Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='divia_gg']Super. A jest mozliwosc jakiego linka do e wydania, czy nie ma takowego:)

Lira jest niedużą, około roczną suczką, uratowaną z azylu w podkieleckich Dyminach. Przyjechała z Kielc do Krakowa, żeby znaleźć bezpieczną przystań - mówi wolontariuszka, która szuka dla niej domu.

- Jest czuła, wrażliwa, chodzi za człowiekiem jak cień. Wtula swój piękny łeb w ludzkie nogi, patrzy w oczy. Lira jest łagodna, stabilna emocjonalnie, ale jeszcze troszkę wystraszona; nie ma w niej jednak cienia agresji. Mimo młodego wieku jest spokojna i bardzo cicha. W mieszkaniu zachowuje czystość, toleruje a nawet lubi koty i chciałaby zachęcić je do zabawy.
W samochodzie jest spokojna, nie ma choroby lokomocyjnej. Ładnie chodzi na smyczy, jest zaszczepiona i wysterylizowana. Ma możliwość mieszkania u jednej z wolontariuszek tylko do 20 grudnia. Później czeka ją schronisko. Jeśli ktoś, chciałby dać jej dom i otoczyć opieką, proszony jest o kontakt: tel. 0698-684-638.

http://oko.dziennik.krakow.pl/pl/po-godzinach/przygarnij-zwierzaka/1098160-lagodna-lira.html

Jestem u Liry i zależy mi na dobrym domku dla niej :loveu:

Tamaro dzięki za ogłoszenie:loveu:

Posted

[quote name='divia_gg']Zrobilam pakiecik ogloszen dla Lirki plus allegro wyroznione:
http://allegro.pl/suczka-mloda-mix-manchester-terrier-cudowna-lira-i1358210029.html
Jesli gdzies jeszcze gada mozna oglosic to dajcie znac, powrzucam gdzie sie da. Albo jakby ktos chcial te ogloszenia do druku ze zrywkami to sluze wzorem.

[quote name='keria']Zrobiłam dla Lirki ogłoszenie na gumtree http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Lira-sunia-z-nieznana-przeszloscia-W0QQAdIdZ247471024
i na krakowskich zwierzakach http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl/html

[quote name='tamb']Nakłamałam z tym 20 grudnia, żeby zmobilizować zainteresowanych.
I Divia zrobiła piekne allegro i plakacik, i Keria ogłoszenia.

To Tamaro tylko dla dobra Liry:)

A co do poprzedniego domku Liry to mam teraz podobną sytuację, z tym że Psiak Pupil pozostaje na razie jakby w DT do czasu znalezienia nowego domku.
Pani uważa że Psiak potrzebuje domu z ogrodem a nie mieszkania.

Pozdrawiam pięknie... i kciuki trzymam....... może ten DT Liry będzie DS:):):)

Posted

Ja to trzymam i tu i tu, i moje ogony tez namowilam, bo postraszylam dziady, ze jak sie nie uda to trza bedzie importowac Lirowy ogonek i moja Zuza nie bedzie zadowolona. Tak wiec moje 4 konczyny plus psiakowe 4x3 szt to chyba moc mamy:)

Posted

Asior napisał(a):
spotkanie na szczycie w sobotę ;)

Czy to oznacza wizytę p.adopcyjną - ja jeszcze nie łapię skrótów myślowych ;)

tamb napisał(a):
Czekamy do soboty. Jak będzie trzeba to znowu ją ogłosimy.

Super :)

Posted

Lirunia została u pani :) Powiem Wam, ze to nie ten sam pies.... Kiedy przyjechałam po nią do DT od razu w wejściu zapytałam czy to ona mnie wita w przedpokoju??? NIE POZNAŁAM LIRY, to nie ten sam pies.. ODWAŻNA, pewna wesoła otwarta suczka!!!!
DT to jeden z najwspanialszych domów na świecie :loveu:
Młodzi ludzie ale z sercem tak ogromnym jak kula ziemska :)
Maja cudne swoje dwa psiaki i teraz mieli przez jakiś czas Lirunię.... Przez tydzień ten pies zaznał wspaniałych rzeczy i morza miłości z ich strony.
Oczywiście ryczeli i oni i P. Magda :)
Na szczęście nie zostaną na długo sami bez trzeciego psa, bo biorą na DT trzepaczka kieleckiego (tego po nosówkowego po wypadku ;) )
Nowa Pani- P. Magda to tez wspaniała osoba :roll: psiara od pokoleń i niesamowicie sympatyczna.
Ma psa adoptowanego z Palucha, psa z ciężką traumą, którego wyprowadziła na prostą ;). który mieszka na dwa domy (u niej i u mamy, teraz aktualnie jest z mamą Pani, po świętach wraca do Krakowa)
Pani często podróżuje między swoim domem a domem swojej mamy, prowadzi bardzo aktywny tryb życia, więc teraz Lira pewnie nie będzie narzekała na nudę ...
Pani w środę rano wyjeżdża do mamy (w góry) i tam spędzą z Lirą święta.
AA pani Magda czyta wątek Liry, więc możecie ją przywitać sami ;)
Powiem tak, jeśli nie zdarzy się sytuacja całkiem nie możliwa, że np. Kola nie zaakceptuje Liry ( nigdy do tej pory nie było najmniejszych problemów z zaakceptowaniem suki, ale wiadomo, ze trzeba brać wszystkie opcje pod uwagę), to dziewczyna będzie miała wspaniały domek.

Na razie dziewczyna się trochę alienuje od pani.. Po naszym wyjściu długo stała pod drzwiami i tęskniła, ale Pani Magda (ta moja ;) ) mówiła, że kiedy ją oddawała do DT też przez dwa dni taka była ale potem całkowicie się wpasowała w DT ;)

Posted

Wspaniałe wiadomości:)
Trzymam kciuki za domek Liry u P.Magdy ;)
I oficjalnie dla obu Pań Magd - Buziaki :)

Dla Liry życze szczęścia w domku u boku Pani Magdy :*

Asior :loveu:
i będę Cię musiał prosic o pomoc w znalezieniu dobrego domku dla mojego Pupila-Franusia:)

Wszystkich pięknie pozdrawiam:)

Posted

TADAAAAAM
mam wieści od Pani Magdy :)
UWAGA, Pani nie poznaje Liry - teraz Luny... To nie ten sam pies którego dostała w Krakowie :)
Biega skacze tarza sie w śniegu (Pani dziś dotarła z nią w góry, gdzie jest jej drugi pies Kola :)
Psy się pokochały od pierwszego wejrzenia... Lunka zaczepia Kolę do zabawy podgryzając go śmiesznie :)
Mama Pani Magdy nie chce wierzyć jej, że Luna miała jakąkolwiek traume :D
Pani Magda powiedziała, ze Lunka wychodzi na kupkę, siku i zaraz wraca do domu !!!!
Lunka chyba czekała na ten dom, i ten dom był jej pisany!!!!
No i najlepszą robotę odwalił DT, czyli Basia i Dawid :loveu: za co im ogromnie dziękuję!!!