Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 680
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cudny i zgrabny :D
Żeberka jak dla mnie "czepiającej się" ;) żeberek - na miejscu i w sam raz :D idealne ;)

Kastracja? Ciotki po co?
Starszy już jest, a narkoza mu dobrze na pewno nie zrobi
Mój Mondziołek nadal rzuca się do psów, często, i kastracja w tym temacie akurat wogóle nie pomogła. Ma swoje "widzi mi się" na większość psów i cóż, nic na to nie poradzę, nie ja go wychowywałam...

Posted

No mi się też wydaje, że przytył. :)

A kastracja potrzebna, jeżeli tylko nie ma przeciwwskazań. Jak jakaś suka we wsi ma cieczkę, to jest pobudzony i drażliwy. Ostatnio przychodziła suka z cieczką pod ogrodzenie, więc nie ma znaczenia, że wtym czasie nie będzie wychodził na zewnątrz.
A poza tym zdrowotnie prostata.
A poza tym, myślę, że może trochę odpuścić, a ja muszę mieć stado kuchenne bezproblemowe, bo tu się przewija dużo psów.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='joaaa']
A kastracja potrzebna, jeżeli tylko nie ma przeciwwskazań. Jak jakaś suka we wsi ma cieczkę, to jest pobudzony i drażliwy. Ostatnio przychodziła suka z cieczką pod ogrodzenie, więc nie ma znaczenia, że wtym czasie nie będzie wychodził na zewnątrz.
A poza tym zdrowotnie prostata.
A poza tym, myślę, że może trochę odpuścić, a ja muszę mieć stado kuchenne bezproblemowe, bo tu się przewija dużo psów.[/QUOTE]

Ja tylko wg swoich obserwacji, że mój Montek wcale się do psów nie uspokoił po kastracji...
Ale to może nie wina tego, że kastracja nie pomogła
On był gryziony w schronie, i może mu ten uraz został..........

• 2 weeks later...
Posted

Maruda666 napisał(a):
Z bazarku Soni poszło na konto fundacji 110zł dla Bodzia.

Marudko bardzo dziękujemy :Rose::iloveyou: i potwierdzę jak tylko otrzymam info od Germaine.

Posted

Maruda666 napisał(a):
Z bazarku Soni poszło na konto fundacji 110zł dla Bodzia.

Pieniążki doszły dla Bodzia. Marudko jeszcze raz wielkie dzięki :iloveyou::iloveyou::iloveyou:

• 1 month later...
Posted

Dawno się nie odzywałam, przepraszam i nadrabiam.
Bodzio ma się świetnie, opanowaliśmy jego niechęć do nowych kolegów. Po prostu na powitanie nowego psa Bodzio wychodzi ubrany w kaganiec.
I wtedy myśli tylko o tym, żeby pozbyć się tego uciążliwego dodatku, a na nowego nie zwraca większej uwagi. :D
A potem już się przyzwyczaja do jego obecności i jest ok.

Mamy nowe łóżka:

Z nowym kolegą Pucusiem, trójłapkiem, który zamiast Ozzego jest teraz przyjacielem Bodzia:

Posted

[quote name='marta0731']Pięknie nabrał ciałka :D:D:D

No i sposób z kagańcem... trzeba zapamiętać żeby móc innym DT w razie czego pomagać ;):D[/QUOTE]

Ja tak na spacerkach miałam,jak nowe suczki moje stare suczydło zapoznawało,pierwsze kilka spacerków w kagańcu,potem już bez i był spokój :)

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

No niestety, Bodzio nam się troszeczkę posypał. :(
Bardzo siada mu tył, kiepsko chodzi. Lekarz wstępnie powiedział, że może to być zespół "końskiego ogona".
POtrzebna dokładna diagnostyka, trzeba go zawieźć do lecznicy, gdzie w narkozie będzie miał robione rtg.
No i mamy problem z zawiezieniem go, to znaczy z transportem, bo mój kolega nie może teraz znowu nas zawieźć.
Germaine coś kombinuje, ale na razie bez efektu.

Ale samopoczucie Bodziek ma świetne, jak zwykle. Ograniczam mu chodzenie, ale on wyrywa się na dwór.

Edited by joaaa
Posted

[quote name='joaaa']No niestety, Bodzio nam się troszeczkę posypał. :(
Bardzo siada mu tył, kiepsko chodzi. Lekarz wstępnie powiedział, że może to być zespół "końskiego ogona".
POtrzebna dokładna diagnostyka, trzeba go zawieźć do lecznicy, gdzie w narkozie będzie miał robione rtg.
No i mamy problem z zawiezieniem go, to znaczy z transportem, bo mój kolega nie może teraz znowu nas zawieźć.
Germaine coś kombinuje, ale na razie bez efektu.

Ale samopoczucie Bodziek ma świetne, jak zwykle. Ograniczam mu chodzenie, ale on wyrywa się na dwór.

:(

A podejrzenie tego zespołu końskiego ogona... Dopiero poczytałam co to
On ma po prostu problemy ze wstawaniem i chodzeniem, czy go boli.....?

Bodzio trzymaj się staruszku!!! Inne dają radę, Ty też dasz!!!