jak moja psinka dostala cieczki zapragnelam sterylki :angryy:... ale minela cieczka... i znow zwlekam. Poza tym, ze troche zal mi Xeny, tego bolu jaki zostanie po zabiegu- pare dni tez trzeba bedzie sie nia opiekowac. Dzieci maja wakacje- ale zdalam sobie sprawe, ze opne sie juz koncza. Kurcze. Noo chcialabym zrobic zabieg teraz. Zabieg?> Operacje! Ale rozpoczecie roku szkolnego to kolejne wydatki. Czy moge gdzies sie starac o sterylizacje darmowa? Albo za jakas symboliczna sume? No 400 zl to niekiedy jedna trzecia czyjejs wyplaty :roll:.... Co zrobic? Quote
brazowa1 Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Popros weta o rozłozenie na raty,czesto sie zgadzaja. Quote
wiewiora1 Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 A czy twoja ksena jest z gdynskiego schroniska?? Jesli tak to sterylizacja jest tylko datkiem,,,,jesli zas nie jest ,,to pewnie jak pojdziesz do dobrego milego weta i poprosisz o raty ,,,moze pojdzie na reke!!! Quote
dczn Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 niezly pomysl... z tymi ratami....moze sie uda- ale ktory jest dobry ;... Quote
dczn Posted September 11, 2008 Author Posted September 11, 2008 chodzilam do tej na Stryjskiej- obok ciapkowa... ale teraz ostatnio chodze na redlowo- nowa klinika... ceny konkurencyjne... bynajmniej wydaje mi sie ze nie zdzieraja... tak jak na stryjskiej :))) Quote
brazowa1 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 najchetniej weci rozkladaja na raty stałym klientom,tam bym wpierw uderzyła,moze piszesz o gabinecie Firlej? Quote
dczn Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Niee. To jest chyba Dr. Vet :))) Na ul. Legionjow. Fajne mlode dziewczyny tam sa. Bylam obcic pazury Xenie i powiedzialy, ze w marcu jest miesiac jakis tanich sterylizacji... chyba 200 zl... Wiec teraz w listopadzie dam jej zastrzyk i akurat pol roku wytrzyma. A 200 to juz nie 400, heh... Tylko psiaka mi szkoda, ze ją bedzie bolalo... trzeba bedzie pewnie przy niej siedziec pierwsze dni. Moja mala Xenunia :)))) Quote
Atkaaaa Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 jakis przyklad z tym zdzieraniem na stryjskiej? Quote
dafne84 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Piszę w sprawie 2 suczek mieszkających w wiejskim gospodarstwie. Psinki po każdej cieczce rodzą szczeniaki. Małe pieski są podobno rozdawane natomiast suczki nawet takiej szansy nie mają.....:-( Sytuacja jest dramatyczna. Oczywiście idealnym rozwiązaniem byłaby sterylizacja ale Ci ludzie nie wydadzą 500 zł na psy... bo to tylko psy...:-( Macie może jakieś pomyśly jak rozwiązać ten problem????? Quote
dczn Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 Np. Poszlam dnia jednego na pierwsze szczepienia- te co psiak dostaje na poczatek, plus na wscieklizne... zaplacilam 120 zl....nie wiem - czy dlatego, ze w niedziele... ale jednak kiedy pozniej pytalam sie w innych -ceny tego samego zestawu szczepien wahaly sie pomiedzy 60 - 70 max!!!! :) i nie widziano roznicy pomiedzy niedziela rano a piatkiem rano. Sterylizacja- tam najdrozej... z tego bynajmniej co sie ja dowiadywalam. Obciecie pazurow? Wszedzie 15- tam 20. Wyjecie kleszcza? ... no tu juz przesadzaja. No gola rowno- co tu duzo mowic. To sa moje doswiadczenia- wiecej dowiedzialam sie od innych. Ah i slynne jest jeszcze to, ze cena nie jest stala. Tabletki na odrobaczywienie kupowalam 3 razy- i za kazdym cena byla inna- za taki sam zestaw. Widac... na kogo sie trafi. Tyle :) Quote
kinga-kinia Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Polecam weta Tomasza Sujkowskiego jest to wet z powołania przyjmuje on to jest chyba Pogórze Górne .....tel do niego 502-530-600 ....on nie zdziera z ludzi tak jak inni .....mi już nie raz uratował zwierzaki .... Quote
Atkaaaa Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Zapłaciłaś tyle bo to cena dyżurowa... klinika jest otwarta całodobowo ale to nie znaczy, że z każdym przypadkiem można przychodzi np o godzinie 18 w nd. Dyzur zaczyna się od 13 w nd i sb. W pozostałe dni od 19- i wtedy płaci się więcej. Tabletki- cena w hurtowniach także się zmienia. Z jednym sie zgodze... każdy lekarz to co innego, jeden skasuje tyle inny mniej a jeszcze inny więcej. To moje zdanie. Ja np. mam marne zdanie o lekarzach z Kieleckiej. Quote
kinga-kinia Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 jak będziesz chciała jechać do tego weta co ci podałam to daj znać wytłumaczę ci wtedy jak dojechać i jak przyjmuje (ja mieszkam 3 przystanki od niego ) ... Quote
dczn Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 OK :)))) Niedlugo zbliza sie okres szczepien... wiec z tym wybiore sie juz do niego :))) serdecznie pozdrawiam yyyyy.... a jesli chodzi o lekarzy z Kieleckiej--> no to rowniez popieram: zdziercy!!! Quote
ponka1 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Jeżeli chodzi o weta na Pogórzu, to on sterylek u większych psów nie robi. Quote
wiewiora1 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 A ja polecam Dr Jasinska,,,na dzialkach w gdyni,,choc nie wiem ile ona bierze,,,ale to bardzo dobry wet i mysle ze nie zdziera kasy..... Quote
Martens Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Zapytać właściciela, czy zgodzą się na zabieg i czy są skłonni zapłacić choć część kwoty. Poszukać niedaleko weta, który może zrobi to taniej, i dozbierać brakującą kwotę na dogo, choćby za pomocą bazarków. Quote
oktawia6 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 założycielko wątku-1 post to za mało-chyba że już załątwiłaś ten problem-to napisz chociażby tutaj co się dzieje z tymi sukami rozmnażanymi Quote
Psiaraaa Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Wcześniej chodziliśmy do dr Jasińskiej (jest ok), ale od ponad roku do weterynarza Pawła Łukucia - też w redłowie, na Korczaka, lecznica jest w domu jednorodzinnym. Bardzo polecam, doskonałe podejście do mojej suni (wreszcie nie boi się wizyt u weta), wizyta nie jest drętwa, doktor ma poczucie humoru i zawsz jest miło. Jednym słowem zawsze trafne diagnozy i skuteczne leczenie. Mam 100% zaufania do dr Pawła. Co do sterylki to rewelacja - sunia świetnie zniosła zabieg, rana zagoiła się elegancko. Super;) Quote
dafne84 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Dzięki wielkie za rady :) Obecnie sytuacja wygląda następująco: prawie udało mi się przekonać właścicieli suczek, że taki zabieg będzie korzystny (zarówno dla nich jak i dla zwierzaków) Łatwe to niestety nie było....:roll: Teraz trwają poszukiwania weta który wykona zabieg w miarę tanio jak i solidnie. Quote
oktawia6 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 [quote name='dafne84'] Dzięki wielkie za rady :) Obecnie sytuacja wygląda następująco: prawie udało mi się przekonać właścicieli suczek, że taki zabieg będzie korzystny (zarówno dla nich jak i dla zwierzaków) Łatwe to niestety nie było....:roll: Teraz trwają poszukiwania weta który wykona zabieg w miarę tanio jak i solidnie. "prawie" to tak jak w tej reklamie:cool1: czy właściciel jest przekonany? czy tylko powiedział "prawie" że się zgadza po prostu tak na odczepnego i jak przyjdzie co do czego to powie, że jednak nie....nie bo nie. Czy on będzie płacił czy Ty parcytypujesz w kosztach? bo może jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze i dlatego te "prawie" Dafne? Quote
dafne84 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Oczywiście teraz chodzi o pieniądze... Sprawa po negocjacjach wygląda tak: na zabieg sie zgodzą ale sami sie tym nie zajmą. Dlatego suczki trzeba do weta zawiesc i je odebrac, a potem wozić na ew. wizyty kontrolne ( to im moge zapewnić) no i oczywiście zapłacic, bo tak jak pisalam w pierwszym poscie ci ludzie nie wydadza ok 500zl na psy. Całej kwoty pokryć na pewno nie moge ( niedawno tym samym ludziom opłaciłam leczenie i kastrację kocura). Dlatego szukam jak najkorzystniejszych warunkow u wet Quote
oktawia6 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 znam życie i ak jak myślałam. Dafne-a może próbuj u weta na raty rozłożyc zabieg-2 suczek? ewentualnie zapytaj się na stronie ARKA - tam jest spis lecznic gdzie zabieg suki bez względu na wagę to koszt 200 zł jednej-ale nie wszystkie to robią-porozmawiaj może coś sięuda w tym trudnym temacie załatwic! jaka to miejscowośc? może podaj swoje namiary na pw do mnie to przekażę je ARCE dobrze? Quote
Recommended Posts